Ανοιχτή πληγή

Μετά από πολύ καιρό είμαι και πάλι πίσω. Η αλήθεια είναι πως μου'χε λείψει το να γράφω για τους Reds διότι εδώ μπορούσα να εκφράζω γνώμη για καθετί γύρω απ' τον υπέροχο κόσμο της Liverpool. Τώρα όμως επέστρεψα για τα καλά.

Μπαίνω κατ' ευθείαν στο θέμα για να μην κουράσω. Φέτος έχουμε ένα ακόμα μεγάλο καλοκαίρι από πλευράς στόχων. Η μεταβατική σεζόν 2012-13 ανήκει στο παρελθόν και πλέον αρχίζουν οι απαιτήσεις. Είδαμε πέρυσι το νερό να μπαίνει στ' αυλάκι με κάποιες μεταγραφές ουσίας (Sturridge, Coutinho) και πλέον από την φετινή σεζόν θα ανέβουν οι στόχοι. Πέρυσι πχ. αρκετοί Liverpudlian ήθελαν η ομάδα "να στρώσει" ποδοσφαιρικά με τον Rodgers και στην συνέχεια ο νεαρός τεχνικός να χτίσει την ομάδα που όλοι θέλουμε.

Ήδη 2 μεταγραφές έχουν ανακοινωθεί. Ο Kolo Toure είναι παίκτης της Liverpool με την ομάδα να γεμίζει την άμυνα της στην μετά-Carragher εποχή με έναν άκρως ποιοτικό και ουσιαστικό σέντερ μπακ. Ο Αφρικανός είναι απ' τους παίκτες που μου έκαναν κλικ ποδοσφαιρικά από τότε που αγωνιζόταν στην Arsenal. Είναι παίκτης που βγάζει ηρεμία και σιγουριά στο παιχνίδι του, κάτι το οποίο χρειάζεται η κόκκινη άμυνα. Πιστεύω πως θα κάνει πολύ καλό και ισορροπημένο δίδυμο με τον Agger, με την Liverpool να βγαίνει κερδισμένη από την μεταγραφή του Toure. Μπορεί να είναι 32 ετών, αλλά 2-3 χρόνια υψηλού επιπέδου τα έχει πιστεύω. Επιπλέον αποκτήθηκε και ο Iago Aspas. Τον Ισπανό να πω την αλήθεια δεν τον έχω παρακολουθήσει πολύ. Είναι εκρηκτικός και μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης αλλά και στα πλάγια, δίνοντας επιπλέον λύσεις επιθετικά. Μέχρι εδώ όμως όλα καλά...

Όλος ο μεταγραφικός σχεδιασμός όμως της Liverpool στηρίζετε σε ένα άτομο ή μάλλον, στην απόφαση ενός ατόμου: ο λόγος φυσικά για τον Luis Suarez! Ο Ουρουγουανός εδώ και καιρό έχει κάνει γνωστό πως θέλει να παίξει στην Real Madrid τη νέα σεζόν και πιέζει για μεταγραφή παντιοτρόπως. Η πρόταση της Liverpool όμως είναι ξεκάθαρη: "Δεν πέφτουμε κάτω από 47 εκ. λίρες". Η προσέγγιση που έχει κάνει η ομάδα στο συγκεκριμένο θέμα είναι σωστή, αλλά τι γίνετε σε περίπτωση που δεν έρθει ικανοποιητική πρόταση;

Ενδεχόμενη παραμονή του Suarez είναι πιθανό να αποτελέσει ανοιχτή πληγή για την ομάδα. Εξηγούμαι αμέσως. Ο Ουρουγουανός είναι ποιοτικότατος επιθετικός και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Στα δύσκολα κράτησε όρθια την ομάδα με τα γκολ του και την βοήθησε να ξεφύγει απ' τα δύσκολα. Όμως ενδεχόμενη παραμονή του θα κάνει κακό στο εσωτερικό του οργανισμού, καθώς είναι τοις πάσι πως ο Pistolero δεν είναι και ο καλύτερος χαρακτήρας. Ενδεχόμενη παραμονή του στην ομάδα είναι πολύ πιθανό να αυξήσει την γκρίνια από μέρος του και να χαλάσει την ομαλή λειτουργία των Reds. Η πώληση του είναι μονόδρομος κατ' εμέ και το μόνο που μένει είναι να ικανοποιηθεί χρηματικά η ομάδα. Ότι λέω για τον Λατίνο επιθετικό το λέω με πόνο ψυχής διότι ήταν ένας απ' τους αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές μέσα στην ομάδα, αλλά ΠΑΝΤΑ η ομάδα μπαίνει πάνω από πρόσωπα.

Το μόνο σίγουρο (έτσι θέλω να ελπίζω δηλαδή) είναι πως η ομάδα θα αξιοποιήσει τα χρήματα της ενδεχόμενης μεταγραφής για μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού (Carroll, Downing, Henderson). Από εντυπώσεις άλλωστε έχουμε χορτάσει...

ΥΓ. Πρέπει να προβληματίσει όμως το γεγονός πως η ομάδα δεν προσελκύει παίκτες-αστέρες. Αυτοί οι παίκτες καλώς ή κακώς είναι που αλλάζουν το στάτους μιας ομάδας. Ας ελπίσουμε πως από φέτος θα αλλάξουν τα πράγματα και θα μπει η ομάδα ξανά σε τροχιά επιτυχιών.

Όσο για τον Mkhitaryan τον θεωρώ εξαιρετική περίπτωση αλλά τα 25 εκ. λίρες είναι υπερβολικό ποσό. Για τον Rakitic ένα πράγμα θα πω: ευχαριστώ δεν θα πάρω (κοστίζει και 12 εκ. λίρες τρομάρα του)!

Χρήστος Τσάλτας
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.