"Έχει και η Ομοσπονδία ευθύνες για το Χίλσμπορο" γράφει ο Kenny Dalglish!

Αποφάσισε λοιπόν ο Κέννυ να πει την άποψη του για τη "δικαιοσύνη" προς τους 96 άγγελους του Χίλσμπορο, στη δική του στήλη στη mirror.co.uk. Εμείς, θα σας μεταφέρουμε αποσπάσματα του άρθρου του μεταφρασμένα στα Ελληνικά. Το άρθρο του Κ.Νταλγκλίς μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ στα Αγγλικά.

Ξεκινάμε λοιπόν:

 Τις τελευταίες βδομάδες, έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος αποδεικνύοντας την αλήθεια για το τι συνέβηκε στην τραγωδία του Χίλσμπορο. Ακόμα κι αν δεν ήταν στην εξουσία την εποχή, η σημερινή μας κυβέρνηση έχει πάρει τη σκυτάλη και χειρίζεται το θέμα εξαιρετικά.Αυτό που θέλω να ξέρω τώρα είναι πότε η FA(Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) πρόκειται να αναλάβει τις ευθύνες της;

Δεν μιλώ για την απολογία που έκανε τον περασμένο μήνα, μιλώ για θέματα όπως γιατί ποτέ δεν είχαμε μια πλήρη εξήγηση του γιατί η FA επέμεινε ότι το παιχνίδι έπρέπε να παιχτεί στο Χίλσμπορο. Ήξεραν ότι υπήρχαν προβλήματα, αλλά επέμειναν ο ημιτελικός Λίβερπουλ-Νότιγχαμ να παιχτεί εκεί, αν και το Ολντ Τράφορντ ήταν διαθέσιμο. Αν το παιχνίδι δε γινόταν εκεί, ποιός ξέρει τι θα συνέβενε; Οι νεκροί οπαδοί θα ήταν ακόμα ζωντανοί.

 Γι' αυτό το βρίσκω παράξενο που η FA δε συζήτησε καν να δώσει ένα ποσό στις οικογένειες των θυμάτων. Ειλικρινά, ως η κυβέρνηση του αθλήματος θα έπρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Χρειάστηκε πολύς χρόνος στους ιθύνοντες για να κατανοήσουν τι έκαναν το 1989, και τώρα, είναι η σειρά της FA.

 Μια απολογία είναι το ξεκίνημα αλλά με τον τρόπο που έπραξαν, μοιάζουν να νομίζουν πως είναι αρκετή. Δεν είναι.

Αλλά είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να γνωρίζουν πως η FA επέμενε να παιχτεί ένας ημιτελικός Κυπέλλου, σε ένα γήπεδο που δεν διέθετε πιστοποιητικό ασφαλείας.
Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων για το Χίλσμπορο τη Δευτέρα.Μου είπαν ότι ο ρόλος της FA θα είναι υπό εξέταση.Είναι σωστό ότι πρέπει να είναι.

Ήταν ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του άρθρου του Kenny Dalglish στην mirror.

Δημοσιεύτηκε: 20/10/2012 23:06

Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.