Σκορπάει ελπίδες

Η χρονιά άνοιξε όπως μας άφησε το 2012. Ποδόσφαιρο κατοχής, πίεση στον αντίπαλο και μια Liverpool που αρχίζει σιγά σιγά να αποκτά την σφραγίδα Rodgers. Και όλα αυτά πάνω που έρχεται και η μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου...

Το χθεσινό ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος από πλευράς Liverpool. Το passing game αρχίζει να αποδίδει καρπούς επιτέλους και αυτό φαίνεται σε 2 περιπτώσεις: την κατοχή μπάλας και τις τελικές προσπάθειες. Και στους 2 αυτούς τομείς οι κόκκινοι όχι απλά υπερείχαν, αλλά κυριάρχησαν, κάνοντας έτσι το Anfield κατηφορικό από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Να πω την αλήθεια περίμενα την Sunderland καλύτερη. Παίκτες επικίνδυνους και ποιοτικούς έχει άλλωστε. Όταν όμως έχεις Johnson, Wisdom, Lucas, Hendo σε εξαιρετική μέρα, τους Skrtel-Agger βράχους, τον Captain Fantastic να οργώνει στο κέντρο και την τριάδα μπροστά να οργιάζει τότε δύσκολα μπορείς να δυσκολευτείς απέναντι σε τέτοιο αντίπαλο. Στα συν φυσικά και η παρουσία του Reina που για δεύτερο σερί παιχνίδι κράτησε το 0 στην άμυνα και παράλληλα έκανε 2 μεγάλες επεμβάσεις που ουσιαστικά... σκότωσαν τις μαυρόγατες.

Δίχως αμφιβολία η χθεσινή εμφάνιση σκορπάει χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας πως κάτι θα αλλάξει στο κόκκινο στρατόπεδο. Η περίοδος μουρμούρας αρχίζει σιγά σιγά να φεύγει. Όσο περνάει ο καιρός οι παίκτες αφομοιώνουν όλο και περισσότερο το σύστημα του B.R. και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Και οι δύο τριάρες άλλωστε είναι προϊόν σκληρής δουλειάς αλλά και τακτικής.

Όσο αναφορά την τακτική τώρα, η απόκτηση του Sturridge λύνει τα χέρια του Rodgers επιθετικά. Μόλις άνοιξε η χειμερινή περίοδος μεταγραφών ο B.R. πήρε τον παίκτη που διακαώς ζητούσε από τον Οκτώβρη. Με τον Sturridge εκτός του Rodgers βγαίνει και ο Suarez κερδισμένος, καθώς πλέον δεν θα παίζει μόνο στην κορυφή της επίθεσης, αλλά θα έχει και την δυνατότητα να παίζει σαν εξτρέμ στα πλάγια αλλά και να συγκλίνει. Γνώμη μου πάντως είναι πως με έναν παίκτη τύπου Llorente θα ήμασταν ακόμα καλύτερα, αλλά και τώρα με τον Sturridge η επίθεση των κόκκινων είναι μια χαρά.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε τι θα συμβεί με τον Sahin. Ουσιαστικά η απόκτηση ή όχι ενός χαφ κινείται γύρω από τις προθέσεις του Τούρκου χαφ. Αν παραμείνει τότε θα πορευτούμε ως έχουμε. Αν όχι -κάτι το οποίο φαντάζει και το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή- τότε ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση βαρβάτου χαφ. Σε συνδυασμό και με την διαφαινόμενη πώληση του Joe Cole, τότε τα λεφτά θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά για να δελεάσουν έναν χαφ πρώτης τάξεως όπως είναι ο Sneijder...

Χρήστος Τσάλτας
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσάλτας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.