Σαν να γυρνάει λίγο;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

14η αγων. Premier League


Μα φυσικά και δεν αλλάζει δραματικά κάτι. Αλλά τέτοιες νίκες είναι που τονώνουν την ψυχολογία. Η Λίβερπουλ, κάνοντας την ανατροπή, νίκησε την μαχητική Λέστερ με 3-1 και δείχνει ότι αρχίζει να ανακάμπτει. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με αυτογκόλ του Μινιολέ, αλλά οι κόκκινοι άλλαξαν τα δεδομένα με Λαλάνα, Τζέραρντ και Χέντερσον. Επόμενος αγώνας, Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου με την Σάντερλαντ στο Άνφιλντ.


Με πρωταγωνιστή τον ισόβιο αρχηγό τους, οι κόκκινοι πέτυχαν την δεύτερη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα ξεπερνώντας το εμπόδιο της Λέστερ και πήραν βαθμολογική ανάσα φτάνοντας τις Άρσεναλ και Τότεναμ (που αγωνίζονται απόψε). Αυτογκόλ με... πλάτη ο Μινιολέ, τρομερός ο Λαλάνα, καλύτερη η ομάδα στην επανάληψη. Η Λέστερ έπαιζε με 10 παίκτες από το 63'.

Το ματς

Με τους Λάμπερτ, Λαλάνα και Τζέραρντ (μια μέρα μετά την πρόταση ανανέωσης που του έγινε) να ξεκινούν βασικοί στο "King Power Stadium", οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεσαν περισσότερο χωρίς να συμβαίνει κάτι αξιοσημείωτο στα πρώτα λεπτά.


Όσο περνούσε η ώρα, η Λέστερ ανέβαινε και προσπαθούσε να ξεκλειδώσει την άμυνα της Λίβερπουλ με βαθιές μπαλιές.


Ο επιμένων... νικά και η ομάδα του Πίρσον στο 22' άνοιξε το σκορ με περιπετειώδες τρόπο. Ο Βάρντι έκανε το σουτ, ο Σκρτέλ έδιωξε πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια της φάσης ο Ουγιόα σημάδεψε το δοκάρι αλλά για καλή του τύχη μετά πήγε στην πλάτη του Μινιολέ για να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0.

Η απάντηση των κόκκινων ήταν άμεση καθώς στο 26' ο Λάμπερτ εκμεταλλεύτηκε την ασθενής απομάκρυνση του Μόργκαν κι έδωσε στον Λαλάνα ο οποίος με μονοκόμματο σουτ έφερε το σκορ στα ίσα. Το ματς απέκτησε ρυθμό αλλά έλειπαν οι φάσεις προς τα καρέ των δύο τερματοφυλάκων.

Η Λέστερ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος αλλά η Λίβερπουλ ήταν αυτή που ευτύχησε να σκοράρει για δεύτερη φορά. Ο Μόργκαν δεν απομάκρυνε σωστά στο γύρισμα του Στέρλινγκ και επερχόμενος ο Τζέραρντ με ωραίο πλασέ από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-1 και την ανατροπή για την ομάδα της καρδιάς του!

Ο Μόργκαν έχει υποπέσει σε δύο λάθη και η ομάδα του έχει δεχτεί δύο γκολ. Η βραδιά θα εξελιχθεί σε εφιάλτη για τον ίδιο όταν στο 63' θα τραβήξει τη φανέλα του Λάμπερτ, ο οποίος ξεχυνόταν προς τη περιοχή της Λέστερ, και θα αντικρίσει την απευθείας κόκκινη κάρτα αφήνοντας έτσι την ομάδα του με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Το παιχνίδι έκτοτε άναψε για τα καλά και οι επιθέσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και για τις δύο ομάδες. Περισσότερο για τους γηπεδούχους. Η Λέστερ, αν και με παίκτη λιγότερο, έδειχνε να θέλει το γκολ της ισοφάρισης και η προσπάθειά της ήταν συγκλονιστική!

Ωστόσο, μια αντεπίθεση έφτανε στους κόκκινους για να ξεχυθούν στην περιοχή των γηπεδούχων και να τελειώσουν το ματς. Ο Σμάιχελ έκανε λάθος κι ο Στέρλινγκ με τακουνάκι έδωσε στον Χέντερσον ο οποίος έκανε το τελικό 1-3 δίνοντας ανάσα στους κόκκινους με την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.


Σχόλιο

Η Λίβερπουλ έδειξε χαρακτήρα στο δεύτερο μέρος και, εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό της πλεονέκτημα, νίκησε την Λέστερ με 3-1 και ανέβηκε στον βαθμολογικό πίνακα, αφήνοντας στον πάτο την ομάδα του Πίρσον. Συγκλονιστική η προσπάθεια και η πίεση των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν.



Οι συνθέσεις

Λέστερ: Σμάιχελ, Ντε Λε, Μόργκαν, Βασιλιέφσκι, Κοντσέσκι, Σλουπ, Καμπιάσο, Τζέιμς, Μαχρέζ, Βάρντι, Ουγιόα,
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τουρέ, Τζόνσον, Σκρτέλ, Μανκίγιο (Μορένο), Τζέραρντ, Λούκας, Λαλάνα (Άλεν), Χέντερσον, Στέρλινγκ (Λόβρεν), Λάμπερτ
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.