Η τετράδα μας περιμένει με ανοιχτές αγκάλες!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

29η αγων. Premier League

Το... τρένο "Λίβερπουλ 2015" σταματημό δεν έχει! Οι κόκκινοι πήραν σπουδαία νίκη στο Liberty Stadium με 1-0 επί της Σουόνσι με τυχερό γκολ του Χέντερσον, ο οποίος τους κρατά ζωντανούς στο κυνήγι της τέταρτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Έτσι, υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Κυριακή, 22 Μαρτίου, 15:30, OTESPORT 1) την επόμενη αγωνιστική, ούσα στο -2 από τους κόκκινους διαβόλους.



Δυσκολεύτηκε αλλά κατόρθωσε να πάρει το χρυσό τρίποντο η Λίβερπουλ, που την κρατά σταθερά στους δυο βαθμούς πίσω από τη Γιουνάιτεντ.

Εξαιρετική η Σουόνσι στο πρώτο ημίχρονο, πιο ουσιαστική η Λίβερπουλ στο δεύτερο. Ο Μινιολέ έσωσε την ομάδα του ουκ ολίγες φορές στο πρώτο μέρος, πραγματοποιώντας σωτήριες επεμβάσεις.

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν στο Liberty Stadium με τη κατοχή υπέρ τους στα πρώτα λεπτά και τη πρώτη απειλή να την έχει ο Στάριτζ με σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα. Καλός ο ρυθμός, χωρίς φάσεις όμως.

Η Σουόνσι πίεζε ψηλά όσο περνούσε η ώρα, πατούσε στη περιοχή της Λίβερπουλ αλλά η κόκκινη άμυνα απομάκρυνε τον κίνδυνο όποτε χρειάστηκε. Με εξαίρεση το σουτ του Λαλάνα (19') που κατέληξε στην αγκαλιά του Φαμπιάνσκι, οι σπουδαίες ευκαιρίες ανήκαν στους Ουαλούς στο πρώτο μέρος.


Με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, η Σουόνσι έβγαινε σε αντεπιθέσεις και απειλούσε. Σκρτέλ (20') και Μινιολέ (31') έβγαλε δύσκολα (ο πρώτος με κεφαλιά πάνω στη γραμμή κι ο άλλος με δύσκολη απόκρουση) τις προσπάθειες του Γκομίς, ενώ λίγο αργότερα ήταν σειρά του Σίγκουρτσον να υποχρεώσει τον Μινιολέ σε εντυπωσιακή εκτίναξη στην αριστερή γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ (33').

Η πολιορκία των Ουαλών στις ευκαιρίες έληξε στο 39' με τον Σέλβεϊ να σουτάρει, ο Λαλάνα να μπαίνει στη πορεία της μπάλας και να της αλλάζει πορεία και να τη διώχνει σε κόρνερ.



Οι κόκκινοι πατούσαν καλύτερα στην επανάληψη και βρίσκονταν για αρκετή ώρα στη περιοχή της Σουόνσι. Και στο 58', η Λίβερπουλ είχε τη πιο καλή στιγμή της όταν ο Στέρλινγκ γύρισε κι ο Κουτίνιο έκανε το σουτ με τη μία αλλά ο Φαμπιάνσκι είπε όχι με απόκρουση στη κλειστή του γωνία. Η Λίβερπουλ είχε επιβάλει τον ρυθμό της στο Liberty Stadium και λίγο αργότερα ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ.


Στο 67', (και έχοντας περάσει στον αγώνα ο Τζέραρντ - αντί του Μορένο) οι κόκκινοι προειδοποίησαν με τη προβολή του Άλεν, ωστόσο, στο επόμενο λεπτό, η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ με έναν... τυχερό τρόπο. Μετά από πάσα του Σκρτέλ και προώθηση του Στάριτζ, ο Αμάτ προσπάθησε να απομακρύνει όμως η μπάλα κόντραρε στον Χέντερσον και κατέληξε στα δίχτυα του Φαμπιάνσκι για το περιπετειώδες 0-1!



Μετά το γκολ, οι παίκτες της Σουόνσι έμειναν να κοιτούν τους κόκκινους να δημιουργούν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και να έρχονται κοντά και σε δεύτερο γκολ με τον Κουτίνιο (76') και Στάριτζ (δοκάρι στο 93'). Στο μεταξύ, τα μετόπισθεν της Λίβερπουλ λειτουργούσαν σωστά και ο Μινιολέ δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα ούτε σε μια στιγμή του δευτέρου μέρους.









Σχόλιο


Από ένα ημίχρονο οι δυο ομάδες. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι κι απειλητικοί στο πρώτο, όμως στο δεύτερο η Λίβερπουλ ήταν πιο ουσιαστική. Σημαντικότατο τρίποντο για τη συνέχεια στη μάχη της τετράδας για την ομάδα του Ρότζερς. Κι αυτό διότι είναι στη 5η θέση κι έφτασε στο -2 τη Γιουνάιτεντ, την οποία υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική. Η Σουόνσι, από την άλλη, παρέμεινε στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Αμάτ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι, Κορκ, Σέλβεϊ, Σίγκουρτσον, Γκομίς, Ράουλετζ,
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτέλ, Σακό, Λαλάνα (Τζόνσον), Χέντερσον, Άλεν, Μορένο (Τζέραρντ), Στέρλινγκ, Στάριτζ, Κουτίνιο
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.