Ζητείται σερί ψυχολογίας

Ένα ακόμα ντέρμπι ολοκληρώθηκε για την ομάδα. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι μπορεί να πει κάποιος πως η ισοπαλία είναι θετικό αποτέλεσμα για τους κόκκινους και θα τους τονώσει την ψυχολογία για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η προσοχή όλων πλέον στο Melwood στρέφεται στην επόμενη εξάδα αγώνων. Στα παιχνίδια αυτά κατά σειρά αντιμετωπίζουμε τις Wigan, Swansea, Tottenham, Southampton, West Ham και Aston Villa. Με εξαίρεση το παιχνίδι στο White Hart Lane που φαντάζει πολύ δύσκολη αποστολή για την φετινή Liverpool κακά τα ψέματα, τα υπόλοιπα 5 παιχνίδια είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα καλό σερί νικών που θα βοηθήσουν τους Reds να ξεκολλήσουν από τα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Όσο αναφορά το παιχνίδι στο Stamford Bridge, για μια ακόμα φορά φάνηκε πως όσο υπάρχει Suarez υπάρχει και ζωή. Ο Ουρουγουανός με το 8ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα έδωσε έναν ακόμα βαθμό στους κόκκινους, σε ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος ήθελε νίκη πάση θυσία για να μείνει στο κυνήγι του τίτλου. Δεν πρέπει όμως να λησμονήσουμε πως το γκολ προήλθε από εξαιρετική κεφαλιά ασίστ του Jamie Carragher, δείγμα πως ο βετεράνος μπακ έχει ακόμα βενζίνη στο ντεπόζιτο!

Το τρικ του Rodgers με τους τρεις κεντρικούς μπακ (κάτι που είχε κάνει και ο Dalglish το 2010 σε πιο αμυντικογενή μορφή όμως) έπιασε τόπο εκ του αποτελέσματος, αν και η εστία του Jones απειλήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις στο δεύτερο μέρος κυρίως.

Αρχής γενομένης από το Σάββατο κόντρα στην Wigan οι κόκκινοι πρέπει να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το πρωτάθλημα δεν έχουμε και τίποτα να χάσουμε...

Παράλληλα όμως με το πρωτάθλημα, οι παίκτες του Rodgers πρέπει να δώσουν έμφαση και στους 2 στόχους που έχουν απομείνει. Το F.A. Cup και το Europa League. Ειδικότερα στην Ευρώπη ο Βοριοϊρλανδός τεχνικός πρέπει να δώσει την απαιτούμενη έμφαση και σε πρώτη φάση να αφήσει τους πειραματισμούς με τους νεαρούς στην άκρη. Μπορεί το όνομα της Liverpool να είναι για διοργανώσεις σαν το Champions League, όμως ενδεχόμενη κατάκτηση του Europa League (ή τουλάχιστον μια καλή πορεία) θα ανεβάσει το πρεστίζ του συλλόγου και θα δείξει στην Ευρώπη πως αυτή η ομάδα δεν πέθανε...

Όλα αυτά φυσικά είναι στο χέρι των παικτών. Σε μια (μεταβατική) χρονιά που χάθηκε απ' τον Οκτώβριο το F.A. Cup και το Europa League μπορούν να αποτελέσουν το βάλσαμο της σεζόν. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό απ' την βαρύτητα που θα δώσουν σε αυτές τις διοργανώσεις οι Reds.

Χρήστος Τσάλτας 
Δημοσιεύτηκε: 13/11/2012 02:34
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσάλτας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.