Η Liverpool ανακοίνωσε μια παγκόσμια συνεργασία με την «Quorn», από την οποία επωφελούνται τόσο οι παίκτες της όσο και η τοπική κοινωνία.
Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης
Χέρι-χέρι θα πορευτούν για τα επόμενα χρόνια Liverpool και Quorn, μετά την υπογραφή της πολυετούς παγκόσμιας συνεργασίας, προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης του στόχου του συλλόγου για μεγαλύτερη βιωσιμότητα των τροφίμων που καταναλώνει.
Έτσι, η Quorn θα γίνει ο Επίσημος Συνεργάτης Βιώσιμης Πρωτεϊνης των «κόκκινων», στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Reds Going Green» (σ.σ. Οι Κόκκινοι Γίνονται Πράσινοι) που ανέπτυξε τα τελευταία δύο χρόνια η Liverpool.
Περίπου το 14.5% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου οφείλεται αυτή τη στιγμή στην αλυσίδα εφοδιασμού με κτηνοτροφικά προϊόντα και τροφές, την ώρα που, για παράδειγμα, το περιβαλλοντικό αντίκτυπο της μυκοπρωτεΐνης που χρησιμοποιεί στα σκευάσματα της η Quorn είναι κατά 90% μικρότερο απ' ό,τι του μοσχαριού.
Κατά το διετές διάστημα δραστηριοποίησης της, η πρωτοβουλία «Reds Going Green» έχει περιορίσει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Liverpool. Μερικά παραδείγματα είναι ο περιορισμός της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης, αλλά και το πέρασμα στη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων που προκύπτουν από τη γενικότερη δραστηριότητα του συλλόγου, χάρη στην οποία μειώνεται το αποτύπωμα άνθρακα της Liverpool.