Το τρένο της Ευρώπης καταφτάνει! Έτοιμοι για επιβίβαση;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

27η αγων. Premier League

Χέντερσον και Κουτίνιο με δυο στιγμές... μαγείας έδωσαν στη Λίβερπουλ σημαντικότατη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι με 2-1 στο Άνφιλντ, έπιασαν... πεντάδα και μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Τρομερό ρυθμό το ματς από την αρχή ως το τέλος. Επόμενος αγώνας με τη Μπέρνλι (Τετάρτη, 4 Μαρτίου, 22:00) στο Άνφιλντ για την 28η αγων. της Premier League.


Τη Λίβερπουλ βρήκε νικήτρια το ντέρμπι της 27ης αγων. της Premier League, η οποία επικράτησε της Σίτι με 2-1 χάρη σε δύο τρομερά γκολ των Χέντερσον και Κουτίνιο. Η Σίτι έμεινε (κι άλλο) πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ οι κόκκινοι με τη νίκη τους προσπέρασαν τη Σαουθάμπτον και είναι πλέον στη πρώτη πεντάδα.

Ανώτερη η ομάδα του Ρότζερς στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, είχε τις ευκαιρίες της και η Σίτι αλλά τα μετόπισθεν των κόκκινων λειτουργούσαν εξαιρετικά. Πέραν του νικητήριου γκολ, ο Κουτίνιο ήταν για μια ακόμη φορά ο παίκτης-κλειδί μεσοεπιθετικά.

Το ματς

Με την επιστροφή των Χέντερσον, Λαλάνα, Μάρκοβιτς και Κουτίνιο στην εντεκάδα και με Στάριτζ και Μπαλοτέλι στον πάγκο παρατάχθηκαν οι κόκκινοι στο Άνφιλντ. Η Σίτι πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά έχοντας τη μπάλα στη κατοχή της. Η Λίβερπουλ ήταν όμως αυτή που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι. Στο 8', ο Κουτίνιο έβγαλε τρομερή κάθετη στον Λαλάνα, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά αυτό κατέληξε στην αγκαλιά του Χαρτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Λαλάνα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ δε μέτρησε ποτέ καθώς βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Οι κόκκινοι ωστόσο, δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ. Και το έκαναν με θεαματικό τρόπο. Χάρη στον αρχηγό.

Ο Κουτίνιο έδωσε στον Χέντερσον κι αυτός με δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0 στο 11' για τη Λίβερπουλ! Οι πολίτες, βγαίνοντας στην αντεπίθεση, λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν αμέσως μετά το γκολ των κόκκινων αλλά το σουτ του Αγουερό στο 13' κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Μινιολέ.

Η Σίτι προσπαθούσε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Αγουερό έβγαλε κάθετη στον Τζέκο κι ο Βόσνιος από το σημείο του πέναλτι δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μινιολέ για το 1-1 στο 25' για τους Πολίτες.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και οι άμυνες ήταν ανοιχτές, κάτι που έδινε τη δυνατότητα και στις δυο ομάδες να βγαίνουν στην επίθεση πιο εύκολα. Ο Κουτίνιο σουτάρει πάνω στον Χαρτ κι ο Λαλάνα δεν εκμεταλλεύεται την εκπληκτική μπαλιά του Μάρκοβιτς από πλευράς κόκκινων ενώ ο Τζέκο έχει ένα σουτ που καταλήγει ψηλά για τους φιλοξενούμενους.

Και στην αρχή της επανάληψης πατούσε καλύτερα στο γήπεδο η Σίτι, ωστόσο το πρόβλημα για τους Πολίτες εντοπιζόταν στον άξονα όπου έκαναν εύκολα λάθη. Ακριβώς εκεί προσπαθούσε να χτυπήσει η Λίβερπουλ. Οι κόκκινοι στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμό και ήταν συνεχώς στην επίθεση. Ο Στέρλινγκ έχασε τρομερή ευκαιρία στο 52', έχοντας ξεφύγει από τον Ζαμπαλέτα, έκανε το σουτ αλλά όχι όπως ήθελε, με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Χαρτ.

Το ρολόι συνέχιζε να κυλάει και η Λίβερπουλ έδειχνε να ανεβάζει ρυθμούς, βελτιώνοντας κατά πολύ την αμυντική της λειτουργία και έχοντας για μεγάλο διάστημα τη μπάλα στη κατοχή της. Με έναν εξαιρετικό Κουτίνιο για οργανωτή και εκφραστή κάθε επίθεσης και γρήγορες κινήσεις με και χωρίς τη μπάλα από τους υπόλοιπους, οι κόκκινοι ξεχύνονταν στην αντεπίθεση και χτυπούσαν στους κενούς χώρους που δημιουργούσαν οι φιλοξενούμενοι.

Οι Πολίτες πατούσαν στη περιοχή του Μινιολέ αλλά αυτό που έλειπε ήταν πρώτον η πάσα που θα διασπούσε την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων και δεύτερον τα σουτ στον στόχο. Δεν έβρισκε τους απαραίτητους χώρους η Σίτι για να απειλήσει τη Λίβερπουλ. Κι έτσι, οι κόκκινοι κατάφεραν να πιάσουν τους Πολίτες στον ύπνο και με μια πανέμορφη εκτέλεση του "μικρού μάγου", πήραν ξανά το προβάδισμα στο σκορ.

Ο Κουτίνιο με καταπληκτική κίνηση έφερε τη μπάλα στο δεξί και με αριστουργηματικό τρόπο την έστειλε εκεί που ο Χαρτ δε μπορούσε να κάνει τίποτα, κάνοντας το 2-1 στο 75' για τη Λίβερπουλ και δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Ρότζερς. Λίγο αργότερα, η Σίτι έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση αλλά η προσπάθεια του Αγουέρο πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μινιολέ.

Ψυχολογία, μομέντουμ, έλεγχος και κατοχή της μπάλας ήταν όλα με το μέρος των κόκκινων! Πίεζε η Σίτι για την ισοφάριση αλλά η Λίβερπουλ ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Προς το τέλος του ματς αμφότερες οι ομάδες έχασαν από μια τρομερή ευκαιρία η καθεμία. Ο Χέντερσον βρήκε τον Στάριτζ, ο οποίος απέναντι από τον Χαρτ αστόχησε (88') και από την άλλη πλευρά του γηπέδου, ο Σίλβα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά δε βρήκε στόχο (89').



Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Λίβερπουλ θριαμβεύτρια με 2-1 και ο φακός εστίασε στον Μπρένταν Ρότζερς που φάνηκε να χαίρεται... ιδιαίτερα με αυτή τη νίκη, υψώνοντας τη γροθιά του!












Σχόλιο

Τρομερός ρυθμός στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής της Premier League. Πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τη Λίβερπουλ να παίρνει τη νίκη χάρη σε δύο πανέμορφα γκολ από τους Χέντερσον και Κουτίνιο που της δίνουν ακόμη περισσότερη... ένεση αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια. Ουσιαστικά ο... Μουρίνιο χαίρεται περισσότερο από όλους καθώς η ομάδα του βρίσκεται στο +5 από τη Σίτι και με παιχνίδι λιγότερο μάλιστα. Στο κόκκινο στρατόπεδο όλα βαίνουν καλώς, με την ομάδα να φιγουράρει στη πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτέλ, Λόβρεν, Χέντερσον, Άλεν, Μορένο (Τουρέ), Μάρκοβιτς (Στάριτζ), Λαλάνα, Κουτίνιο, Στέρλινγκ
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Μανγκαλά, Κομπάνι, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Τουρέ, Σίλβα, Νασρί, Τζέκο, Αγουερό
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.