Πλήρωσε τα λάθη της

Ήταν ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των δύο πιο πετυχημένων ομάδων του νησιού(βάση τίτλων). Τα είχε όλα. Συγκινήσεις, σκληρές μονομαχίες πάθος για τη νίκη, νικητή, χαμένο και το σημαντικότερο για κάθε ποδοσφαιρόφιλο τροφή για σχόλια(τρίτο ημίχρονο δηλαδή). Ας πάρουμε όμως το πράγμα απ' την αρχή...

Αρχικά ας δούμε το αγωνιστικό. Η ομάδα σαφώς χειρότερη απ' αυτό που περιμέναμε όλοι σε κανένα σημείο του παιχνιδιού(πλην του τελευταίου δεκαλέπτου) δεν έπειθε πως μπορούσε να πάρει κάτι απ' αυτό το παιχνίδι. Πολλά λάθη κακές αλληλοκαλύψεις και παίκτες που για την ομάδα είναι σημαντική βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα. Δίκαιη η ήττα. Άλλωστε το παιχνίδι αγωνιστικά δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Ο καθένας έχει μάτια και βλέπει.

Να σημειώσω όμως εδώ κάποια πράγματα. Πως γίνεται να κρατάς στον πάγκο έναν απ' τους καλύτερούς σου παίκτες που έχουν και προσωπικότητα και μπορούν να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους σε τέτοια παιχνίδια(Craig Bellamy) και αντ' αυτού να αγωνίζεται στην θέση του ένας παίκτης σκιά του εαυτού του που απ' το πρώτο 20λεπτο ήταν χαμένος(Stewart Downing). Καλά για τον Maxi Rodriguez δεν έχω να πω κάτι άλλωστε έχουμε δει πόσες φορές έχει εκθέσει ο Αργεντινός. με τα γκολ και την συνολική προσφορά του, τον Dalglish.

Πάμε τώρα στο τρίτο ημίχρονο. Αρχικά να πω πως μετά την μη χειραψία μεταξύ Suarez-Evra φαινόταν πως το παιχνίδι θα είχε άγρια ομορφιά τόσο εντός όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Σε αυτό συνέβαλλε και ο Rio Ferdinand. Γενικώς το κλίμα μύριζε μπαρούτι απ' την αρχή και οι παίκτες των δύο ομάδων φρόντισαν να το δυναμιτίσουν ακόμα περισσότερο με τις κινήσεις τους.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού μάλιστα, ο Evra έκανε τον γύρο του γηπέδου λες και η ομάδα του πανηγύρισε το Champions League. Μάλιστα μόλις ολοκλήρωσε τον ''γύρο θριάμβου'' κατευθύνθηκε προς τον Suarez με σκοπό να κατευθυνθεί στα αποδυτήρια. Για άλλη μια φορά όμως φάνηκε πως η ομάδα μας πάνω απ' όλα είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Ο τρόπος με τον οποίο ο Reina, o Skrtel, o Agger και οι υπόλοιποι παίκτες των κόκκινων προστάτευσαν τον Ουρουγουανό πάνω απ' όλα τιμάει τους ίδιους.

Και πάμε τώρα στις ''επικές'' δηλώσεις του Ferguson. Κατά την άποψή μου είναι ντροπή να αποκαλεί ο άνθρωπος ο οποίος έχει αλλάξη το ρου της ιστορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου(προς το χειρότερο) ντροπή έναν παίκτη επειδή δεν έδωσε το χέρι του στην καθιερωμένη χειραψία. Για τον Ferdinand που έπραξε το ίδιο ούτε λόγος έτσι; Για να μην αναφερθώ στις δηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Καλό θα ήταν κύριε Ferguson να σταματήσετε να εκτίθεστε στην ποδοσφαιρική κοινότητα.

Το παιχνίδι με τη United πέρασε το παιχνίδι κόντρα στην Arsenal έρχεται. Περιττό να πούμε ποιος είναι ο μοναδικός στόχος της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι(για το πρωτάθλημα πάντα).

Υ.Γ. Πρόκριση με Brighton να ξανάρθει η ηρεμία.

Χρήστος Τσάλτας

Δημοσιεύτηκε: 11/2/2012 18:52
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσάλτας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.