Ένα διαφορετικό Top 10...

Ποδοσφαιριστές που"ήρθαν και δεν ακούμπησαν" υπάρχουν πολλοί. Άλλοι προκαλούν γέλιο, άλλοι κλάμα, με τους ιδιοκτήτες των ομάδων να πιστεύουν τόσο πολύ σε αυτούς, ώστε να δαπανούν και πάνω από 20 εκατ. "πάνω" τους!
Σας παρουσιάζουμε τις 10 πιο αποτυχημένες μεταγραφές της Λίβερπουλ από το 2000 έως και σήμερα, που ενώ ήρθαν με τις καλύτερες προδιαγραφές στον σύλλογο, έφυγαν με χαμηλά το κεφάλι!

10.Paul Conchesky

O Conchesky μπορεί να κόστισε μόλις 4 εκατ. στη Λίβερπουλ, όμως θα μείνει στην ιστορία για την αποτυχημένη θητεία του στην Αγγλία."Έξω από τα νερά του" στις ελάχιστες ευκαιρίες που πήρε.

9.Joe Cole
Μπορεί να αντιμετώπισε τραυματισμούς, αλλά δεν παύει να είναι ο Joe Cole και αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά. Δεν κατάφερε ποτέ να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών, αποβλήθηκε πρίν το ημίχρονο στο ντεμπούτο του.Και όλα αυτά ενώ ερχόταν από τρομερή θητεία στην Τσέλσι.









 8.Salif Diao
 Κάνοντας ένα τρομερό μουντιάλ το 2002, ο Αφρικανός μέσος αποκτήθηκε από τους "κόκκινους" για το ποσό των 5 εκατ. Από την αρχή φάνηκε οτι δεν μπορούσε να σταθεί σε αυτό το επίπεδο και δόθηκε δανεικός σε Birmingham και Portsmouth για να πωληθεί αργότερα στην Stoke.




7.El Hadji Diouf
Άλλος ένα Αφρικανός που διακρίθηκε στο μουντιάλ του 2002, ο Diouf αποκτήθηκε για να καλύψει τη θέση του επιθετικού.Στην αρχή φαινόταν καλός αλλά τελείωσε τη χρονιά με μόλις 6 τέρματα για να έρθει άλλη μια αποτυχημένη σεζόν αυτή τη φορά χωρίς γκόλ για τον ίδιο. Αποκτήθηκε για 10 εκατ. , πωλήθηκε για το 1/3.





6.Fernando Morientes
Ο γνωστός σε όλους Fernando Morientes αποτελεί ένα από τα πιο αποτυχημένα μεταγραφικά αποκτήματα της Λίβερπουλ.Ήρθε από την Ρεάλ Μαδρίτης με εξαιρετικές χρονιές στις πλάτες του, βασικός στην εθνική Ισπανίας, δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας.Έφυγε μετά απο 2 χρονιές που περιλάμβαναν 8 γκολ, για την Βαλενθία.


5.Alberto Aquilani
O Ιταλός μέσος ηρθε από την Ρόμα για 17 εκατ. ως αντικαταστάτης του Τσάμπι Αλόνσο που είχε φύγει για την Μαδρίτη.Δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί, δόθηκε δανεικός σε Γιουβέντους και Μίλαν για να πωληθεί εν τέλει στην Φιορεντίνα με την οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.Από τις χειρότερες επιλογές του Ράφα Μπενίτεζ...




4.Andriy Voronin
Για διακοπές πρέπει να ήρθε ο Voronin στο Λίβερπουλ, δεν εξηγείται αλλιώς η απαράδεκτη απόδοσή του.Μόλις 6 γκολ την πρώτη του χρονιά, μετά δόθηκε δανεικός στην Χέρτα Βερολίνου, όπου ήταν κακός. Επέστρεψε για 1 χρόνο στη Λίβερπουλ από την οποία έφυγε για το Κίεβο σε μια μεταγραφή 4 εκατ.!





3.Stewart Downing
Η μεταγραφή των 20 εκατ. λιρών από την Άστον Βίλα είχε φέρει μεγάλο ενθουσιασμό στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ.Ο Downing όμως φρόντισε να αλλάξει διάθεση στην ομάδα, μιας και στη πρώτη του σεζόν στους "κόκκινους" είχε 0 γκολ και 0 ασίστ!
Τα πράγματα βελτιώθηκαν ελάχιστα την επόμενη χρονιά, αλλά η φυγή του ήταν και αναπόφευκτη και δικαιολογημένη!











2.Robbie Keane
Ο μεγάλος Ιρλανδός φορ ήρθε στο Μέρσεϊσάιντ για το ποσό τον 19 εκατ.Ποτέ δεν έπιασε την απόδοση που είχε στην Τότεναμ γι'αυτό και γύρισε πίσω στους "Spurs" για 12 εκατ. μετά απο 6 μήνες στους "κόκκινους"!






1.Andy Caroll
 Ο Κάρολ ήταν εκπληκτικός με την Νιουκάστλ και όπως ήταν λογικό συγκέντρωσε τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων της Αγγλίας.Με τα 35 εκατ. της μεταγραφής του, έγινε η μεγαλύτερη σε κόστος μετακίνηση Άγγλου παίκτη. Ταυτόχρονα όμως, έγινε ίσως και η πιο γελοία μεταγραφή στην ιστορία της Premier League.Δε κατάφερε ποτέ να δείξει το ταλέντο που σίγουρα είχε, πέτυχε μόλις 11 γκολ σε 2 χρονιές(μικρός αριθμός για την αμοιβή του) και δόθηκε δανεικός λίγο αργότερα στην Γουέστ Χαμ. Το 2014 τα "σφυριά" τον αγόρασαν και το μετανιώνουν και αυτοί με τη σειρά τους!

Επιμέλεια:Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.