Άργησε αλλά ήρθε!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

13η αγων. Premier League

Ο Τζόνσον λύτρωσε την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ επικρατώντας δύσκολα της Στόουκ με 1-0 και έδωσε στους κόκκινους βαθμολογική αναπνοή καθώς αυτή ήταν η πρώτη νίκη στον μήνα που διανύουμε! Απογοητευτικό το πρώτο μέρος, τρομερό το δεύτερο, χιτσκοκικό το φινάλε. Επόμενος αγώνας με την Λέστερ (εκτός) την Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου (εμβόλιμη αγωνιστική).



Σε ένα ματς που, έτσι όπως εξελίχθηκε, ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, η Λίβερπουλ κατάφερε να πετύχει νίκη μετά από καιρό χάρη στο γκολ του Τζόνσον στο 85' κάμπτοντας την αντίσταση της Στόουκ που το πάλεψε κυριολεκτικά μέχρι τέλος. Άχρωμο το πρώτο ημίχρονο, απίστευτο και με πολλές ευκαιρίες το δεύτερο. Όλα αυτά στην επέτειο των 16 χρόνων από το ντεμπούτο με την κόκκινη φανέλα του Στίβεν Τζέραρντ (πέρασε ως αλλαγή και σήμερα - όπως και τότε).

Το ματς

Το ξεκίνημα στο Άνφλιντ ήταν κάπως νωχελικό κι από τις δύο πλευρές. Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κρατήσουν την μπάλα και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις αντεπίθεσης.

Χωρίς καμία απολύτως φάση στις δύο εστίες συνεχίστηκε το παιχνίδι την ώρα που οι κόκκινοι είχαν τον έλεγχο και την κατοχή υπέρ τους και έκαναν προσπάθειες να πλησιάσουν την περιοχή του Μπέγκοβιτς με στημένες φάσεις.


Κουτίνιο και Λάμπερτ προσπάθησαν από μεριάς γηπεδούχων να απειλήσουν την Στόουκ αλλά η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων δεν διασπούσε εύκολα. Όπως και αυτή των κόκκινων. Και εύλογα ήρθε το τέλος του πρώτου μέρους, στο οποίο δεν υπήρχε ούτε ένα σουτ στην εστία!


Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη. Βγήκε με το ξεκίνημα στην επίθεση και ο Χέντερσον έφτασε κοντά στο γκολ αλλά η μπάλα μετά το σουτ του κατέληξε δίπλα από την εστία του Μπέγκοβιτς.

Στο 55' ο Ντιούφ πραγματοποίησε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, όταν βρέθηκε στην περιοχή των κόκκινων και έκανε το σουτ αλλά ο Μινιολέ απομάκρυνε τον κίνδυνο. Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Μπόγιαν, μετά από ωραία ατομική ενέργεια, σημάδεψε το δοκάρι του Μινιολέ και στη συνέχεια πήρε το ριμπάουντ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Με τις άμυνες να ανεβαίνουν και τους επιθετικούς να βρίσκουν τον ρυθμό τους, το παιχνίδι πήρε φωτιά. Όσο άσχημο - από άποψης θεάματος - ήταν το πρώτο ημίχρονο, άλλο τόσο εντυπωσιακό ήταν το δεύτερο!


Τον έλεγχο από το 60' και μετά τον είχε η ομάδα του Ρότζερς, έχοντας ένα απίστευτο τετράλεπτο όταν οι Λούκας, Λάμπερτ και Άλεν έχασαν 3 απίστευτες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ!


Στο 75' ο Τζέραρντ πέρασε στον αγώνα (αντί του Λούκας) στο γήπεδο όπου 16 χρόνια πριν, πραγματοποιούσε την παρθενική του εμφάνιση με την φανέλα της Λίβερπουλ!



10' αφότου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, η Λίβερπουλ αυξάνοντας κατά πολύ την πίεσή της, κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Αλλά προηγήθηκε μια απίστευτη χαμένη ευκαιρία των φιλοξενούμενων όταν ο Ντιούφ έκανε το σουτ και ο Στέρλινγκ πρόλαβε την μπάλα πάνω στην γραμμή. Αφού δεν παραβιάστηκε ούτε αυτή τη φορά η εστία του Μινιολέ, η Λίβερπουλ πήρε κεφάλι στο σκορ.


Στο 85' ο Λάμπερτ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Τζόνσον ήρθε από πίσω και με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους κόκκινους προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στο κοινό του Άνφιλντ! Ο Γκλεν Τζόνσον μάλιστα, τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι στην προσπάθειά του να σκοράρει.

Λίγο πριν το τέλος, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πετάξει ακόμα λευκή πετσέτα και πίεζαν μέχρι την λήξη. Χρειάστηκε και η σπουδαία επέμβαση του Μινιολέ στις καθυστερήσεις σε σουτ του Μπόγιαν για να επισφραγίσει το χρυσό τρίποντο για τους κόκκινους.

Σχόλιο


Μετά από ένα κακό πρώτο μέρος και για τις δύο ομάδες, το δεύτερο μας επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις και τελικά τον Τζόνσον να λυτρώνει την Λίβερπουλ στο 85' δίνοντας έτσι βαθμολογική ανάσα στο στρατόπεδο των κόκκινων και ελπίδα για την συνέχεια.



Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σκρτέλ, Τουρέ, Ενρίκε, Λούκας (Τζέραρντ), Άλεν, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Κουτίνιο (Λόβρεν), Λάμπερτ
Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίτερς, Σίντγουελ, Ν' Ζόνζι, Γουόλτερς, Μπόγιαν, Αρναούτοβιτς, Ντιούφ
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.