Γιγαντώνεται το δίκτυο ακαδημιών της Liverpool στην Ελλάδα!

Το δίκτυο ακαδημιών της Λίβερπουλ στην Ελλάδα, ολοένα και γιγαντώνεται. Τελευταία ομάδα που εντάχθηκε ως μέλος στο δίκτυο αυτό, είναι η Α.Ε. ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, κ. Κώστα Δασκαλίνα, μίλησε για τη μεγάλη αυτή συνεργασία.

Ο κ. Δασκαλίνας, αρχικά, σε ερώτηση που του έγινε, για το πώς αισθάνονται όλοι στο σωματείο για τη συμμετοχή τους στο δίκτυο ακαδημιών των «κόκκινων» και τι περιμένουν από αυτή τη νέα συνεργασία, ανέφερε τα εξής:

«Φέτος άρχισε για μας αυτή η τεράστια συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως, μία συνεργασία που έχει να κάνει με το πολύ σημαντικό, για το άθλημα, κομμάτι των ακαδημιών. Μέχρι στιγμής είμαστε όλοι στην ομάδα πολύ ικανοποιημένοι με τη δουλειά που γίνεται και κυρίως, με τη συμμετοχή των παιδιών και την όρεξη που δείχνουν για συνεχή βελτίωση. Στο πρόγραμμα των ακαδημιών μας, έχουν ενταχθεί φέτος, γύρω στα 100 παιδιά, τα οποία έχουν χωριστεί σε 7 διαφορετικά τμήματα, ανάλογα με τις ηλικίες τους.

Σ’ αυτή τη συνεργασία με τη Λίβερπουλ, προχωρήσαμε, κυρίως λόγω του ότι το πλάνο των Άγγλων και οι στόχοι τους, είναι κοινοί με τους δικούς μας, όσον αφορά τη βελτίωση των παιδιών των ακαδημιών μας. Σκοπός του όλου εγχειρήματος, είναι να περάσει στα παιδιά η ιδέα του πως είναι να αγωνίζεσαι και να προπονείσαι σε ένα μεγάλο σύλλογο, όπως επίσης και να τα μυήσει στο λεγόμενο «Liverpool Way», δηλαδή στον τρόπο παιχνιδιού και αντίληψης του ποδοσφαίρου γενικότερα, που ακολουθεί και η Λίβερπουλ.

 Επιπλέον, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο οποίο δουλεύουμε όλοι, είναι η συμπεριφορά των παιδιών, τόσο εντός, όσο και εκτός του αγωνιστικού χώρου, τομέας στον οποίο έχει συμβάλει πολύ θετικά η συνεργασία μας με το συγκεκριμένο δίκτυο ακαδημιών.

Τέλος, ο κ. Δασκαλίνας ρωτήθηκε και για το ποιες είναι οι αντιδράσεις των παιδιών γι’ αυτή τη νέα συνεργασία, απαντώντας: « Τα μεγαλύτερα κυρίως παιδιά, δηλαδή τα παιδιά ηλικιών 12-15, που έχουν και καλύτερη αντίληψη του ποδοσφαίρου, εξιτάρονται με την ιδέα πως θα φορέσουν έστω και στην προπόνηση, το σήμα του τεράστιου αυτού συλλόγου στο στήθος, όπως επίσης έχουν στο μυαλό τους πάντα, πως μέσω αυτού του δικτύου, μπορεί να τους δοθεί η ευκαιρία, δείχνοντας το ταλέντο τους, να αγωνιστούν μια μέρα στην Αγγλία με τα χρώματα της Λίβερπουλ».


Κυριάκος Μελλίδης

Πηγή: www.liverpoolfcifa.gr
Δημοσιεύτηκε: 23/11/2012 18:05
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.