Δεν τραβάει, κυρ Μπρένταν...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

4η αγων. Premier League

Μια στιγμή αδράνειας στο 9' έφτανε στον Αγκμπολαχόρ να γράψει το 1-0 για την Άστον Βίλα και να χαρίσει στην ομάδα του σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Λίβερπουλ. Κάτι η απουσία Στάριτζ, κάτι η καλή αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, κάτι και η τύχη... στέρησαν από τους κόκκινους τη νίκη. Επόμενη υποχρέωση για την ομάδα τα... αστέρια. Πρεμιέρα με Λουντογκόρετς στους ομίλους του Champions League (Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου).




Πρώτη εντός έδρας απώλεια για την ομάδα του Ρότζερς που πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στη ψυχωμένη Άστον Βίλα. Ένα στιγμιαίο λάθος έκρινε την αναμέτρηση και οι χωριάτες διαχειρίστηκαν όπως έπρεπε το σκορ ώστε να φύγουν με το νικηφόρο αποτέλεσμα. Θετικός ο Μάρκοβιτς που προσπάθησε να βοηθήσει αρκετά, έδωσε ζωντάνια η είσοδος του Στέρλινγκ.

Το ματς


Η Λίβερπουλ ξεκίνησε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και ο Μάρκοβιτς έκανε αισθητή τη παρουσία του στο 3' και στο 6' αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τον Γκουζάν.


Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο, στη πρώτη τους προσπάθεια στο παιχνίδι, άνοιξαν το σκορ. Μετά από κόρνερ, η άμυνα σάστισε κι ο Αγκμπολαχόρ έκανε το 1-0 για τους χωριάτες μόλις στο 9'. Στο 13' μάλιστα, λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 αλλά η κεφαλιά του Σεντέρος πέρασε άουτ.


Σαφώς επηρεασμένοι οι παίκτες του Ρότζερς από τη ροή του αγώνα, προσπάθησαν να αντιδράσουν και ανέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στα επόμενα λεπτά. Αύξησαν την πίεση στην αντίπαλη περιοχή αλλά οι αμυντικοί της Βίλα έκλειναν καλά τους χώρους.

Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Αγκμπολαχόρ στο 9' και να το κρατούν με νύχια και με δόντια. Οι κόκκινοι ανέβασαν ρυθμό μετά τη ψυχρολουσία αλλά δεν κατάφεραν κάτι αξιόλογο στα πρώτα 45 λεπτά.



Με την αρχή της επανάληψης, πάλι οι κόκκινοι ήταν αυτοί που είχαν κατοχή και δημιουργία παιχνιδιού. Αλλά και πάλι οι παίκτες του Ρότζερς δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων.


Ερχόμενος ο Στέρλινγκ (αντί του Λαλάνα), έδωσε - ως συνήθως - περισσότερη κίνηση στους χώρους για τη Λίβερπουλ αλλά οι χωριάτες εξακολουθούσαν να αντιστέκονται στη πίεση.


Η πιο σημαντική στιγμή του αγώνα έγινε στο 81', όταν ο Κουτίνιο σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Γκουζάν και δε μπόρεσε να ισοφαρίσει για τους κόκκινους.


Σχόλιο


Η Άστον Βίλα άντεξε στη πίεση της Λίβερπουλ και έφυγε από το Άνφιλντ με τους 3 βαθμούς στο σακούλι. Δεν απείλησε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα, πέρα του γκολ στο 9'. 



Στο στρατόπεδο των κόκκινων τώρα, επικρατεί απογοήτευση για ένα - αν μη τι άλλο - απρόσμενο αποτέλεσμα. Ο Ρότζερς έκανε ό,τι μπορούσε για να ανατρέψει την κατάσταση αλλά η η ομάδα του Πολ Λάμπερτ ήταν καλύτερα διαβασμένη και διατήρησε το υπέρ της 1-0 ως το τέλος.


Οι συνθέσεις


Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μορένο, Λόβρεν, Σακό, Χέντερσον, Κουτίνιο, Μάρκοβιτς (Μπορίνι), Τζέραρντ, Λαλάνα (Στέρλινγκ), Μπαλοτέλι (Λάμπερτ)

Άστον Βίλα: Γκουζάν, Σισοκό, Μπέικερ, Χάτον, Σεντέρος, Ντελφ, Κλέβερλι, Γουέστγουντ, Βέιμαν, Ρίτσαρτσον, Αγκμπολαχόρ
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.