Νίκη θέλαμε, νίκη θέλουμε...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής


5η αγων. Uefa Champions League

Η... αδιόρθωτη Λίβερπουλ ξαναχτύπησε στο "Βασίλ Λέφσκι" και η Λουντογκόρετς έκλεψε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), ο οποίος ωστόσο δεν της επιτρέπει να έχει φιλοδοξίες για συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι κόκκινοι από την άλλη, με νίκη επί της Βασιλείας την τελευταία αγωνιστική, παίρνουν το εισιτήριο για τους "16" του Champions League. Επιστροφή στις εγχώριες υποχρεώσεις με Στόουκ (εντός) το Σάββατο, 29 Νοεμβρίου.



Έκανε την ανατροπή αλλά στο τέλος δέχτηκε την... μαχαιριά. Αν και παρά τον πόνο, η πληγή μπορεί να επουλωθεί την τελευταία αγωνιστική. ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ με Βασιλεία. Μέτρια και πάλι η ομάδα του Ρότζερς, χωρίς αυτοματισμούς και ιδιαίτερες κινήσεις στο γήπεδο. Ο Λάμπερτ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Χέντερσον έκανε την ανατροπή πριν το ημίχρονο. Ο Τερζίεφ "χτύπησε" στο 88' για το τελικό 2-2.

Το ματς


Πολύ δυνατά ξεκίνησε το ματς στο "Βασίλ Λέφσκι" με τους γηπεδούχους να πιάνουν στον... ύπνο την ομάδα του Ρότζερς και μόλις στο 3' να ανοίγουν το σκορ με τον Αμπάλο (ο οποίος είχε σκοράρει και στο Άνφιλντ) να εκμεταλλεύεται την ασταθής απόκρουση του Μινιολέ.


Η απάντηση ήταν άμεση από την Λίβερπουλ που ισοφάρισε στο 8' με κοντινή κεφαλιά του Ρίκι Λάμπερτ. Ωστόσο, η Λουντογκόρετς ήταν αυτή που πίεζε και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, την ώρα που οι κόκκινοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους.

Μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού κι έχασαν κάποιες ευκαιρίες. Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, οι κόκκινοι βγήκαν από το... καβούκι τους και ξεχύθηκαν στην επίθεση, απειλώντας τα καρέ του Στογιάνοφ.


Η Λίβερπουλ κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση στο 37', όταν και ο Στέρλινγκ βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Χέντερσον και ο τελευταίος με κοντινή προβολή έκανε το 1-2 για τους κόκκινους. Ο Ρότζερς, που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα εδώ και καιρό, άφησε τον εαυτό του να χαμογελάσει και να πανηγυρίσει έντονα.

Με το σκορ υπέρ τους, οι κόκκινοι ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος έφεραν τον ρυθμό στα μέτρα τους μένοντας κυρίως πίσω από την μπάλα και περιμένοντας την Λουντογκόρετς. Οι γηπεδούχοι από τη μεριά τους ήθελαν να χτυπήσουν στην κόντρα αλλά δεν έβρισκαν τον τρόπο με τον οποίο θα ξεκλειδώσουν την άμυνα των κόκκινων.


Η ώρα περνούσε και ο Ρότζερς συνιστούσε ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας του, ενώ η Λουντογκόρετς πλησίαζε ολοένα και πιο κοντά στην περιοχή του Μινιολέ και απειλούσε με μακρινά σουτ. Ώσπου τελικά ήρθε η δικαίωση για τους Βούλγαρους.


Μετά από κόρνερ, ο Τερζίεφ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του - ανήμπορου να αντιδράσει - Μινιολέ κάνοντας το 2-2 που έμελλε να είναι το τελικό σκορ.



Σχόλιο


Η Λουντογκόρετς για ακόμη μια φορά έβαλε δύσκολα στη Λίβερπουλ αλλά, εν αντιθέσει με την προηγούμενη συνάντησή τους, τώρα κατάφερε να κλέψει τον έναν βαθμό από μια Λίβερπουλ που οπισθοχώρησε αρκετά στο δεύτερο μέρος και το πλήρωσε ακριβά.







Οι συνθέσεις

Λουντογκόρετς: Στογίανοφ, Μίνεφ, Τερζίεφ, Μότι, Ζούνιορ, Αλεξάντροφ, Εσπίνιο, Μαρσελίνιο, Ντιάκοφ, Μισιντιάν, Αμπάλο
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μανκίγιο, Σκρτέλ, Τουρέ, Τζόνσον, Λούκας, Άλλεν, Χέντερσον, Τζέραρντ, Στέρλινγκ (Μορένο), Λάμπερτ
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.