Πωλείται ο Τόρες?


Αυτό υποστηρίζει η Αγγλική Daily Mail που επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες. Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα ο Φερνάντο Τόρες είναι προς πώληση έναντι του ποσού των 20 εκατ. Λιρών. Ο Ισπανός επιθετικός, μετακόμισε στην Τσέλσι από την Λίβερπουλ πέρυσι τον Ιανουάριο αντί του ποσού ρεκόρ των 50 εκατ. Λιρών. Οι προσδοκίες των οπαδών της Τσέλσι και κυρίως του Ρομάν Αμπράμοβιτς ήταν πολύ μεγάλες καθώς ο παίχτης είχε δείξει τεράστια δείγματα ποδοσφαιρικού ταλέντου τόσο στην Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά πιο πολύ στο δύσκολο Αγγλικό πρωτάθλημα με την Λίβερπουλ.

Πλέον ο Τόρες έχει χάσει την εμπιστοσύνη όλων στην ομάδα του Λονδίνου ενώ ούτε ο νέος προπονητής Βίλας Μπόας έχει πειστεί για το ότι μπορεί να βοηθήσει τους Μπλε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τελευταίο παιχνίδι της Τσέλσι στο οποίο η ομάδα αντιμετώπιζε την πρωτοπόρο Μαν. Σίτι η οποία αγωνιζόταν με 10 παίχτες και ο Τόρες που κόστισε 50 εκατ. δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό. Ο Τόρες θα έχει μια ακόμα ευκαιρία να ξαναβρεί την φόρμα του μέσα στον Δεκέμβριο αρχής γενομένης από το επόμενο Σάββατο απέναντι στην Γουίγκαν. Ακόμα και να αποδώσει όμως καλά δεν είναι σίγουρο ότι οι Λονδρέζοι θα τον κρατήσουν στο δυναμικό τους.


Το ερώτημα είναι τώρα ποια ομάδα θα ενδιαφερόταν για τον Φερνάντο. Σίγουρα θα υπάρξουν αρκετές, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την αγορά και όχι τον δανεισμό του παίχτη. Μια από αυτές ενδεχομένως να είναι και η Λίβερπουλ. Ο Τόρες δεν θα έλεγε όχι σε αυτή την προοπτική αφού στους Κόκκινους είχε τα πολύ καλές χρονιές. Το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτή την περίπτωση είναι οι όποιες αντιδράσεις υπάρξουν από τον κόσμο γιατί ο Τόρες δεν είχε φύγει και με τον καλύτερο τρόπο. Ο ίδιος ο παίχτης βέβαια έχει δηλώσει ότι οι φίλαθλοι δεν ξέρουν όλη την αλήθεια γιατί έφυγε από το Άνφιλντ. Επίσης έχει δηλώσει ότι στην Λίβερπουλ περνούσε υπέροχα και ότι σέβεται την ομάδα.
Από την μεριά της Λίβερπουλ τώρα, σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σκέφτεται η διοίκηση και ο προπονητής, αλλά βλέποντας το πρόβλημα που υπάρχει στην επίθεση και γνωρίζοντας ότι ο Τόρες είναι διαθέσιμος στην αγορά και είναι ένας παίχτης που στο παρελθόν έχει σκοράρει 81 γκολ σε 142 εμφανίσεις με τους Κόκκινους δεν πιστεύω να μην υπάρχει στην άκρη του μυαλού τους η απόκτηση του ποδοσφαιριστή.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις του κόσμου, σίγουρα θα είναι αρκετές αλλά εφόσον η διοίκηση αποφασίσει για την επιστροφή του, ο Τόρες θα μπορέσει να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει το τι έγινε πέρυσι τον Ιανουάριο απαντώντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας αυτό που ξέρει καλά, να βάζει γκολ. Μοναδικό ερωτηματικό αποτελεί ο Κένι Νταλγκλίς ο οποίος έχει δείξει μια εμμονή με Βρετανούς ποδοσφαιριστές και θα θελήσει να υπερασπιστεί τον Mr 40 εκατομμύρια, Άντι Κάρολ.



Κλείνοντας σαν Liverpoolfans.gr να πούμε ότι αυτή την στιγμή η ομάδα έχει σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση. Το έχουμε αναλύσει σε άρθρο μας στο παρελθόν ( http://liverpool-fans-gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_07.html ). Μια ενδεχόμενη επιστροφή του Τόρες θα ήταν κάτι που θα λειτουργούσε θετικά και για τους δυο. Η ομάδα παίρνει έναν επιθετικό παγκοσμίου βεληνεκούς, ο οποίος βέβαια δεν είναι στην καλύτερη του κατάσταση, αλλά είναι τέτοιας κλάσης και τέτοιας ηλικίας που μπορεί να βρει τον καλό του εαυτό, ενώ ο Τόρες επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια που ξέρουν τι είναι ικανός να κάνει στο γήπεδο. Οπότε το μόνο του άγχος θα είναι να κερδίσει τον κόσμο, κάτι που θα γίνει πετυχαίνοντας γκολ.
Share on Google Plus

About Yiannis Dimitriadis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.