Τόση φασαρία για έναν...Στέρλινγκ;

Θέμα των ημερών όσον αφορά τη Λίβερπουλ είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο νεαρός Άγγλος φαίνεται δύσκολος στις διαπραγματεύσεις και ζητάει γύρω στα 7 εκατομμύρια το χρόνο, ποσό αντικειμενικά υπέρογκο για την μέχρι τώρα αξία και συνεισφορά ενός παίκτη μόλις 20 ετών!

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει στο γεγονός ότι ο Στέρλινγκ είναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως και ότι αποτελεί ένα εκ των βασικότερων στελεχών της φετινής Λίβερπουλ. 

Η παρουσία του τη φετινή σεζόν είναι αναμφίβολα η πιο ουσιαστική και σημαντική τα τελευταία 4 χρόνια που βρίσκεται στην πρώτη ομάδα. Είναι πρώτος σκόρερ των Κόκκινων μαζί με τον Τζέραρντ στο πρωτάθλημα έχοντας 6 γκολ και αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην τριπλέτα του φετινού 3-4-3 που χρησιμοποιεί με μεγάλη επιτυχία εδώ και περίπου 4 μήνες ο Μπρένταν Ρότζερς.

Η μπάλα περνάει πολύ συχνά από τα πόδια του και με βασικότερο πλεονέκτημα τη μεγάλη του ταχύτητα, ο Στέρλινγκ είναι ικανός να προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Φυσικά το συγκεκριμένο προσόν του επιτρέπει να αγωνίζεται και ως εξτρέμ ή μπακ-χάφ με επίσης ιδιαίτερη ευκολία. 

Επομένως, καταλαβαίνει κανείς ότι η συμμετοχή του 20χρονου διεθνή στο βασικό σχήμα των Ρεντς είναι πολύ σημαντική. Αυτό το γεγονός είναι λοιπόν που κάνει τον Στέρλινγκ να κρατά περίεργη στάση όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις περί ανανέωσης του συμβολαίου του με τη Λίβερπουλ και να ζητάει περισσότερα χρήματα από όσα του προσφέρει η ομάδα και ενδεχομένως από όσα πραγματικά δικαιούται!

Καταλυτικό ρόλο σε αυτή την απρόσμενη τροπή φαίνεται να παίζει ο μάνατζερ του νεαρού, ο οποίος μοιάζει να του φουσκώνει τα μυαλά. Μόνο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Στέρλινγκ φαίνεται να ζητάει 150 χιλιάδες λίρες εβδομαδιαίως, δηλαδή 10 χιλιάδες λίρες πάνω από το συμβόλαιο του Τζέραρντ και 110 πάνω από το υπάρχον του συμβόλαιο, καταλαβαίνει ότι οι συγκεκριμένες απαιτήσεις του με λίγα λόγια τον κάνουν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας μαζί με τον Στάριτζ. Αυτό σημαίνει ότι παίκτες όπως ο Σκρτελ, ο Κουτίνιο, ο Λούκας και ο ΤΖΕΡΑΡΝΤ με παραπάνω εμπειρία στην ομάδα και γενικά περισσότερα χρόνια στο ποδόσφαιρο, θα έχουν μικρότερο συμβόλαιο από τον εικοσάρη Στέρλινγκ, γεγονός όχι ιδιαίτερα θετικό για μια ομάδα του μεγέθους της Λίβερπουλ! 

Όπως αναλύσαμε πριν ο Ραχίμ Στέρλινγκ είναι πολύ σημαντικός στο νέο σύστημα που εφαρμόζει ο Ρότζερς και οι εμφανίσεις του είναι ανεβασμένες! Είναι όμως ο νεαρός τόσο απαραίτητος και αναντικατάστατος; 

Με τις φήμες να οργιάζουν γύρω από το πρόσωπο του λόγω της καθυστέρησης της ανανέωσης, ο βρετανικός Τύπος τον συνδέει με ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Ρεάλ Μαδρίτης. Πόσο εικονικό όμως μοιάζει όλο αυτό; Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν εικοσάχρονο νεαρό που ακόμα εξελίσσεται και προσθέτει πράγματα στο παιχνίδι του και βελτιώνεται. Είναι δυνατόν να ζητάει να λαμβάνει 150 χιλιάδες εβδομαδιαία (δηλαδή το συμβόλαιο του Στάριτζ), τη στιγμή που η ομάδα του προσφέρει ήδη 100 χιλιάδες λίρες ανά βδομάδα, δηλαδή 60 χιλιάρικα πανώ από το συμβόλαιο που ήδη λαμβάνει; 

Η έκταση που έχει πάρει το συγκεκριμένο θέμα είναι αδικαιολόγητα και παράλογα μεγάλη και φυσικά η ευθύνη είναι από την πλευρά του παίκτη. Ο Μπρένταν Ρότζερς στις δηλώσεις του εμφανίζεται βέβαιος ότι ο 20χρονος θα ανανεώσει και θα παραμείνει για χρόνια στο Μερσεϊσάιντ. Αξίζει όμως ένας παίκτης όπως ο Στέρλινγκ να παραμείνει κάτω από αυτές τις συνθήκες στην ομάδα; Είναι δίκαιο με βάση την ως τώρα συνεισφορά του και όχι με αυτή που αναμένουμε ότι θα έχει; Είναι σωστό απέναντι στους επίσης νεαρούς παίκτες της ομάδας να βλέπουν μια τέτοια θεοποίηση προς τον Στέρλινγκ; Έναν παίκτη που ας μη γελιόμαστε είναι ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή που λέγεται Λίβερπουλ και όχι αναπόσπαστο και αναντικατάστατο κομμάτι της! 

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι 150 χιλιάδες τη βδομάδα λαμβάνουν παίκτες όπως ο Ντιέγκο Κόστα, ο Σεσκ Φάμπρεγας, ο Αλέξις Σάντσες, ο Μεσούτ Εζίλ και αρκετοί ακόμη! Μπορούμε λοιπόν πολύ απλά να αναλογιστούμε το εξής: είναι αυτή τη στιγμή ο Ραχίμ Στέρλινγκ τόσο απαραίτητος στη Λίβερπουλ όπως ο Ντιέγκο Κόστα στην Τσέλσι ή ο Αλέξις Σάντσες στην Άρσεναλ; ΟΧΙ! Στο μέλλον μπορεί να τους φτάσει ή και να τους ξεπεράσει, ωστόσο στη δεδομένη στιγμή ο Στερλιγνκ δεν δικαιούται σε καμία περίπτωση να έχει τις συγκεκριμένες απαιτήσεις. Μελλοντικά ίσως κάποια στιγμή να το αξίζει, αλλά αυτό μένει μόνο να το αποδείξει! 


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος



Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.