Ο Πόλεμος των Άστρων!

Το ντέρμπι με την Ένωση του Μάντσεστερ ήταν μια ήττα – οδυνηρή βέβαια – σε μια σκληρή και σημαντική μάχη. Όμως ο πόλεμος δεν έχει χαθεί ακόμα. Και όπως κάθε πόλεμος, έτσι και ο δικός μας έχει πολλά μέτωπα. Ας πάμε να τα δούμε ένα-ένα.
   
Όσον αφορά στην κούρσα του πρωταθλήματος, η παράταξη του Ρότζερς, αρνείται να παραδώσει τα όπλα. Είναι δύσκολο και ασύμφορο να αντιμετωπίσει κανείς κατάματα την πραγματικότητα μετά την ήττα από τη United. Θα ήταν, όμως, σώφρον και λογικό να εξετάσουμε την κατάσταση και να προβλέψουμε την έκβαση του «πολέμου». Μετά από το υπερρεαλιστικό αήττητο σερί του 2015, ο Ρότζερς και οι «στρατιώτες» του θα αδικούσαν τους εαυτούς τους, παρατώντας την πολιορκία της 4άδας. Η κατάληψη μιας θέσης στο top4 της Premierleague θα δώσει αυτοπεποίθηση στους Reds, γερά θεμέλια για την επόμενη σεζόν, μα πάνω από όλα, δόξα. Δόξα, με τον αρμονικό χορό των αστεριών του «σεντονιού», τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο στο Άνφιλντ. Σε έναν πόλεμο, βέβαια, δεν υπάρχει στρατόπεδο χωρίς απώλειες. Ο Βενγκέρ το γνώρισε στην αρχή της σεζόν από πρώτο χέρι, και ο Ρότζερς καλείτε πλέον, να βρει λύση στις απουσίες βασικών μονάδων, όπως των τιμωρημένων Τζέραρντ και Σκρτελ, και του τραυματία Λαλλάνα. Η εβδομάδα Εθνικών ομάδων που ακολουθεί, δίνει την ευκαιρία στον Ιρλανδό τεχνικό, να οργανώσει την τακτική του ενόψει των τελευταίων συγκρούσεων, αρχής γενομένης από αυτήν της 8ης Απριλίου, στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ. Μάλιστα, μέχρι το τελευταίο μεγάλο ματς, κόντρα στην Τσέλσι, η Λίβερπουλ θα πρέπει να αποφύγει νάρκες τύπου…Χαλ, και να τερματίσει αλώβητη.
   
Εκτός των παραπάνω, στον χάρτη του στρατηγού Μπρένταν, υπάρχει ένα μονοπάτι, εκείνο που οδηγεί στο…θησαυρό του Wembley. Το FA Cup είναι μια πρόκληση για τους Ρεντς και το σχετικό «μέτωπο» επιβαρυμένο, εξαιτίας τω απαιτήσεων του κόσμου. Μια επιτυχία θα προσθέσει το πρώτο παράσημο στο στήθος του Ρότζερς. 
   
Παρ’ όλα αυτά, ο δρόμος που επέλεξε ο Ιρλανδός, ο δρόμος που εμείς ουσιαστικά τον αναγκάζουμε να ακολουθήσει, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η λευκή ισοπαλία με τη Μπλάκμπερν, το τυχερό γκολ του Χέντερσον σε μια αγχωτική απόδραση από την Ουαλία, και η ήττα από την Μάντσεστερ θα έπρεπε να προβληματίσουν τον Ροτζερς εν όψει της τελικής ευθείας της σεζόν.
   
Τελικά, εφόδια υπάρχουν, πίστη υπάρχει, οι μάχες μαίνονται, και η έκβαση του πολέμου εξαρτάται από εμάς. Πρόκειται για έναν διαφορετικό πόλεμο, όχι των…κάστρων, αλλά των άστρων! Των άστρων που θα περιβάλλουν μια συλλογική επιτυχία στα τέλη του Μάη….




Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης 
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.