Νίκη με πολλά μηνύματα

Επιτέλους νίκη στο Anfield. Σε ένα παιχνίδι που την είχαμε ανάγκη όσο ποτέ. Όχι τόσο για την βαθμολογική συγκομιδή και για την ψυχολογία, όσο για να νιώσουμε όλοι μας -αλλά και οι αντίπαλοι μας φυσικά- πως το Anfield είναι έδρα με τα όλα της.

Το χθεσινό παιχνίδι δεν σηκώνει κάποια τρελή ανάλυση. Ήταν ένας ακόμα μονόλογος των κόκκινων που ευτυχώς δεν πλήρωσαν την επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια και την έλλειψη ενός παίκτη που μπορεί να κάνει ακόμα και στην μισή ευκαιρία γκολ. Αυτό που δεν έκανε ο Suarez χθες δηλαδή.

Αρκετά τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Κατά την άποψη μου απέδωσαν πολύ καλά όλοι τους. Ξεκινώντας απ' τον Jones κάτω απ' τα δοκάρια έχω να πω το εξής. Με τον Αυστραλό στα γκολπόστ η τετράδα της άμυνας έδειξε να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά. Σε αρκετές βαθιές μπαλιές των παικτών της Reading ο 31χρονος πορτιέρο έβγαινε με αποφασιστικότητα και μάζευε την μπάλα. Σε άλλες περιπτώσεις έδιωχνε σε κόρνερ κάθε επικίνδυνη προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

Με λίγα λόγια, η παρουσία του Αυστραλού πρωτίστως πρέπει να προβληματίσει τον Pepe Reina για την μέχρι ώρας παρουσία του. Ο Jones χθες είχε αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του που ο Ισπανός. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως έμεινε το 0 παθητικό. Σε παιχνίδια με επικίνδυνες ομάδες σαν την Reading μετράει πολύ αυτό.

Επίσης, η παρουσία του Suso αξίζει σχολιασμού. Κυρίως το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο που έκανε ο μελλοντικός ηγέτης της ομάδας. Σε μια απ' τις λίγες φορές που τον είδαμε ως εξτρέμ δεν τα πήγε και άσχημα. Πήρε μπάλες, προσπάθησε να διεμβολίσει τα αντίπαλα μπακ. Σε κάποια σημεία τα κατάφερε πολύ καλά. Από την στιγμή όμως που κουράστηκε εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Είναι σοβαρό το ζήτημα της φυσικής κατάστασης. Ο Ισπανός οφείλει να βελτιωθεί στον τομέα αυτό αν θέλει να παίζει περισσότερο. Η παρουσία του στην ενδεκάδα μόνο κέρδη φέρνει στους Reds.

Όσο για τον Sterling, το χθεσινό πρώτο του γκολ με τα κόκκινα απλά πιστοποιεί την εξαιρετική του παρουσία έως τώρα. Απ' τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν δείχνει πως έχει προσαρμοστεί πλέον για τα καλά στον τρόπο παιχνιδιού της Liverpool και με τον χρόνο σύμμαχο του θα χτυπήσει και την πόρτα της εθνικής ανδρών της Αγγλίας.

Το θέμα όμως που πρέπει να προβληματίσει άπαντες στο κόκκινο στρατόπεδο ήταν η παραγωγικότητα μας. Είναι γνωστό το πρόβλημα στην επίθεση και έχει τονιστεί από όλους. Ήρθε και ο τραυματισμός του Borini σαν κερασάκι στην τούρτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να σπαταλιέται κάθε ευκαιρία που δημιουργείται. Θα ήταν κρίμα να χανόταν η νίκη χθες. Ο Rodgers πρέπει να δουλέψει το κομμάτι των τελικών αν θέλει η ομάδα να βρει τον δρόμο της.


Χρήστος Τσάλτας
Δημοσιεύτηκε: 21/10/2012 01:12
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσάλτας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.