Ρότζερς: "Έχει κι άλλα να δείξει ο Κουτίνιο!"


Στις καθιερωμένες δηλώσεις που παραχώρησε μετά το ματς, ο Μπρένταν Ρότζερς αποθέωσε τον Φιλίπε Κουτίνιο για την εξαιρετική εμφάνισή του και τόνισε πως έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από τον Βραζιλιάνο!


Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά με πολύ καλό ρυθμό και πάνω κάτω την μπάλα. Έτσι το γκολ δεν άργησε να έρθει με τη σούταρα του Χέντερσον, με τον Τζέκο να απαντά αργότερα. Στο δεύτερο μέρος οι κόκκινοι ήταν ανώτεροι και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 75ο λεπτό με ένα από τα ομορφότερα τέρματα της χρονιάς από τον Φιλίπε Κουτίνιο:

"Το να νικάς τον Τζο Χαρτ, που τον θεωρώ εξαιρετικό τερματοφύλακα, και είναι σχεδόν 1.90 και εκ των κορυφαίων στη θέση του, το να τον νικάς λοιπόν από τέτοια γωνία με τέτοια δύναμη είναι απλά απίθανο -όπως και το γκολ του Τζόρνταν!"

"Από τη στιγμή που υπέγραψε το συμβόλαιό του μαζί μας άρχισε να σκοράρει γκολ. Είναι χαρά να τον παρακολουθείς να παίζει. Είναι ένα παιδί που έχει πολύ δρόμο μπροστά του μόλις στα 22 του."

"Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι ήρθε σε εμάς στα 20 του, ενώ αναπτυσσόταν και εγκλιματιζόταν σε μια νέα χώρα. Είναι καταπληκτικός ποδοσφαιριστής και τα γκολ του τελευταία καθρεφτίζουν ακριβώς την ποιότητα του."

"Νομίζω ότι είναι ένας σταρ της Πρέμιερ Λιγκ ήδη, αλλά έχει πολλά να βελτιώσει ακόμη. Είναι ένας νέος παίκτης που έχει μεγαλώσει, τον εμπιστεύονται οι συμπαίκτες του, τον σέβεται η ομάδα του και του αρέσει εδώ και έτσι ανανέωσε κιόλας."

"Αγωνίζεται σε μια ομάδα που παίζει τεχνικό ποδόσφαιρο και αν προσθέσεις όλα τα στοιχεία του και την ταπεινότητα του ως νεαρός βελτιώνεται η ομάδα. Ο Κουτίνιο κάθε μέρα δουλεύει πολύ και κάνει και έξτρα δουλειά."

"Είναι μια μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά να δουλεύεις μαζί του. Ήρθε εδώ πριν δυο χρόνια και ειναι τρομακτική η αξία του στην αγορά πλέον, αλλά ακόμα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης."

Στη συνέχεια ο ΒορειοΙρλανδός ανέφερε το τι βοήθησε τον Κουτίνιο να γίνει και σκόρερ πέραν από δημιουργός και εξήγησε ότι αυτό περιμένει να συνεχιστεί:

"Πάντοτε ήταν ένας παίκτης που βοηθούσε τους άλλους να σκοράρουν και σέρβιρε τα γκολ. Είναι πολύ αλτρουιστής, πολύ ταπεινός και προτιμά πάντα να δημιουργεί για τους άλλους. Τον ενθαρρύναμε όμως και κάνει πολλά περισσότερα πλέον στον αγωνιστικό χώρο."

"Έχει τρομερή κίνηση στο ύψος της περιοχής, όπου δεν του παίρνει πολλά αγγίγματα με την μπάλα για να τη φέρει υπό τον έλεγχο του και να εκτελέσει. Σίγουρα έχετε δει τελευταία ότι τα πηγαίνει καλύτερα σε αυτό το χώρο. Η τεχνική του είναι εξαιρετική, υψηλού επιπέδου και σκοράρει πολύ."

"Πλέον καταφέρνει να κινείται σωστά στους χώρους, να οπλίζει και να εκτελεί. Είδατε το γκολ του και είδατε και αυτό απέναντι στην Μπόλτον, που ήταν καταπληκτικό. Τελευταία λοιπόν έχει αρχίσει να στέφεται με επιτυχία η προσπάθεια του και πλέον σουτάρει πιο συχνά."


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος

Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.