Το παιχνίδι της χρονιάς!

Το Anfield για μια ακόμα φορά ετοιμάζεται να φορέσει τα καλά του. Ο αντίπαλος δεν είναι τόσο μεγάλο όνομα όσο θα ήθελαν κάποιοι ή θα σκέφτονταν κάποιοι άλλοι, όμως η σημασία του παιχνιδιού αυτού είναι τεράστια. Γι' αυτό για μένα το παιχνίδι κόντρα στην Stoke City για τους 8 του F.A. Cup είναι το ματς της χρονιάς, ασχέτως αν ακολουθήσουν άλλα κρισιμότερα.

Εννοείται πως θέλω το 2ο ταξίδι στο νέο Wembley. Ποτέ δεν το έκρυψα άλλωστε. Κανένας Liverpudlian δεν θα ήταν ικανοποιημένος μόνο με το Carling Cup. Μην ξεχνάμε πως οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε να γίνει το δεύτερο ταξίδι στο παλάτι αυτό. Πρέπει όμως να υπάρξει προσοχή απ' όλους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάρουμε αψήφιστα κανέναν αντίπαλό. Αρχή κόντρα στην Stoke.

Το παιχνίδι είναι ζωής και θανάτου. Από την μία η Liverpool του King Kenny Dalglish προσπαθεί να σώσει μια κακή χρονιά μέσα από τα εγχώρια κύπελλα. Ήδη ο πρώτος στόχος επετεύχθη με την κατάκτηση του Carling Cup. Από την άλλη η Stoke City ενός απ' τους καλύτερους μάνατζερ του Νησιού, Tony Pullis. Ας μην ξεχνάμε, πως πέρυσι η Stoke ήταν φιναλίστ στον θεσμό χάνοντας απ' την Manchester City με 1-0 στον τελικό. Μια ομάδα που αν την υποτιμήσεις το πληρώνεις με τον χειρότερο τρόπο. Πράγμα το οποίο το έχουμε δει αρκετές φορές αυτά τα 2 χρόνια.

Θέλω να πιστεύω πως θα περάσουμε. Άλλωστε το πρόγραμμα του F.A. Cup έχει αρκετές ομοιότητες με εκείνο του League Cup. Όπως αποκλείσαμε την Brighton εκτός έδρας στον δεύτερο θεσμό, έτσι την αποκλείσαμε κι εντός και στον πρώτο. Αμέσως μετά τους γλάρους επόμενος αντίπαλος ήταν η Stoke στο League Cup όπως και τώρα. Μόνο που τότε η πρόκριση ήρθε στο Brittania με ανατροπή μάλιστα. Ας ελπίσουμε πως θα δούμε άλλη μία νίκη-πρόκριση απέναντί τους. Πληροφοριακά να πω πως στον ίδιο θεσμό υπάρχει και η Chelsea...

Κάθε παιχνίδι που δίνει η ομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί κομβικής σημασίας. Το έχουμε ξαναπεί άλλωστε οπότε δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Αυτό το παιχνίδι όμως είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας. Είναι το παιχνίδι της χρονιάς! Με όλη την σημασία της έκφρασης. Με νίκη η ομάδα βρίσκεται μέσα στον μεγάλο της στόχο και κοιτάζει κατάματα το 8ο κύπελλο της ιστορίας της. Με ήττα(ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω) αλλάζουν σχεδόν τα πάντα. Εγώ προσωπικά, με ήττα θα θεωρήσω την σεζόν μέτρια με μόνη διάσωση το Carling Cup.

Υ.Γ. Μέχρι να πάρουμε την νίκη θα ζω με το άγχος πως η ομάδα δεν θα τα καταφέρει. Το θέλω περισσότερο από το ντέρμπι του Merseyside αυτό το παιχνίδι. Θέλω κούπα!

Υ.Γ.1 Προβλέπω πως πάλι ο ιπτάμενος Ολλανδός θα μας χαρίσει μεγάλες στιγμές...

Υ.Γ.2 120 χρόνια πάθους, περηφάνιας, αγάπης. Χρόνια πολλά Liverpool Football Club(για τις 15 Μάρτη που είχαμε τα γενέθλια της ΙΔΕΑΣ μας!)

Υ.Γ.3 King Kenny βάλε μέσα τον Coates. Μην χαντακώνεις έτσι τον μικρό αφού ο Carra δεν βαστάει πια... 
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσάλτας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.