Ντεμπούτο για Τζέραρντ


Ήταν 29 Νοεμβρίου του 1998. Η Λίβερπουλ αντιμετώπιζε στο Άνφιλντ για το πρωτάθλημα την Μπλάκμπερν. Στο γήπεδο βρισκόντουσαν 41.753 θεατές, οι οποίοι έβλεπαν την Λίβερπουλ να είναι μπροστά στο σκορ με 2-0. Το πρώτο γκολ είχε πετύχει ο Πολ Ίνς στο 29' και το δεύτερο ο Μάικλ Όουεν στο 32'. Το παιχνίδι έφτανε στο τέλος του όταν στο 90' ο τότε προπονητής των Κόκκινων, Ζεράρ Ουγιέ έδωσε εντολή σε ένα αμούστακο παιδί ονόματι Στίβεν Τζέραρντ να περάσει στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Χέγκεμ. Ήταν η στιγμή που ένας μεγάλος αρχηγός γεννήθηκε ποδοσφαιρικά. Κανένας από τους φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο εκείνη την μέρα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι έβλεπε το ντεμπούτο του μελλοντικού ηγέτη των Reds, του παίχτη που θα οδηγούσε την ομάδα 7 χρόνια αργότερα στην κορυφή της Ευρώπης.

Από εκείνη την μέρα και μετά ο Τζέραρντ κέρδισε σιγά σιγά με το σπαθί του την θέση στην βασική ενδεκάδα και στην καταξίωση. Έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στον χώρο του ποδοσφαίρου, τόσο για τις ικανότητες του όσο και για το πάθος με το οποίο αγωνίζεται σε κάθε αγώνα.


Ο Τζέραρντ έχει κερδίσει με την Λίβερπουλ 2 κύπελλα Αγγλίας (2001, 2006), 2 Λιγκ Καπ Αγγλίας (2001, 2003), 2 Σουπερ Καπ Αγγλίας (2001, 2006), 1 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (2001), 1 Τσάμπιονς Λιγκ (2005) και 2 Σουπερ Καπ Ευρώπης (2001, 2005).

Ο μόνος τίτλος που δεν έχει πέσει ακόμα στα χέρια του αρχηγού είναι το πρωτάθλημα Αγγλίας αλλά όπως έχει δηλώσει ο ίδιος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να οδηγήσει την Λίβερπουλ στην κορυφή της Αγγλίας.



Ο Τζέραρντ έχει αγωνιστεί μόνο για την Λίβερπουλ και δεν έχει σκοπό να φύγει ποτέ από την ομάδα που λάτρεψε. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 2005, αμέσως μετά τον θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης όταν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε προσφέρει 32 εκατ. Λίρες στην Λίβερπουλ. Οι εφημερίδες έγραφαν ότι ο Τζέραρντ έχει ζητήσει να φύγει από την ομάδα αλλά λίγες μέρες μετά και ύστερα από συνάντηση του παίχτη με τον τότε εκτελεστικό διευθυντή Ρικ Πάρι βγήκε η ανακοίνωση που όλοι περίμεναν. Ο Τζέραρντ θα υπογράψει καινούργιο συμβόλαιο με την Λίβερπουλ.
Λίγες μέρες αργότερα ο Τζέραρντ δήλωσε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα ήταν δυνατόν να φύγει από την Λίβερπουλ.

Τα τελευταία χρόνια ο αρχηγός πάσχει από συχνούς τραυματισμούς αλλά όταν αγωνίζεται όλοι βλέπουμε ότι η Λίβερπουλ είναι μια άλλη ομάδα.

Ελπίζουμε η στιγμή της επιστροφής του να γίνει πολύ σύντομα για να οδηγήσει την αγαπημένη μας ομάδα εκεί που της αξίζει. Στην Κορυφή!

Έχουν πει για τον Τζέραρντ

Τζέιμι Ρέντναπ με αφορμή ένα παιχνίδι στην αρχή της καριέρας του όπου έπαιξε δεξί μπακ: " Έπαιξε πολύ καλά σε εκείνη την θέση αλλά περιμένετε να δείτε τι θα κάνει όταν παίξει στο κέντρο. Θα είναι σαν τον Σούπερμαν."

Τζέιμι Κάραχερ: Μέχρι πριν λίγο καιρό θα σας έλεγα ότι είναι ο μεγαλύτερος παίχτης που αγωνίστηκε ποτέ στην Λίβερπουλ. Τώρα που είναι προπονητής ο Κένι πρέπει να τους βάλω μαζί"

Πελέ: "Για μένα είναι ένας από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο"

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: " Αν ήθελα έναν παίχτη για να αντικαταστήσω τον Κιν αυτός θα ήταν ο Τζέραρντ. Είναι ο μεγαλύτερος ηγέτης στην Αγγλία. Κανένας δεν κάνει ότι κάνει αυτός"

Κακά: "Ο Τζέραρντ είναι ο παίχτης με τον οποίο θα ήθελα να είμαι στην ίδια ομάδα."

Ράφα Μπενίτεζ: " Ο Τζέραρντ θα ακολουθήσει ένα ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης των ώμων του γιατί θέλουμε να σηκώσει πολλά τρόπαια με την Λίβερπουλ τα επόμενα χρόνια"

Share on Google Plus

About Yiannis Dimitriadis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.