"Ακτινογραφία" των Ρεντς!!

Σήμερα το μεσημέρι έλαβε χώρα στο Loftus Road η συναρπαστικότερη ίσως αναμέτρηση στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, που βρήκε τη Λίβερπουλ νικήτρια με 2-3 επί της ουραγού ΚΠΡ σε ένα πραγματικό θρίλερ με 5 γκολ από το 87ο λεπτό και έπειτα. Το πρώτο μέρος κάκιστο για τους Ρεντς, αρκετά βελτιωμένο το δεύτερο, αλλά τα λάθη ουκ ολίγα και άξια αναφοράς.

Παρακάτω παρατίθεται η ανασκόπηση της εμφάνισης καθενός από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας σε ένα ματς, που μοιάζει κομβικό για τη συνέχεια της σεζόν:

Σιμόν Μινιολέ  (8/10)

Αν δεν είχε δεχθεί δύο τέρματα και είχε αποφύγει και την άστοχη έξοδο στο δεύτερο δοκάρι με του Φερ θα δικαιούντο το απόλυτο "άριστα" ο Σιμόν Μινιολέ. Ίσως η καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Έβγαλε σπουδαίες επεμβάσεις και δεν φέρει ευθύνη σε κανένα από τα δύο γκολ, μιας και το δεύτερο περνάει μέσα από την τρύπα της βελόνας και δεν έχει χρόνο να αντιδράσει. Εξαιρετικές αποκρούσεις στο τετ-α-τετ του Όστιν, στο σουτ του Σάντρο, αλλά και την κεφαλιά του Τραορέ! Θύμισε τον Μινιολέ του περσινού ξεκινήματος!


Γκλεν Τζόνσον  (7/10)


Από τις λίγες φορές που δεν έχεις να πεις κάτι κακό για τον Τζόνσον σε μέτρια εμφάνιση της Λίβερπουλ. Αρκετά σταθερός αμυντικά, πολύ κινητικός μπροστά και πήρε πάνω του φάσεις προκειμένου να γίνει πιο δραστηρία η ομάδα επιθετικά. Καλή χημεία με τον Στέρλινγκ, από τη μεριά τους έγιναν οι περισσότερες φάσεις της ομάδας, ειδικά μέχρι να μπει στο ματς ο Κουτίνιο. Είχε συμμετοχή με φαρμακερή σέντρα στο πρώτο γκολ και γενικώς μια ελπιδοφόρα εμφάνιση, αλλά ας μη βιαζόμαστε.

Χοσέ Ενρίκε  (4/10)

Απλά όχι ο Ενρίκε που θυμόμαστε... Πολύ κακός στο αμυντικό κομμάτι, τον έκαναν ότι ήθελαν από τη μεριά του και μάλιστα ο Ρέντναπ το πρόσεξε και επέλεξε ορθά να χτυπήσει από εκεί. Πολύ μέτρια επικοινωνία με τα χαφ, αλλά και την υπόλοιπη άμυνα και περιοριζόταν σε διωξίματα όπου όπου. Επιθετικά ανύπαρκτος (καμία σχέση με ότι μας έχει συνηθίσει) και μόνο θετικό του ορισμένες μεμονομένες κερδισμένες μονομαχίες με τα αντίπαλα χαφ, αλλά και κάποιες απομακρύνσεις σε στημένες φάσεις. Αναμένουμε καλύτερες εμφανίσεις και λογικά θα τις έχουμε όσο περνάει ο καιρός από τον Ισπανό.

Μάρτιν Σκρτελ  (7/10)

Μια σοβαρή εμφάνιση από τον Σλοβάκο, που μοιάζει σε καλή κατάσταση και μέχρι τώρα η μόνη σταθερή αξία της κόκκινης άμυνας. Αρκετά αποτελεσματικός σήμερα με σωστά κοψίματα. Καλή η χημέια με τον Λόβρεν στο σημερινό παιχνίδι, αλλά η υπερκινητικότητα του Όστιν και οι αρκετές προσπάθειες που πήρε προστίθεται στα αρνητικά του. Χρεώνεται ένα σπουδαίο κόψιμο στη γραμμή σε φάση διαρκείας του πρώτου ημιχρόνου, όπου μαζί με τον Τζόνσον έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά. Αν συνεχίσει έτσι λογικά θα βρει τον περσινό εαυτό του.

Ντέγιαν Λόβρεν  (7/10)

Ίσως η καλύτερη εμφάνιση του Κροάτη με τη φανέλα της Λίβερπουλ μέχρι τώρα. Είχε σαφώς δυσκολότερο έργο από τον Σκρτελ, καθώς είχε αναλάβει προσωπικά τον δυνατότατο Ζαμόρα, τον οποίο και περιόρισε επιτυχώς. Ήταν παρών στις περισσότερες δύσκολες στιγμές της ομάδας και σε ορισμένα διαστήματα ένιωθες ότι μόνο αυτός καθάριζε τις φάσεις. Πραγματικά βελτιωμένος και ανεπηρέαστος από τον τραυματισμό του με την εθνική μας δίνει ελπίδες για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις.



Εμρέ Τσαν  (5/10)

Δεν ήταν κακός, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να πεις ότι βοήθησε και πουθενά. Σαφώς επηρεασμένος από τη δίμηνη απουσία του και ελαφρώς "ψαρωμένος", μιας και ακόμη εγκλιματίζεται στον τρόπο παιχνιδιού της Πρέμιερ. Δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο επιθετικά, ενώ αμυντικά βοήθησε σε ορισμένες περιπτώσεις τα στόπερ και τα υπόλοιπα χαφ παίρνοντας την μπάλα και μοιράζοντας. Ασφαλώς αναμένεται καλύτερος στη συνέχεια.


Στίβεν Τζέραρντ  (6/10)

Ο Ρότζερς πειραματίστηκε στο ματς με το ρόλο του αρχηγού στην εντεκάδα και αυτό επηρέασε την απόδοση του Τζέραρντ, που παρότι σοβαρός δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός. Στο πρώτο μέρος είχε αναλάβει έναν πιο επιθετικό ρόλο προκειμένου να υπάρχει μεν κινητικότητα μπροστά και κάποιος να πατάει περιοχή, αλλά να θυμάται δε να βοηθάει και αμυντικά. Δεν βγήκε η συγκεκριμένη επιλογή και μόνη αξιοσημείωτη φάση ήταν αυτή του 44ου λεπτού με το πλασέ του να περνάει άουτ. Στο δεύτερο μέρος γύρισε στον καθιερωμένο του ρόλο και η ομάδα φάνηκε να πατάει καλύτερα. Καλός αμυντικά, επιθετικά βοήθησε στην κυκλοφορία κατά διαστήματα, αλλά τον έχουμε δει και θα τον δούμε και καλύτερο στη συνέχεια. 

Τζόρνταν Χέντερσον  (6/10)

Μία από τις πιο αδιάφορες εμφανίσεις του. Σίγουρα χειρότερος από την προηγούμενη άψογη εμφάνιση με τη Γουέστ Μπρομ, αλλά όχι και κακός. Βοηθούσε στην κυκλοφορία της μπάλας, έψαχνε την κάθετη, αλλά δίχως να καταφέρει κάτι σπουδαίο. Ήταν αρκετά δραστήριος, αλλά δεν του βγήκε το παιχνίδι και είμαστε τυχεροί που η μέτρια εμφάνιση του συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας, προκειμένου να ανέβει στα επόμενα ματς.

Άνταμ Λαλάνα  (5/10)

Χαμένος μέσα στο γήπεδο και ελαφρώς κρυμμένος όταν χρειαζόταν η ομάδα την ενεργητικότητά του μπροστά. Το πιθανότερο είναι να τον περιόρισε η αντίπαλη άμυνα, λόγω και της σπουδαίας εμφάνισής του απέναντι στην Μπρόμιτς την προηγούμενη αγωνιστική. Δεν πήρε πολλές φάσεις πάνω του, δεν συνεργάστηκε καλά με τους συμπαίκτες του και μόνη καλή του στιγμή μία στο δεύτερο μέρος, οπού αποσώβησε ο Μακάρθι και ο Μπαλοτέλι αστόχησε σε κενή εστία. Σίγουρα θέλει λίγο χρόνο ακόμη, αλλά μοιάζει έτοιμος να δείξει το ταλέντο του και ότι δίκαια παλέψαμε μέχρι τέλους την περίπτωσή του το καλοκαίρι.

Ραχίμ Στέρλινγκ  (8/10)

Μια πραγματικά σπουδαία εμφάνιση από το νεαρό, που ήταν παρών σε ότι καλό είχε να παρουσιάσει επιθετικά η ομάδα του Ρότζερς σήμερα. Στο πρώτο μέρος επηρεάστηκε από τη γενική μέτρια εικόνα της ομάδας, αλλά στο δεύτερο ήταν ανέλπιστα δραστήριος και αποτελεσματικός. Από δική του εξυπνάδα προέρχεται το 0-1 και από δική του επίσης ωραία ενέργεια έρχεται και η νίκη. Πολύ καλή εμφάνιση, μακάρι να έχει διάρκεια στην απόδοσή του, γιατί θα χρειαστεί πολύ φέτος.


Μάριο Μπαλοτέλι  (2/10)

Απλά τραγικός σήμερα. Πολύ κακό παιχνίδι, κακές προσωπικές προσπάθειες και μια άχαστη ευκαιρία που θα είχε κάνει ευκολότερα τα πράγματα για την ομάδα μας. Δυστυχώς είναι πολύ κατώτερος των προσδοκιών και αν συνεχίσει έτσι θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα-εμπόδιο για την πορεία της ομάδας της φετινή σεζόν.

Φελίπε Κουτίνιο  (9/10)

Πολύ απλά η αιτία που έδωσε τους 3 βαθμούς στη Λίβερπουλ. Άψογη εμφάνιση από κάθε άποψη. Έπαιρνε συνεχώς την μπάλα, ξεμπούκωσε τον Ενρίκε δίνοντας συνεχώς βοήθειες, ζωντάνεψε την επίθεση των Ρεντς, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και έδωσε μια καταπληκτική ασίστ στον Στέρλινγκ, από όπου προήλθε και το τελικό 2-3! Δείχνει πως έχει επανέλθει και έχει βρει τον καλό του εαυτό, πράγμα που χρειαζόταν η ομάδα και της έλειπε κατά το ντεφορμάρισμά του!

Τζο Άλλεν (5/10)

Συνεπής στο ρόλο του και χωρίς πολλά λάθη, ο Τζο Άλλεν δεν θα λέγαμε ότι προσέφερε κάτι περισσότερο από τον Τσαν με την είσοδό του, αλλά δεν προκάλεσε και κάποιο πρόβλημα στην ομάδα με την παρουσία του. Θέλει χρόνο να επανέλθει και σίγουρα μπορεί να προσφέρει στη συνέχεια.

Κόλο Τουρέ  (-/10)

Μόλις 16 δευτερόλεπτα αγωνίστηκε ο Τουρέ και προφανώς δεν μπορεί να κριθεί.

Μπρένταν Ρότζερς  (6/10)


Κακό στήσιμο της ομάδας στο ξεκίνημα, πράγμα που είναι καθαρά ευθύνη του και τα κενά στο κέντρο τρομαχτικά, όμως το βελτιωμένο πρόσωπο στο δεύτερο μέρος και η καταλυτική αλλαγή του Κουτίνιο σαφώς χρεώνονται υπέρ του. Ας ελπίσουμε να βελτιωθούν τα πράγματα στη συνέχεια, γιατί μοιάζει πλέον αναγκαίο.



Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.