Κεραυνός... εν αιθρία

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

6η αγων. Premier League


Ένας... κεραυνός χτύπησε το Άνφιλντ στο 91' και ο Γιαγκέλκα με το γκολ της ζωής του διαμόρφωσε το τελικό 1-1 ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Έβερτον. Ο Τζέραρντ είχε ανοίξει το σκορ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ για τους κόκκινους που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Τρίτο ματς στη σειρά χωρίς νίκη για την ομάδα του Ρότζερς. Επόμενος αγώνας με την Βασιλεία στην Ελβετία για την 2η αγωνιστική του Champions League (Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου).


Το Λίβερπουλ χωρίζεται στα δύο. Όταν η μία ομάδα αντιμετωπίζει την άλλη, μιλάμε για πόλεμο. Για αντιπαλότητα ετών. Θρησκευτικά και πολιτικά έμπλεξαν με τα αγωνιστικά κι έτσι δημιουργήθηκε μια "έχθρα" ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ωστόσο, αυτή η κόντρα παραμένει στις γραμμές του γηπέδου και διαρκεί μόνο 90'. Το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο συμπολίτισσες είναι πάντα ξεχωριστό και διακρίνεται για την ένταση και το πάθος του.

Στο 32ο ντέρμπι του Τζέραρντ κόντρα στην Έβερτον, οι κόκκινοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με την συμπολίτισσα, σ'ένα παιχνίδι που η Λίβερπουλ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ένα απίθανο γκολ του Γιαγκέλκα στις καθυστερήσεις έδωσε τον βαθμό στα "ζαχαρωτά".


Το ματς


Οι κόκκινοι - αγωνιζόμενοι για άλλο ένα παιχνίδι χωρίς τον Στάριτζ - μπήκαν φορτσάτοι στο ξεκίνημα κι έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι απειλώντας στο πρώτο τέταρτο με Μπαλοτέλι και Στέρλινγκ. Η Έβερτον ανέβασε στροφές στα επόμενα λεπτά αλλά οι προσπάθειες των Μπέσιτς και Λουκάκου δεν ανησύχησαν τον Μινιολέ.

Η Λίβερπουλ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για κάποιο γκολ, όπως και η Έβερτον. Σπουδαία ευκαιρία έχασε ο Χέντερσον στο 29', ενώ στο 44' ο Στέρλινγκ δε μπόρεσε να νικήσει τον - εξαιρετικό - Χάουαρντ.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς γκολ αλλά με άπλετες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Η Λίβερπουλ ήταν πιο κινητική με τον Λαλάνα να δείχνει αρκετά ενεργητικός και ο Μπαλοτέλι να έχει καλές τοποθετήσεις στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι, από τη μεριά τους, προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Οι κόκκινοι επίσης διαμαρτύρονται για πέναλτι σε χέρι του Μπάρι που δεν δόθηκε.

Στην επανάληψη, οι κόκκινοι συνέχισαν να πιέζουν και να έχουν την κατοχή υπέρ τους με τα "ζαχαρωτά" να αμύνονται σωστά. Ο Κουτίνιο που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο έδωσε περισσότερη κίνηση στον χώρο στην ομάδα του Ρότζερς που κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον... άνθρωπό της.

Στο 65' ο Μπαλοτέλι κέρδισε φάουλ και ο Τζέραρντ πήρε την ευθύνη όλη πάνω του. Με μια αριστουργηματική εκτέλεση, νίκησε τον Χάουαρντ και έκανε το 1-0 για την Λίβερπουλ, καταχειροκροτούμενος από όλο το Άνφιλντ.

Το γκολ του αρχηγού μοίρασε χαμόγελα στις εξέδρες και αυτά με τη σειρά τους έδιωξαν το άγχος από τους κόκκινους που κινούνταν πιο άνετα στον χώρο. Μάλιστα, στην αμέσως επόμενη φάση λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0 αλλά ο Μπαλοτέλι σημάδεψε το δοκάρι από κοντινή απόσταση.

Η Έβερτον προσπάθησε να αντιδράσει αλλά έδειχνε εξουθενωμένη. Ωστόσο, τα "ζαχαρωτά" κατάφεραν και έκλεψαν τον βαθμό της ισοπαλίας με ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ γκολ του Γιαγκέλκα - που θέτει σίγουρα υποψηφιότητα για γκολ της χρονιάς - στις καθυστερήσεις και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Σχόλιο

Η έκβαση του αγώνα για τους κόκκινους αφήνει παίκτες και φιλάθλους απογοητευμένους, καθώς είδαν την ομάδα τους να αγωνίζεται εξαιρετικά αλλά να δέχεται ένα (θεσπέσιας ομορφιάς) γκολ στις καθυστερήσεις και να της στερεί τους 3 βαθμούς. Παρά την πολύ καλή εμφάνιση, η νίκη δεν ήρθε για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς.

Από την άλλη, τα "ζαχαρωτά" πλήγωσαν το Άνφιλντ με ένα απίστευτο γκολ του Γιαγκέλκα και δραπέτευσαν με το βαθμό της ισοπαλίας, αν και τον έλεγχο τον είχε η Λίβερπουλ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μανκίγιο, Λόβρεν, Σκρτέλ, Μορένο, Τζέραρντ, Χέντερσον, Λαλάνα, Στέρλινγκ, Μάρκοβιτς (Κουτίνιο), Μπαλοτέλι (Λάμπερτ)
Έβερτον: Χάουαρντ, Χίμπερτ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Στόουνς, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Μπέσιτς, Μιραλάς, Νέισμιθ, Λουκάκου
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.