Klopp: «Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο»

Ο Jurgen Klopp τόνισε την ανάγκη των παικτών της Liverpool να παίξουν με ελευθερία κόντρα στην Atletico Madrid, ενώ αναφέρθηκε και στον κορονοϊό.


Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης

Οι Reds πρέπει να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου αγώνα, με τον Γερμανό τεχνικό να αναγνωρίζει το μέγεθος του εμποδίου που βρίσκεται μπροστά στους παίκτες του και να επιμένει ότι η πρόκριση μπορεί να έρθει αν χρησιμοποιήσουν την ενέργεια που θα δώσει ο κόσμος.

Διαβάστε όσα είπε ο Klopp στη συνέντευξη τύπου σχετικά με:

Το αντίκτυπο του κορονοϊού στον ποδοσφαιρικό κόσμο...

Είπα την περασμένη βδομάδα ότι δεν πρέπει να δέχομαι ερωτήσεις σχετικά με αυτό, αλλά δεν έχει να κάνει με εμένα ως προπονητή, αλλά ως άνθρωπο. Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο και πιστεύω πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η στιγμή το μόνο που χρειαζόμαστε είναι χρόνος για να βρούμε μια λύση. Το πρόβλημα με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες είναι ότι αν ο κόσμος δεν είναι στο γήπεδο, θα βλέπει τα παιχνίδια σε κλειστούς χώρους και για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Αλλά ότι κι αν αποφασιστεί θα το σεβαστούμε, γιατί όλοι έχουμε οικογένειες, παιδιά, φίλους και θέλουμε το καλό τους.

Το τι περιμένει από τη δική του ομάδα και την Atletico αυτή τη φορά...

Περισσότερα σουτ στο στόχο! Είχαμε κάποιες καλές καταστάσεις, αλλά παίζαμε με μια ομάδα που είναι ίσως η καλύτερη στον κόσμο στην άμυνα βάθους. Πέτυχαν ένα γκολ όπου ήταν ελάχιστα τυχεροί κι εμείς άτυχοι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο μερικές φορές. Το 0-0 εκεί θα ήταν σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά δε θα έκανε το δεύτερο παιχνίδι πιο εύκολο γιατί πάλι θα έπρεπε να σκοράρουμε. Η πρόκληση απέναντι στην Atletico ήταν ξεκάθαρο ότι θα ήταν από τις μεγαλύτερες στο ποδόσφαιρο. Δε θα πετάξουν λευκή πετσέτα, παλεύουν μέχρι το τέλος κι αυτό κάνουμε κι εμείς.

Είναι ημίχρονο για μας, κάτι που σε ένα κανονικό παιχνίδι το χρησιμοποιούμε συνήθως προς όφελός μας. Μερικά πλεονεκτήματα που δεν είχαμε εκεί, θα τα έχουμε εδώ, όπως ο κόσμος μας, αλλά και η απουσία του δικού τους. Πρέπει να κάνουμε μια πραγματικά απίστευτη εμφάνιση σε όλους τους τομείς, γιατί το να παίζεις με μια ομάδα που χρησιμοποιεί άμυνα βάθους είναι ένα πράγμα, αλλά η απειλή των αντεπιθέσεων το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, αλλά λίγοι από αυτούς έχουν παίξει στο Anfield, σε ατμόσφαιρα σαν αυτή που μπορούμε να δημιουργήσουμε, κάτι που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Τις σκέψεις του για το παιχνίδι...

Χρειαζόμαστε υψηλότερη ταχύτητα, πιο θαρραλέο ποδόσφαιρο, να εκμεταλλευτούμε τα κενά. Αν παίξεις προβλέψιμα, η Atletico θα αμύνεται για έξι μήνες. Αλλά αν δημιουργήσεις καταστάσεις που είναι δύσκολο να αμυνθούν, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχεις να σκοράρεις κι αυτό πρέπει να κάνουμε. Τρέφουμε τον υψηλότερο σεβασμό, αλλά υπάρχουν τρόποι και πρέπει να τους βρούμε. Μπορούμε να το κάνουμε.

Πρέπει να δείξουμε ότι μάθαμε από το πρώτο παιχνίδι κι ότι θέλουμε να περάσουμε, έχοντας υπόψιν ότι μπορεί να μη γίνει. Γιατί αν φοβάσαι να μείνεις έξω, δεν μπορείς να παίξεις με ελευθερία και τη χρειαζόμαστε αυτή την ελευθερία. Πρέπει να παίξουμε ξέροντας ότι είναι πολύ καλοί στην άμυνα. Να αντιμετωπίσουμε τις αντεπιθέσεις τους, να κερδίσουμε πίσω τη μπάλα. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις τις αντεπιθέσεις είναι με κόντρα πίεση, να κερδίσεις τη μπάλα και να εκμεταλλευτείς τους χώρους που δημιουργούνται. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, αλλά είναι δύσκολο να βρεθούν απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα. Αλλά γνωρίζουμε γι' αυτούς και τώρα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα τους το δείξουμε κιόλας.

Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.