Ένα σκορ...ένα όνομα...μια ιστορία...

Με αφορμή τον χθεσινό θρίαμβο στο ντέρμπι μίσους του Merseyside στο Anfield με 3-0 είπα να γράψω και εγώ κάτι μιας και η αγαπημένη μου ομάδα με έκανε για άλλη μια φορά να δακρύσω από χαρά και μου χάρισε ιδιαίτερες στιγμές!Άλλωστε ένα τέτοιο ντέρμπι έχει ξεχωριστή σημασία και έξτρα κίνητρο για να το νικήσεις!

Λέω να επικεντρωθώ σήμερα στα ρεκόρ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μιας και παρατηρώ τελευταία κάποιες ομάδες να παλεύουν με νύχια και με δόντια να γράψουν την δική τους ιστορίας διαγράφοντας παλιά ρεκόρ μεγάλων και ιστορικών συλλόγων και γράφοντας νέα με νέους και μεγάλους παίκτες.

Βλέπω καθημερινά να μιλούν για Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα για νέα ρεκόρ των ομάδων τους και των παικτών τους.Δεν θέλω να υποβαθμίσω τις ομάδες γιατί όλοι γνωρίζουμε πως επρόκειτο για 2 από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο!

Σπάζουν τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο στα πρωταθλήματα τους σε κάθε σεζόν με τους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο να σημειώνουν το ένα προσωπικό ρεκόρ μετά το άλλο!Σχεδόν κάθε μέρα τα ΜΜΕ φροντίζουν να κοσμούν τα πρωτοσέλιδα τους και τα θέματά τους με αυτές τις δυο ομάδες και τους 2 μεγάλους παίκτες που κατά την γνώμη μου ποδοσφαιρικά αξίζουν τον τίτλο των καλύτερων παικτών αυτήν την στιγμή στον κόσμο!

Δεν αναφέρθηκαν όμως σχεδόν ποτέ στα ιστορικά ρεκόρ του Champions League και στις μεγαλύτερες νίκες!Κι αυτό γιατί πολύ απλά ΔΕΝ αφορά αυτές τις δυο ομάδες!

Το απόλυτο ρεκόρ με την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορίας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης λοιπόν κατέχει μέχρι και σήμερα η Liverpool επικρατώντας στις 6/11/2007 με 8-0 της δύσμοιρης Μπεσίκτας!Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην διαπρέπει στην Ευρώπη όμως τα ρεκόρ είναι ρεκόρ και δεν παύουν να έχουν την τιμητική τους!

Το λέω και ανατριχιάζω,η ομάδα του Kenny Dalglish κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης νίκης στον θεσμό και πιστεύω πως θα εξακολουθούμε να κρατάμε τον τίτλο για πολύ καιρό ακόμα!Αναφέρθηκε όμως ποτέ κανείς σε αυτό?Δείτε παρακάτω και αναρωτηθείτε..

Είδα πρόσφατα την Μπαρτσελόνα να θριαμβεύει στο Καμπ Νου νικώντας την Λεβερκούζεν 7-1 με σόου του Λιονέλ Μέσι καθώς σκόραρε 5 φορές!Φυσικά την άλλη μέρα τα πρωτοσέλιδα είχαν την τιμητική τους με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να...βολτάρει σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ(περιοδικά και εφημερίδες),με την αναφορά των ΜΜΕ να επικεντρώνεται εξολοκλήρου στο ατομικό ρεκόρ του 24χρονου άσσου αφού έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει κάτι τέτοιο!

Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα χθες βράδυ άλλη μια μεγάλη ομάδα έφτασε πολύ κοντά στο ρεκόρ αφού επικράτησε με 7-0 της Βασιλείας,σε ένα ματς που πιο πολύ θύμιζε ανοιχτή προπόνηση των Βαβαρών παρά φάση των 16 του Champions League!Φυσικά όπως είδατε όλα τα sites αναφέρθηκαν στην ευρεία νίκη των Γερμανών με τον Γκόμεζ που σημείωσε 4 γκολ να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στον διεθνή Τύπο.

Μάλιστα στον ισπανικό και γερμανικό Τύπο υπήρχαν αρκετά αφιερώματα για τις δυο ομάδες και για τα ρεκόρ που σπάνε οι εν λόγο σύλλογοι όμως και πάλι ΚΑΝΕΙΣ δεν αναφέρθηκε στην μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της διοργάνωσης!ΚΑΝΕΙΣ δεν έκανε κάποιο αφιέρωμα στον θεσμό με αφορμή αυτές τις νίκες!ΚΑΝΕΙΣ δεν αναφέρθηκε στο ιστορικό ρεκόρ της Liverpool γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ αυτούς αλλά μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και για πολλούς παραμένει μια απλή μεγάλη ομάδα χωρίς ιδιαίτερη σημασία!

Παλεύουν με νύχια και με δόντια να σπάσουν το ιστορικό ρεκόρ που κατέχει η Liverpool όμως χωρίς αποτέλεσμα.7-1 η Μπαρτσελόνα,7-0 η Μπάγερν χθες.Άλλες μεγάλες νίκες είναι η νίκη της Βαλένθια στις 23/11/2011 με το επίσης 7-0 επί της Γκενκ στο Μεστάγια.

Το 1-7 της Λιόν επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις 7/12/2011 σε ένα ματς όπου η Λιόν χρειαζόταν ακριβώς μια τέτοια νίκη για να προκριθεί και όλος τυχαίος την πήρε σκοράροντας μέσα σε λίγα λεπτά  τα περισσότερα γκολ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να...κλείνει το μάτι στον Γκομίς ύστερα από το γκολ που δέχθηκε!

(Προσωπικά πρώτη φορά βλέπω τερματοφύλακα να δέχεται πολλά γκολ μέσα σε λίγα λεπτά και να κλείνει το μάτι στον αντίπαλο παίκτη αντί να τραβάει τα μαλλιά του για το...ρεζίλεμα που τρώει!Αν θυμάμαι καλά την άλλη μέρα η Λιόν είχε καταθέσει 2,1 εκ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ!(ισχυριζόταν πως είναι δόση για κάποιον παίκτη που είχαν αγοράσει))

Άλλη μεγάλη νίκη είναι της Μαρσέιγ μέσα στην Ζίλινα με 0-7 στις 3/11/2010,της Μπάγερν επί της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με 7-1 στις 10/3/2009,της Μάντζεστερ Γιουνάιτεντ επί της Ρόμα με 7-1 στις 10/4/2007,της Άρσεναλ επί της Σλάβια Πράγας με 7-0 στις 23/10/2007 και της Γιουβέντους επί του Ολυμπιακού με 7-0 στις 10/12/2003.

Τα γράφω όλα αυτά για να τονίσω σε κάποιους πως παρά τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η Liverpool συνεχίζει να κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου σκορ στο Champions League!

Την προηγούμενη βδομάδα ήταν η ευκαιρία της παρέας του Μέσι να καταρρίψει το ρεκόρ,χθες ήταν η σειρά των φίλων του Γκόμεζ..όμως καμία δεν κατάφερε να φτάσει το επίτευγμα της Liverpool.Σήμερα δίνεται μια ακόμα ευκαιρία στην παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο να σπάσει,αν όχι,να αγγίξει το ιστορικό ρεκόρ των Reds,τορπιλίζοντας την αδύναμη ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ιστορικό Μπερναμπέου!

Αν δεν σπάσει και σήμερα ΔΕΝ θα σπάσει ποτέ!Το 8-0 επί της Μπεσίκτας στο Anfield θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη πολλών οπαδών και θαυμαστών της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης και ευελπιστώ στο μέλλον η ομάδα που θα καταφέρει να σπάσει το φάσμα των 8 γκολ να είναι και πάλι η αγαπημένη μου Liverpool!


Υ.Γ.:Παίρνω το θάρρος να γράψω το παρόν άρθρο για να εκτονωθώ επιτέλους!ΔΕΝ γίνετε να μιλάνε κάθε μέρα για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και να αφήνουν έξω έναν σύλλογο με τεράστια ιστορία στον θεσμό και με ιδιαίτερη σημασία την στιγμή που η Liverpool έχει στο ενεργητικό της και 5 κατακτήσεις του Champions League εναντιθέση με την Μπαρτσελόνα που κατέχει 4 τίτλους.Θα μπορούσανε κάλλιστα να κάνουνε ένα αφιέρωμα για το απόλυτο ρεκόρ που κατέχει η Liverpool με αφορμή τα μεγάλα σκορ που βλέπουμε τελευταία στην διοργάνωση.

Υ.Γ.1:Τελικά μου λείπει πολύ η Ευρωπαία Liverpool!Βλέπω τελευταία κάτι σκορ 7-0,7-1 και λέω ''γιατί να βρίσκονται αυτές οι ομάδες σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση και να μην είναι η μεγάλη Liverpool?Γιατί?''

Υ.Γ.2:Σας ευχαριστώ που καθίσατε και διαβάσατε με υπομονή το άρθρο και ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνετε καθημερινά για το LiverpoolFans.gr!

Διαφήμιση
Championship,Eredivisie,Budesliga,Serie A,Liga Zon Sagres,Championat.Δες τα ζωντανά και στοιχημάτισε με 30€ Bonus!
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.