Scouting Report: Lazar Markovic(πλήρης ανάλυση)

O Lazar Markovic αποτελεί το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα της Liverpool αυτό το καλοκαίρι.

Ο 20χρονος(02/03/1994) μεσοεπιθετικός, γεννημένος στο Τσάτσακ της Σερβίας(πρώην Γιουγκοσλαβία), αποκτήθηκε από την ομάδα μας για ένα ποσό 25εκ. ευρώ(περίπου 20εκ. λίρες-η ρήτρα αποδέσμευσης) αν αληθεύουν τα ρεπορτάζ.

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην τοπική ομάδα, Μπόρατς, για να μετακινηθεί το 2006, σε ηλικία μόλις 12 ετών στο Βελιγράδι και την Παρτιζάν.

Το ντεμπούτο του με την Παρτιζάν το πραγματοποίησε στις 29 Μαΐου 2011, σε ηλικία 17 ετών, για να υπογράψει το μερικές βδομάδες αργότερα το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, πενταετούς διάρκειας.

Στην πρώτη του χρονιά στην πρώτη ομάδα της Παρτιζάν, αγωνίστηκε σε 26 αγώνες σκοράροντας 6 γκολ, κερδίζοντας μάλιστα ατομικές διακρίσεις όπως το βραβείο του Ποδοσφαιριστή της χρονιάς για την Παρτιζάν, αλλά και μία θέση στην Κορυφαία εντεκάδα του Σέρβικου πρωταθλήματος.

Θέση στην εντεκάδα της σεζόν είχε και για τη σεζόν 2012-13, όπου συνέχισε να εντυπωσιάζει και να κινεί τα βλέμματα μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών ομάδων. Μια από αυτές ήταν και η Liverpool(αλλά και η Chelsea) όμως δεν έγινε κάποια επίσημη κίνηση από την πλευρά μας.


Το καλοκαίρι του 2013, υπήρχαν έντονες φήμες απόκτησής του από την Chelsea και δανεισμού του για 2 χρόνια στην Benfica, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε καθώς η ομάδα της Λισσαβόνας ανακοίνωσε συμφωνία για 5 χρόνια με τον Markovic.

Ο 19χρονος -πλέον- Lazar, κατάφερε σιγά σιγά να κερδίσει μια θέση στην εντεκάδα της Benfica και εντυπωσίασε και πάλι με τις εμφανίσεις του. Αγωνίστηκε σε παιχνίδια μέχρι τα ημιτελικά του Europa League, ενώ απουσίασε από τον τελικό, καθώς στο δεύτερο αγώνα με την Juventus αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις έπειτα από κάποιες αψιμαχίες με τον Vucinic.


 Υπέρ:

  • Η τρομερή ταχύτητα με ή και χωρίς την μπάλα στα πόδια και το γεγονός ότι εν αντιθέσει με τους περισσότερους νεαρούς ξέρει πότε να τη χρησιμοποιήσει.
  • Καλός χειριστής της μπάλας και σε συνδυασμό με την ταχύτητά του είναι τρομερά επικίνδυνος στην κόντρα επίθεση.
  • Πέρα από τα άκρα αγωνίζεται και σε ρόλο "δεκαριού" πίσω δηλαδή από τον/τους επιθετικό/ούς.
  • Έχει πει σε μερικές συνεντεύξεις ότι δεν έχει πιει ποτέ αλκοόλ και ότι δεν του αρέσει να λαμβάνει μέρος στην νυχτερινή ζωή της πόλης(σ.σ. όπως και ο Jordan Henderson).
  • Έχοντας απορρίψει προτάσεις από άλλες ομάδες(με κάτι παραπάνω) για να έρθει στην Liverpool, όπως για παράδειγμα η Chelsea, δείχνει όρεξη για δουλειά και φιλοδοξίες για μια λαμπρή καριέρα.



Κατά:
  • Δείχνει αστάθεια στις συνεχής καλές εμφανίσεις και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να δουλέψει με τον Brendan Rodgers(το έχει κάνει με πολλούς νεαρούς άλλωστε_.
  • Το ποσό που δαπανήθηκε για τον Markovic στις περισσότερες περιπτώσεις δίνεται για ποδοσφαιριστές έτοιμους να μπουν στην εντεκάδα και αυτό είναι κάτι που δεν περιμένουμε να δούμε από τον Markovic λόγω και του νεαρού τις ηλικίας του, αλλά και με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στις θέσεις που αγωνίζεται.
  •  Τα τελειώματα και τα αμυντικά του προσόντα είναι αυτά που έχει να βελτιώσει κυρίως.

Μερικά βίντεο:














Για περισσότερα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.


Σπύρος

Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.