Επαναληπτικός... άλλος ένας

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

6ος Γύρος FA Cup (Φάση των "8")

Η Λίβερπουλ σφυροκοπούσε, η ψυχωμένη Μπλάκμπερν άντεξε και το τελικό 0-0 στο Άνφιλντ στέλνει τις δυο ομάδες σε επαναληπτικό στο "Ίστγουντ Παρκ" για να ξεκαθαριστεί η πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup. Σοβαρά τραυματίστηκε ο Σκρτέλ στο ξεκίνημα που εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Επόμενος αγώνας με τη Σουόνσι εκτός έδρας (Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 22:00) για την 29η αγων. της Premier League.



Όσο κι αν η Λίβερπουλ προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα της σκληροτράχηλης Μπλάκμπερν, δε τα κατάφερε. Η διακοπή από τον τραυματισμό του Σκρτέλ ευνόησε τους φιλοξενούμενους. Καλός ρυθμός, ελάχιστες φάσεις προς τις εστίες.

Το ματς


Με τον Στίβεν Τζέραρντ να μένει ξανά εκτός αποστολής και με το "You'll never walk alone" να ακούγεται σε όλο το γήπεδο, η Λίβερπουλ ξεκίνησε το ματς, το οποίο διεκόπη πριν καλά καλά γίνει μια φάση, καθώς ο Σκρτέλ τραυματίστηκε σοβαρά σε εναέρια μονομαχία με τον Γκεστέντε. Ο Σλοβάκος αμυντικός έμεινε περίπου 6 (έξι) λεπτά πεσμένος στο τερέν, ο οποίος κατά την αποχώρησή του, σύσσωμο το Άνφιλντ του χάρισε ένα ζεστό standing ovation. Τη θέση του πήρε ο Τουρέ.

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού, οι κόκκινοι ήταν αυτοί που είχαν τον γενικό έλεγχο στο γήπεδο χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν τη σπουδαία ευκαιρία. Από πλευράς φιλοξενούμενων, ο Κέρνεϊ βρέθηκε δυο φορές στη περιοχή του Μινιολέ αλλά η άμυνα των κόκκινων καθάρισε.


Η Μπλάκμπερν απείλησε στο 30' με τον Κόνγουεϊ, την ώρα που ο Κουτίνιο δοκίμαζε το πόδι του από μακρινές αποστάσεις. Στο 34' ο Τουρέ προωθήθηκε σε μια στημένη φάση και έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά η φάση θεωρείται ως μη γενόμενη καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.


Το ανοιχτό παιχνίδι συνεχιζόταν κι από τις δυο ομάδες στο Άνφιλντ, με τη Μπλάκμπερν να έχει κάποιες στιγμές... διαύγειας και να πρεσάρει ιδιαίτερα την κόκκινη άμυνα. Η ομάδα του Ρότζερς κυκλοφορούσε τη μπάλα γύρω από τη περιοχή του Ίστγουντ χωρίς να καταφέρει να διασπάσει τα πειθαρχημένα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων.


Στα 8' που δόθηκαν ως καθυστερήσεις, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που πολιορκούσε τα καρέ του Ίστγουντ, ο οποίος έσωσε την ομάδα στο τελευταίο λεπτό αποκρούοντας το δυνατό σουτ του Στάριτζ.

Η επανάληψη βρήκε ξανά τους κόκκινους σε θέση επίθεσης αλλά και τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν τη καλή τους αμυντική οργάνωση. Η Μπλάκμπερν ήταν η πρώτη που απείλησε στο δεύτερο μέρος με τον Μπαπτίστ να υποχρεώνει τον Μινιολέ σε εξαιρετική επέμβαση στο 51'.

Στο 57' ο Στάριτζ φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στη περιοχή από τον Κιλγκάλον αλλά ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι. Η ασφυκτική πίεση των κόκκινων δεν είχε τελειωμό αλλά η σφιχτή άμυνα της Μπλάκμπερν κρατούσε γερά.

Ο Ρότζερς πέρασε μέσα τον Μπαλοτέλι (αντί του Μάρκοβιτς) αλλά δεν πήρε αυτό που ήθελε από τον Ιταλό. Οι κόκκινοι συνέχιζαν απτόητοι, η κατοχή έφτασε μέχρι και στο 70% υπέρ της Λίβερπουλ αλλά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το σφύριγμα της λήξης κι έτσι οι δυο ομάδες οδηγούνται σε επαναληπτικό.

Σχόλιο


Ματς με ρυθμό μα όχι φάσεις στο Άνφιλντ, όπου η Μπλάκμπερν κατάφερε να σταθεί όρθια στην πυρ κατά βούληση επίθεση των κόκκινων. Όλα θα κριθούν σε επαναληπτικό στο "Ίγουντ Παρκ".




Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σκρτέλ (Τουρέ), Λόβρεν, Τσαν, Λαλάνα, Χέντερσον, Κουτίνιο, Μάρκοβιτς (Μπαλοτέλι), Στέρλινγκ, Στάριτζ
Μπλάκμπερν: Ίστγουντ, Κιλγκάλον, Μπαπτίστ, Χένλεϊ, Κόνγουεϊ, Γουίλαμσον, Όλσον, Μάρσαλ, Κέρνεϊ, Έβανς, Γκεστέντε
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.