Το βάθος στον πάγκο...

Στην αρχή της σεζόν και πιο συγκεκριμένα μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, όταν και οι προσθήκες παικτών ήταν ελάχιστες (Άλλεν, Μπορίνι, Ασσάιντι, Σαχίν) για μια ομάδα που θα είχε ως στόχο την 4άδα, όλοι ήμασταν προβληματισμένοι και απογοητευμένοι με την κατάσταση.

Τα αρνητικά της κατάστασης έκαναν μπαμ στα μάτια μας και αδυνατούσαμε να πιστέψουμε πως θα μπορούσε να βγει κάτι καλό από όλο αυτό που ετοίμαζε ο Ρότζερς.

Κι όμως, ευτυχώς για όλους η ομάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση πλήρους υγείας τόσο οικονομικής, όσο και αγωνιστικής, πράγμα το οποίο ξεκίνησε περίπου 1 μήνα πριν. Βέβαια, πολλές φορές η ομάδα μας αδικούνταν από το αποτέλεσμα (πχ με Τότεναμ) και άλλες έπαιρνε 3ποντα χωρίς να εντυπωσιάζει (πχ με Ουντινέζε), αλλά πλέον κινείται σε σταθερές αποδόσεις.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να είχε χαλάσει πολύ εύκολα με πιθανούς τραυματισμούς παικτών-κλειδιά για τον σύλλογο, όπως ο Σουάρεζ, ο Τζέραρντ, ο Ενρίκε (που τραυματίστηκε), ο Τζόνσον και τα δύο κεντρικά μπακ Άγκερ και Σκρτελ. Και το βασικό πρόβλημα δεν θα ήταν ο τραυματισμός αυτών, αλλά η ανυπαρξία ισάξιων αντικαταστατών.

Και πράγματι στην επίθεση δεν υπήρχε άλλος πέραν του Σουάρεζ, μιας και ο Μπορίνι ήταν τραυματίας, στο κέντρο άμυνας ο μόνος αξιόλογος αναπληρωματικός ήταν και είναι ο Κάραχερ (ο Κοάτες δεν κάνει), οργανωτής στο κέντρο δεν ήταν ούτε ο Σαχίν, ούτε ο Χέντερσον (ο Άλλεν παίζει πιο πίσω) και στα άκρα της άμυνας οι εναλλακτικές ήταν μόνο νεαροί παίκτες, όπως ο Γουίσντομ, ο Κέλλυ (που έχασε τη χρονιά), ο Ρόμπινσον και η αλλαγή θέσης του Ντάουνινγκ, που ευτυχώς δεν προτιμήθηκε πολλές φορές.

Παρόλ' αυτά, με την προσθήκη του Στάριτζ λύθηκε το πρόβλημα στην επίθεση και με την επιστροφή του Μπορίνι οι εναλλακτικές λύσεις πλήθυναν σημαντικά. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειαζόμαστε άλλους ποδοσφαιριστές. Κάτω από τα γκολπόστ οι δύο τερματοφύλακες των Ρεντς, Ρέινα και Τζόουνς, μοιάζουν πλέον ισάξιες περιπτώσεις, αλλά όχι οι καλύτερες δυνατές. Μία ψαγμένη, λοιπόν μεταγραφή τερματοφύλακα μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει, ειδικά σε περίπτωση αποχώρησης του Ρέινα το καλοκαίρι. Ακόμη ένα τρίτο σέντερ μπακ, ισάξιο ή και καλύτερο των Σκρτελ και Άγκερ θα προσέδιδε πληρότητα και σε αυτόν τον τομέα.

Τέλος, μία ή δύο ακόμη προσθήκες, όπως του Κουτίνιο κατά τη χειμερινή περίοδο θα έλυναν τα χέρια του Ρότζερς και θα ανέβαζαν επίπεδο την ομάδα, αν και οι σημαντικές κινήσεις θα γίνουν το καλοκαίρι.

                                                                                                                               Αποστόλης




Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.