Klopp: «Δεν φταίει ο ρυθμός μας, δεν παίξαμε καλά - Εντεκάδα πρόκρισης στο Λονδίνο»

Ο Jurgen Klopp είχε ενδιαφέροντα πράγματα να πει στους δημοσιογράφους κατά τη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα κυπέλλου με την Chelsea, μιας και δεν... χάνει κάθε εβδομάδα.

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης

Αποτέλεσμα εικόνας για klopp on chelsea

Η Liverpool αντιμετωπίζει την Chelsea το βράδυ της Τρίτης (03/03, 21:45 Ελλάδος), για τη φάση των «16» του FA Cup.

Οι κόκκινοι προέρχονται από ένα μήνα μέτριας απόδοσης, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στον αγώνα Champions League κόντρα στην Atletico Madrid, όπου και ηττήθηκαν με 1-0. Η ήττα από τη Watford ήταν, όμως, η μεγάλη καμπάνα για την ομάδα του Klopp, γύρω από την οποία εστίασαν και οι δημοσιογράφοι.

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Γερμανός προπονητής της Liverpool...

Για το αν η ήττα από τη Watford αλλάζει τα σχέδια του για απόψε:

«Όχι, η ήττα δεν έχει να κάνει με την εντεκάδα που θα επιλέξω. Πάντοτε επιλέγαμε την ομάδα που συγκέντρωνε για εμάς τις περισσότερες πιθανότητες να φέρει την πρόκριση, και αυτό εξαρτόταν από διάφορους παράγοντες: τις απαιτήσεις αντοχής σε μία σεζόν, την ημερομηνία των αγώνων, την κατάσταση των παιδιών την εκάστοτε στιγμή, επίπεδα φυσικής κατάστασης και άλλα σχετικά, τραυματισμοί, επιστροφές από τραυματισμούς.. [...]».

(Απέφυγε να δώσει στοιχεία για την εντεκάδα του όπως και για το αν θα χρησιμοποιήσει τον Takumi Minamino. «Αν μου δώσετε την εντεκάδα της Chelsea θα σας πω τη δική μας», είπε μεταξύ άλλων).

Για την απουσία του Jordan Henderson και πόσο επηρεάζει την ομάδα:

«Δεν ήταν απών, ήταν στα αποδυτήρια, αλλά απλώς δεν έπαιξε, όπως και ο Millie. Πραγματικά μου αρέσει πολύ που επιτέλους ο Hendo λαμβάνει την αναγνώριση που άξιζε καιρό τώρα, αλλά η απουσία των Hendo και Millie δεν ήταν η αιτία της ήττας μας από τη Watford. Ποτέ δεν ήταν έτσι και ελπίζω ποτέ να μην ισχύει αυτό, είχαμε αρκετούς καλούς παίκτες στο γήπεδο και δεν καταφέραμε τίποτα. Δεν είμαστε τυφλοί, το είδαμε. Αλλά ναι, ο Hendo είναι πολύ, πολύ σημαντικός φυσικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για klopp on chelsea

Για το πώς αξιολογεί το ρυθμό της ομάδας του αυτήν την περίοδο:

«Όλα καλά. Κοιτάξτε, υπάρχουν πάρα πολλές εξηγήσεις για τις ήττες και είναι ωραίο που επιτέλους έχετε να κάνετε ερωτήσεις, γιατί θα ήταν μάλλον βαρετό που τόσο καιρό μιλούσαμε για το ίδιο πράγμα! Αλλά δεν μπορώ να δώσω τώρα ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Δεν έχει να κάνει με τον ρυθμό, δεν έχει να κάνει με αυτό. Δεν παίξαμε καλά, αυτή είναι η αλήθεια, και η Watford μάς πλήγωσε σε στιγμές και καταστάσεις όπου συνήθως είμαστε πολύ καλύτεροι.

Ήταν, λοιπόν, ένα πλάγιο άουτ, μονομαχία για την πρώτη μπάλα, δεν μπλοκάρουμε τη σέντρα, δεν είμαστε στη σωστή θέση για να κόψουμε τον εκτελεστή: τρία ή τέσσερα λάθη στη σειρά, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε γκολ. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον ρυθμό. Το επόμενο γκολ ήρθε σε μια φάση όπου νομίζω δύο ή τρεις παίκτες μας πίστεψαν πως η μπάλα είχε βγει εκτός. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία μας σε τέτοιες στιγμές, επίπεδα συγκέντρωσης, ετοιμότητας. Δεν ήταν η καλύτερη μας ημέρα, αναφορικά με τη νοοτροπία μας, αλλά ούτως ή άλλως ήταν δύσκολο παιχνίδι, μιας και η Watford αμύνεται με 6-3-1, το οποίο φυσικά επιτρέπεται μεν, είναι όμως πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Αλλά αν θέλεις να παίξεις εναντίον τους πρέπει να το κάνεις με διαφορετικό τρόπο απ' ότι εμείς.

[...] Έτσι είναι, καμία σχέση με τον ρυθμό. Αλλά, αν θέλει κανείς να βρει ένα βιβλίο που εξηγεί πώς να διαχειριστούμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, δε θα μπορέσει. Γιατί κανείς δεν βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση πριν από εμάς. Τα παιδιά ήταν αήττητα για 44 παιχνίδια στην Premier League. Το τελευταίο ματς πρωταθλήματος που χάσαμε ηταν κόντρα στη Manchester City, εξαιτίας 11 χιλιοστών. Φανταστείτε να μην χάναμε ούτε εκείνο, θα είχαμε σερί μεγαλύτερο των 60 αγώνων, το οποίο είναι απίστευτο. Απίστευτο. Ξέρω πως δεν παίξαμε υπέροχα κόντρα στη West Ham, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όταν έχεις παίξει τέσσερις φορές κόντρα είτε σε ομάδες που παλεύουν για την παραμονή με όσα μέσα έχουν είτε κόντρα στην Atletico, μια ομάδα που δε βρίσκεται και στην καλύτερη της φάση στο πρωτάθλημα, αλλά παίζει εντός έδρας και με έναν πολύ ενδιαφέροντα προσανατολισμό στο σύστημα της, ιδιαίτερα αμυντικό. Αυτό είναι το δυσκολότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο, δεν έχει να κάνει με τον ρυθμό».

Για το αν η Liverpool θα εστιάσει περισσότερο στις άλλες διοργανώσεις, δεδομένου του μεγάλου προβαδίσματος που έχει αποκτήσει στην κορυφή της Premier League:

«Δεν ξέρω αν το είδατε στο παρελθόν αλλά ενδιαφερόμαστε πολύ για αυτά τα παιχνίδια. Αν εστιάζεις κατά το 100% σου, τότε πώς μπορείς να εστιάσεις περισσότερο; Θα μπορούσα να αποδεχτώ το υποθετικό σενάριο να ρισκάρω να χρησιμοποιήσω έναν παίκτη που έπαιξε το Σάββατο με αντάλλαγμα όλες τις πληροφορίες για το παιχνίδι με την Chelsea; Όχι. Αν πιστεύω ότι ένας παίκτης έχει παίξει Χ, Υ ή Ζ παιχνίδια, και άρα για το εν λόγω παιχνίδι χρειαζόμαστε μια άλλη επιλογή, τότε θα τον αλλάξω γιατί θέλω να κερδίσω το παιχνίδι. Όχι επειδή δεν παίρνω στα σοβαρά το παιχνίδι και σκέφτομαι "εντάξει είναι απλώς ματς για το FA Cup και είναι η Chelsea και θα χάσουμε ούτως ή άλλως" ή οτιδήποτε τέτοιο. Δεν σκεφτόμαστε έτσι, προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο [...]».
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.