Χρειάζεται παίκτες να την ανεβάσουν επίπεδο

Ένα ακόμα κλασσικό ντέρμπι της Premier League πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η κατάληξη ίδια με πέρυσι για τους Reds, με την εικόνα του αγώνα να είναι πάνω κάτω η ίδια, με την ομάδα μας να μην πιστεύει στον εαυτό της και όπως ήταν φυσικό να το πληρώνει στο φινάλε.

Ο B.R. παρέταξε την ομάδα όπως έπρεπε στο χορτάρι του Old Trafford. 4-3-3 με Lucas-Allen-Stevie στο κέντρο ώστε να έχει και τρεξίματα και δημιουργία. Γνώμη μου είναι πως σε χθες καλό θα ήταν να έπαιζε ο Shelvey ή ο Henderson αντί του Allen (απ' τον Lucas και τον Suarez ξεκινάει η ενδεκάδα άλλωστε) ώστε να υπάρξει ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς. Κακά τα ψέματα ο Allen δεν είναι ο παίκτης που θα βγάλει εκτός εαυτού τον αντίπαλο όπως κάνει ο Jonjo κάποιες φορές. Παρ' όλα αυτά ο Ουαλός ήταν πάρα πολύ καλός μέχρι το σημείο που αντικαταστάθηκε.

Από εκεί και πέρα δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να σχολιάσουμε τα 2 τέρματα που δέχθηκε η ομάδα, τα οποία ήταν φυσικά δώρο της άμυνας. Στο πρώτο όπου ο Van Persie ανοίγει το σκορ, ο Agger είχε ρητές εντολές να μην αφήνει τον Ολλανδό μόνο του... ούτε στην τουαλέτα. Εν τέλει, τον άφησε για 10 δεύτερα και αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Reina να μαζέψει την μπάλα απ' τα δίχτυα του για πρώτη φορά. Το δεύτερο γκολ που προήλθε από στημένη μπάλα, οφείλεται στην ΓΕΛΟΙΑ ομαδική αντίδραση των Κόκκινων. Κανένας παίκτης δεν σηκώθηκε για κεφαλιά με αποτέλεσμα να πηδήξουν Evra-Vidic μαζί και να κάνουν το παιχνίδι ακόμα πιο δύσκολο για εμάς. Όπως καταλαβαίνετε, με τέτοια τέρματα-ευγενική χορηγία θα έπρεπε να κάνει υπέρβαση η ομάδα του Rodgers...

Όσο αναφορά τον Sturridge, άνοιξε λογαριασμό και στο πρωτάθλημα μετά απ' το τέρμα που σημείωσε κόντρα στην Mansfield, αποδεικνύοντας πως η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι πολύ καλή. Παράλληλα, δείχνει και το γιατί επέμεινε τόσο η διοίκηση όσο και ο Rodgers στην αγορά του πρώην άσου της Chelsea, δίνοντας βοήθειες με αυτόν τον τρόπο στον Suarez που εχθές ήταν σαν ψάρι έξω απ' τα νερά του. Με την είσοδο του στο ημίχρονο έκανε πιο ισορροπημένη την ομάδα, πιο επιθετική και είχε καλή συνεργασία με Sterling, Gerrard, Downing. Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνύπαρξη του με τον Suarez στα επόμενα παιχνίδια!

Τα βασικά αίτια της ήττας για εμένα πέρα από τα λάθη στην άμυνα ήταν 2. Πρώτων, η κακή μέρα των σημαντικών παικτών της ομάδας (Gerrard, Suarez, Agger). Ο Ferguson έκανε ματ στον Rodgers με την κίνηση του να βάλει πάνω στον Suarez τον Vidic. Ουσιαστικά, ο Σέρβος έβγαλε εκτός αγώνα τον Pistolero παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε ο τελευταίος. Δεν ήταν λίγες οι φορές άλλωστε που ο Ουρουγουανός τραβήχτηκε στα πλάγια αλλά και πίσω απ' το πεδίο δράσης του για να πάρει μπάλα. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα έχανε μέτρα στο γήπεδο και η United κρατούσε τον έλεγχο του αγώνα. Όσο για τον αρχηγό, αυτός δεν πατούσε καλά απ' την αρχή του ματς και ως γνωστών, αν ο Captain Fantastic δεν ξεκινήσει καλά, δύσκολα ανακάμπτει στην πορεία του ματς. Βέβαια, στο δεύτερο μέρος ανέβασε στροφές καθώς απ' τα πόδια του ξεκινούσαν οι επιθετικές προσπάθειες της ομάδας στην επανάληψη.

Ο δεύτερος είναι αυτός που μέσες-άκρες ανέφερα στον τίτλο. Δηλαδή, η απουσία παικτών που θα ανεβάσουν το επίπεδο στην ομάδα. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός πως λίγο μετά την λήξη έσκασε είδηση για πρόταση στον Snejder, έναν παίκτη που με την τεχνική του μπορεί να δώσει επιπλέον ποιότητα αλλά και να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα με τις εμπνεύσεις του. Αν καταφέρει η διοίκηση και πείσει τον Ολλανδό να έρθει (μιας και ο Holtby έκλεισε στην Tottenham για τον Ιούνιο) θα είναι μεταγραφική επιτυχία. Σε συνδυασμό με το υπάρχων ρόστερ και με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας θα ταιριάξει καλά ο Snejder.

Σε περίπτωση που δεν έρθει όμως ο Ολλανδός, και πάλι θα πρέπει να γίνει κίνηση για παίκτη που θα δώσει ποιότητα είτε στα χαφ (πρωτίστως) είτε στην επίθεση σαν σέντερ φορ. Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για τα μεταγραφικά της ομάδας μας...

Υ.Γ. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω αν ήταν off-side ή όχι το δεύτερο γκολ της United. Εγώ σε εκείνη την φάση δεν είδα ΚΑΝΕΝΑ παίκτη μας να σηκώνεται για κεφαλιά. Επιπλέον, η φάση είναι οριακή και με την πρώτη ματιά φαντάζει δύσκολη να την δει ο επόπτης. Όπως και να'χει όμως, είναι μια ήττα που έχει να μας δείξει πολλά ενόψει συνέχειας αναφορικά με τον τρόπο που πρέπει να αγωνίζονται οι Reds σε παιχνίδια υψηλού κινδύνου όπως το χθεσινό...

Χρήστος Τσάλτας
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσάλτας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.