Νταλγκλίς: "Ο Χέντερσον ηγείται παραδειγματικά!"

Το εγκώμιο του Τζόρνταν Χέντερσον έπλεξε σε δηλώσεις ο Κένι Νταλγκλίς, λέγοντας πως δεν τον εκπλήσσει καθόλου η σπουδαία εξέλιξη του φετινού υπαρχηγού των Κόκκινων!

Με δυο εξαιρετικά τέρματα στα τελευταία παιχνίδια με Μάντσεστερ Σίτι και Μπέρνλι βοηθώντας τα μέγιστα τη Λίβερπουλ να κατακτήσει τα δυο αυτά πολύτιμα τρίποντα στην προσπάθεια που κάνει για διεκδίκηση μια θέσης στην τετράδα.

Ο Κινγκ Κένι ήταν αυτός που το 2011 τον έφερε στο Άνφιλντ από τη Σάντερλαντ ως δεξί χάφ, όμως πλέον τον παρακολουθεί περήφανος να διαπρέπει στο χώρο του κέντρου υπό τις οδηγίες του Μπρένταν Ρότζερς. Μιλώντας στην Daily Mirror ο θρύλος των Κόκκινων δηλώνει πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Χέντερσον για τη μεγάλη του εξέλιξη:

"Δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να αρνηθεί το γεγονός ότι ο Χέντερσον είναι βασικός πυλώνας της φετινής Λίβερπουλ. Και η ανάπτυξη του είναι αποτέλεσμα των σωστών αποφάσεων που έχει πάρει."

"Κάποιες φορές οι αποφάσεις που παίρνουμε έχουν σημαντική επιρροή στην καριέρα μας, είτε θετική είτε αρνητική. Η καριέρα του Τζόρνταν τη δεδομένη στιγμή πηγαίνει φανταστικά. Οπότε μπορεί να πει κανείς ότι όποια απόφαση πήρε μέχρι τώρα ήταν σωστή."

"Τον υπέγραψα το 2011 και δεν ξέρω ποιες ήταν οι επιλογές του για να φύγει όταν του είχε δοθεί η ευκαιρία να το κάνει, όμως είναι πολύ ευχάριστο για όλους που τελικά έμεινε. Είχε κάποια σκαμπανεβάσματα τα οποία όμως του βγήκαν σε καλό και συνεχίζει."

"Όλοι -εκτός αν είναι μαζοχιστές- θέλουν να ακούνε καλά πράγματα για εκείνους. Και αυτό δεν αλλάζει αν είσαι ποδοσφαιριστής. Η ζωή όμως έχει να κάνει με το να παίρνεις αποφάσεις και όσο πιο πολλές σωστές παίρνεις τόσο καλύτερη καριέρα κάνεις."

"Εγώ πάντως ξέρω ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία που του δόθηκε επειδή είχε την ικανότητα, ήταν το να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Άρπαξε την ευκαιρία, αλλά δεν ξέρω αν έχει φτάσει ακόμα τις απαιτήσεις του. Σίγουρα έχει τους στόχους του και θα θέλει να προσθέσει και τρόπαια στη συλλογή του. Δεν μπορεί κανείς όμως να μην παραδεχτεί τη σημαντικότητα του για την ομάδα."

Στη συνέχεια ο 64χρονος Σκωτσέζος συμφώνησε με τς λόγια του Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος είχε τονίσει πως ο Χέντερσον είναι ξεχωριστός παίκτης και όχι ένας αντικαταστάτης του Στίβεν Τζέραρντ:

"Είναι άδικο να χρησιμοποιείς τη λέξη "αντικαταστάτης" όταν αναφέρεσαι στον Τζόρνταν, τον Τζέραρντ και την αρχηγία. Δεν αντικαθιστά τον Στίβεν Τζέραρντ. Κανείς δεν θα το κάνει! Απλώς ο Τζόρνταν θα αναλάβει να γίνει αρχηγός όταν αποχωρήσει ο Τζέραρντ το καλοκαίρι."

"Ο Τζόρνταν ήταν μόλις 19 ετών μόλις ήρθε στη Λίβερπουλ και το έβλεπες ότι όταν προπονούνταν ή αγωνιζόταν φαινόταν αποφασισμένος να γίνει κορυφαίου επιπέδου παίκτης και δούλευε σκληρά."

"Εγκλιματίστηκε καλά και αρχίσαμε να βλέπουμε διαφορά από όταν αγωνιζόταν και με την εθνική Κ21. Τη χρονιά πριν παίξει στην εθνική ήταν ένα ψαρωμένο παιδί, μετά όμως άλλαξε. Χειρίζεται πολύ καλά τον εαυτό του. Κρατάει σε καλό επίπεδο την προσωπική του ζωή και έχει ωριμάσει και ποδοσφαιρικά. Η θέληση του να γίνει καλός τον πήγε μπροστά."

"Πόσους παίκτες έχουμε δει να έχουν παραπάνω ταλέντο από άλλους αλλά τελικά να μην προχωράνε; Εκείνος όμως ήταν πάντοτε ισορροπημένος και ήξερε τι ήθελε να κάνει. Ότι κομπλιμέντο και να άκουγε το κρατούσε χωρίς να τον επηρεάζει. Πάντα είναι σταθερός σε αυτά τα θέματα!"


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.