Ένα τρελό, τρελό παιχνίδι (με happy end)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

3ος γύρος League Cup

Η Λίβερπουλ τα... χρειάστηκε αλλά έκαμψε την αντίσταση της σκληροτράχηλης Μίντλεσμπρο νικώντας την με 14-13 (!) στα πέναλτι σε έναν αγώνα που ξεκίνησε Τρίτη και τελείωσε... Τετάρτη και πήρε το εισιτήριο για την 4η φάση του League Cup. Ακατάλληλο για καρδιακούς το παιχνίδι με συγκλονιστικό φινάλε. 1-1 στην κανονική διάρκεια, 2-2 στην παράταση και χρειάστηκαν μόλις... 30 πέναλτι για να στείλουν τους κόκκινους στην επόμενη φάση. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους φιλοξενούμενους για την προσπάθειά τους. Επόμενος αγώνας με την Έβερτον στο Άνφιλντ (Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου).



Ούτε ο... Χίτσκοκ δεν θα το έγραφε αυτό που συνέβη στο Άνφιλντ μεταξύ Λίβερπουλ και Μίντλεσμπρο. Οι κόκκινοι μετά από ένα παιχνίδι-θρίλερ πήραν τη νίκη με 14-13 επί της αξιόμαχης ομάδας από την Championship και συνάμα το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του League Cup. Εκπληκτικό παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις στη κόψη του ξυραφιού και με ατελείωτα... πέναλτι. 30 πρόλαβαν να εκτελέσουν οι δύο ομάδες. Θριαμβευτές στο... ροντέο ωστόσο, ήταν οι παίκτες της Λίβερπουλ που το πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Το ματς

Όλα άρχισαν ιδανικά για το συγκρότημα του Μπρένταν Ρότζερς. Οι κόκκινοι μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και κυριάρχησαν από το ξεκίνημα του αγώνα.


Η ομάδα του Ρότζερς μάλιστα ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με γκολ του 17χρονου (!) Τζόρνταν Ρόσιτερ. Ο νεαρός αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Λίβερπουλ και με ωραίο πλασέ έξω από τη περιοχή σημείωσε το πρώτο του γκολ και μαζί το 1-0 για τους κόκκινους. Αν μη τι άλλο, ονειρικό ντεμπούτο για τον νεαρό!


Η Μίντλεσμπρο, η οποία αγωνίζεται στην Championship, προσπάθησε να αντιδράσει με αντεπιθέσεις, όμως η Λίβερπουλ ήταν καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν. Η σπουδαιότερη ευκαιρία του ημιχρόνου ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν στο 37' ο Τόμλιν έκανε το δυνατό σουτ, με τον Μινιολέ να αποκρούει ενστικτωδώς και να κρατάει το 1-0 για την ομάδα του.

Η λήξη του ημιχρόνου βρίσκει τους κόκκινους να προηγούνται με το παρθενικό γκολ του 17χρονου Ρόσιτερ επί της Μίντλεσμπρο, η οποία έβγαλε κάποια αντίδραση αλλά δεν κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φορτσάτοι στην επανάληψη και κατάφεραν να αντιδράσουν με τη κεφαλιά του Ρίτς να καταλήγει στα δίχτυα του Μινιολέ και τη Μίντλεσμπρο να φέρνει το ματς τα ίσα και να παγώνει το Άνφιλντ.

Μετά το γκολ της Μπόρο, το παιχνίδι πήρε φωτιά και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, με τη μεγαλύτερη να είναι από πλευράς φιλοξενούμενων, όταν ο Κλέιτον υποχρέωσε σε εντυπωσιακή απόκρουση του Μινιολέ στο 77'.



Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και η κατοχή άλλαζε συνεχώς πόδια, την ώρα που η Λίβερπουλ προσπαθεί να μην πέσει θύμα έκπληξης από νωρίς. Ο τρελός ρυθμός συνεχίστηκε ως το τέλος, η Λίβερπουλ το πάλεψε μέχρι τελικής πτώσης, ωστόσο δεν άλλαξε τίποτα στα 90' και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Φτάνοντας στη παράταση, ο ρυθμός δεν έπεσε στο ελάχιστο, με τη Λίβερπουλ να έχει τον έλεγχο αλλά να της λείπει το γκολ. Όσο περνούσε η ώρα στο Άνφιλντ, αυξανόταν το άγχος στο στρατόπεδο των κόκκινων που έψαχναν τη λύτρωση - η οποία άργησε αλλά ήρθε στο 109' όπου, μετά από φάση διαρκείας, ο Σούσο (που μπήκε στο 98' αντί του Μάρκοβιτς) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 και το Άνφιλντ στα ουράνια. Όμως, η Μίντλεσμπρο δεν πτοήθηκε από την... μαχαιριά στην καρδιά, πίεσε και κυριολεκτικά στην τελευταία φάση δικαιώθηκε!

Το ρολόι έδειχνε συμπληρωμένα τα 120' και παίζονταν οι καθυστερήσεις όταν ο Στέρλινγκ έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή και ανάγκασε τον Τουρέ να πέσει άτσαλα στον Μπάμφορντ και ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μπάμφορντ το κέρδισε, ο Μπάμφορντ ανέλαβε την εκτέλεσή του κι έκανε το τελικό 2-2 ξεσηκώνοντας τους φίλους της ομάδας του αλλά και ολόκληρο τον πάγκο. Έτσι, μετά και τη δραματική εξέλιξη της παράτασης, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα».

Μια διαδικασία πέναλτι όμως διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη (τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν). Γιατί παραλίγο τα πέναλτι να διαρκέσουν περισσότερο κι από την ημίωρη παράταση. Εκτελέστηκαν συνολικά 30 (!) πέναλτι, με τους κόκκινους τελικά να επικρατούν της Μίντλεσμπρο με 14-13 και να παίρνουν τη πρόκριση, σε ένα χορταστικό ματς ακόμα και στη διαδικασία των πέναλτι. Η ευστοχία και των δυο ομάδων ήταν απίστευτη. Το ένα γκολ διαδεχόταν το άλλο κι αφού εκτέλεσαν κι οι γκολκίπερ, στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκε το κοινό του Άνφιλντ. Μοιραίος για τους φιλοξενούμενους αποδείχτηκε ο Αντομά, που αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι κι έβαλε τις καρδιές των κόκκινων στις θέσεις τους.

* Να σημειωθεί ότι με το τέλος του αγώνα, τόσο οι φίλοι της Λίβερπουλ όσο κι αυτοί της Μίντλεσμπρο χειροκρότησαν τους παίκτες για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν, ενώ οι παίκτες της «Μπόρο» κατευθύνθηκαν προς το πέταλο των οπαδών τους για να τους ευχαριστήσουν για τη στήριξή τους. Πρωτοφανές περιστατικά... για Ελλάδα μεριά.

Η διαδικασία των πέναλτι

Μπαλοτέλι 1-0
Μπάμφορντ (αποκρούει ο Μινιολέ)
Λούκας 2-0
Κλέιτον 2-1
Λαλάνα 3-1
Ριτς 3-2
Σούσο 4-2
Αντομά 4-3

Στέρλινγκ (αποκρούει ο Μπλάκμαν)

Βόσεν 4-4
Γουίλιαμς 5-4
Φρεντ 5-5
Τουρέ 6-5


Αγιάλα 6-6
Σακό 7-6
Φρέντεριξ 7-7
Μανκίγιο 8-7
Ομερούο 8-8
Ενρίκε 9-8
Βίλντσχουτ 9-9
Μινιολέ 10-9

Μπλακμαν 10-10
Μπαλοτέλι 11-10
Μπάμφορντ 11-11
Λούκας 12-11
Κλέιτον 12-12
Λαλάνα 13-12
Ριτς 13-13
Σούσο 14-13
Αντομά (αστοχεί)


Σχόλιο


Η Λίβερπουλ τα βρήκε... μπαστούνια κόντρα στην σκληροτράχηλη Μίντλεσμπρο αλλά εν τέλει κατάφερε να τη νικήσει έστω και στη διαδικασία των πέναλτι και να πάρει τη πρόκριση για τον 4ο γύρο του League Cup. Για ακόμα μια φορά φάνηκαν κάποια κενά στον αμυντικό τομέα, ενώ φανερή ήταν και η έλλειψη αυτοματισμών. Άστρο που επρόκειτο να λάμψει αν μη τι άλλο είναι ο Σούσο, που βοήθησε τα μέγιστα και το μέλλον του ανήκει δικαιωματικά. Όπως φυσικά και ο Ρόσιτερ, ο οποίος έκανε το ιδανικότερο ντεμπούτο που θα μπορούσε να φανταστεί.

Από την άλλη, η Μίντλεσμπρο μετά την ισοφάριση στη κανονική διάρκεια έδειχνε να πιστεύει στην πρόκριση, έβγαλε φάσεις αλλά ο Μινιολέ δήλωσε παρών όποτε απειλούσε η ομάδα του Άιτορ Καράνκα. Από λάθος του Στέρλινγκ ήρθε η ισοφάριση στη παράταση, ωστόσο η ομάδα της Championship αντέδρασε εξαιρετικά στη πίεση των κόκκινων κι έφτασε ένα πέναλτι μακριά από την πρόκριση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια από όλους.


Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μανκίγιο, Τουρέ, Σακό, Ενρίκε, Λούκας, Ρόσιτερ (Γουίλιαμς), Λαλάνα, Στέρλινγκ, Μάρκοβιτς (Σούσο), Λάμπερτ (Μπαλοτέλι)
Μίντλεσμπρο: Μπλάκμαν, Φρέντεριξ, Αγιάλα, Ομερούο, Φρεντ, Αντομά, Λιντμπίτερ, Κλέιτον, Ριτς, Τόμλιν, Κίκε
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.