Ευκαιρία για καινούριο ξεκίνημα!!

Θα επιδιώξουν και οι δύο ομάδες στο σαββατιάτικο ντέρμπι του Merseyside στο Anfield που βρίσκει αντιμέτωπες τις δυο συμπολίτισες.

Το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δεν ήταν το αναμενόμενο και για τις δυο ομάδες και ειδικά για την Liverpool η οποία μετά το περσινή πορεία στο πρωτάθλημα ανέβηκε ο πήχης των οπαδών και περίμεναν σαφώς μια διαφορετιή εικόνα απο αυτή που έχει παρουσιάσει ως τώρα.
Η απουσία του πεσινού πρωταγωνιστή Luis Suarez καθώς και η προσθήκη νέων παικτών έρχονται να αλλάξουν τις ισσοροπίες καθώς και την συνολκή εικόνα της ομάδας αφου χρειάζεται χρόνο για προσαρμογή. 
Απο την άλλη η συμπολίτισσα Εβερτον μετά την κατάκτηση της 5ης θέσης στην περσυνή σεαζόν που της εξασφάλισε μια θέση στο Europa League ψάχνει και αυτή την ευκαιρία να δείξει κάτι καλύτερο μετά απο την ήττα στο απο την Crystal Palace μέσα στο σπίτι της και τon αποκλεισμό της απο την Σουόνσι στο Λιγκ Καπ.

Steven Gerrard

Η προιστορία είναι με το μέρος της Λιβερπουλ αφου έχει να χάσει μέσα στο σπίτι της απο την Έβερτον απο το 1999 και στο τελευταίο παιχνίδι είχαν ηττηθεί με σκορ 4-0.
Στις τελευταίες δέκα  αναμετρήσεις  η ομάδα του Μπρενταν Ροτζερς μετράει 5 νίκες 4 ισοποαλίες και 1 μόλις ήττα ενώ στις συνολικές τους αναμετρήσεις για την Πρεμιερ Λιγκ η Λιβερπουλ μετράει 19 νίκες 16 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ προσπαθεί να τονώσει την ψυχολογία των παιχτών και να δωσει ένα εξτρα κίνητρο στους παίχτες του δηλώνοντας : ''Τα στατιστικά και οι παραδόσεις είναι για να... σπάνε'' και προσθέτει ότι : ''Σίγουρα θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι και το γεγονός πως έχουμε να νικήσουμε εκεί τόσα χρόνια μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο"


Steven Pienaar
Πονοκέφαλο για τον προπονητή των ζαχαρωτών αποτελεί η αμφιβολία του Steven Pienaar που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην βουβωνική χώρα και  αποτελεί μια απο της ποιο ποιοτικές μονάδες στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Επισης θα απουσιάζουν και  οι Seamus Coleman (κρανιοε-γκεφαλική κάκωση. Ντεμπούτο με την Σουόνσι έκανε ο
Bryan Oviedo μετά απο τον Ιανουάριο που είχε υποστεί κάταγμα ποδιού.
Επισης ο Arouna Kone δέν χρησιμοποιήθηκε στο μάτς με την Σουόνσι αφού έμεινε στον πάγκο.





Από την άλλη μεριά ο Μπρένταν Ρότζερς έχει μεγαλύτερο πονοκέφαλο αφου κατα πάσα πιθανότητα θα στερηθεί τις υπηρεσίες των
Joe Allen και Glen Johnson που αντιμετωπίζουν και οι δυο πρόβλημα στο γόνατο καθώς και του 
Jordan Henderson (πρόβλημα στον ισχίο) και
Philippe Coutinho(βουβωνική χώρα).
Τα ευχάριστα για τον προπονητή της Λιβερπουλ είναι ο  Daniel Sturridge ο οποίος πλησιάζει στην επιστροφή μετά τον τραυματισμό του με την εθνική αλλα η συμετοχή του παραμένει αμφίβολη τουλάχιστον για το αρχικό του σχήμα.
Σε σχετικές δηλώσεις του για το ντέρμπυ δήλωσε , ο προπονητής των κόκκινων, ο οποίος βλέπει τον αγώνα σαν μια ευκαιρία να ανατρέψει το κακό ξεκίνημα που έκανε η ομάδα του , δήλωσε:
''Η Έβερτον είναι μια καλή ομάδα με πολυ καλούς παίκτες , διαφορετικούς απο εμάς αλλά με ποιότητα. Πιθανόν να μην έχουν τα αποτελέσματα που περίμεναν αλλα έχουν σπουδαίο προπονητή.
Εχει κάνει πολύ καλή δουλειά και θα είναι δύσκολο το παιχνιδι για εμάς.

Οι πιθανές αποστολές των ομάδων είναι :
  
Λίβερπουλ: Jones, Mignolet, Johnson, Jose Enrique, Lovren, Manquillo, Moreno, Sakho, Skrtel, Toure, Allen, Coutinho, Gerrard, Henderson, Lallana, Lucas, Markovic, Suso, Balotelli, Borini, Lambert, Sterling, Sturridge

Έβερτον: Howard, Joel, Stanek, Alcaraz, Baines, Browning, Coleman, Distin, Garbutt, Hibbert, Jagielka, Stones, Atsu, Barry, Besic, Gibson, Junior, McCarthy, McGeady, Osman, Oviedo, Pienaar, Eto'o, Kone, Long, Lukaku, McAleny, Mirallas, Naismith
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Martin Atkinson με βοηθούς τους M.Mullarkey και S.Child ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο K.Friend.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μιχαηλίδης










Share on Google Plus

About Jim Green

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.