• Γκολ
  • Αποφάσεις για πέναλτι
  • Απευθείας κόκκινη κάρτα
  • Λάθος ταυτότητα (σ.σ. του παίκτη που τιμωρείται)
Ο πήχης αναφορικά με την παρεμβατικότητα του VAR θα τεθεί ψηλά, ώστε να διατηρηθεί ο ρυθμός και η ένταση των αγώνων της Premier Leaue, ενώ οι ανασκοπήσεις VAR θα επικοινωνούνται σε φιλάθλους στο στάδιο και τηλεθεατές μόνο αν υπάρχει καθυστέρηση στο παιχνίδι που προκλήθηκε από το VAR, ή μια αναβληθείσα απόφαση. Έτσι θα περιοριστεί στο ελάχιστο η διακοπή του αγώνα από το VAR, ενώ οι φίλαθλοι θα παραμένουν ενήμεροι.

Τo VAR θα εξετάζει αυτόματα περιστατικά που αναφέρονται στις τέσσερις συνθήκες που θα μπορούσαν να αλλάξουν το παιχνίδι και η τελική απόφαση θα λαμβάνεται πάντοτε από τον διαιτητή του γηπέδου. Το παιχνίδι θα συνεχίζεται ως την επόμενη διακοπή, όπου ο διαιτητής θα παύει τη συνέχιση του παιχνιδιού μέχρι να ληφθεί κάποια απόφαση.

Εκτεταμένες δοκιμές προηγήθηκαν της ολοκληρωτικής εφαρμογής του VAR, με τη διαδικασία να χρησιμοποιείται κατά την περυσινή χρονιά στο Carabao Cup, στο Emirates FA Cup και στο UEFA Champions League.

Σε αυτά τα δοκιμαστικά παιχνίδια - που έλαβαν χώρα τους τελευταίους 18 μήνες - το VAR παρενέβη κατά μέσο όρο μία φορά κάθε πέντε αγώνες, οπότε η επιρροή του στη ροή του αγώνα αναμένεται να είναι πολύ μικρή».