Κέρδος μετά από επτά!!! χρόνια.






Η Λίβερπουλ κατέγραψε κέρδος στα ταμεία της για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια. Η ομάδα του λιμανιού ξεπέρασε τα δύσκολα και μαύρα χρόνια του καθεστώτος Hicks και Gillett και με την καλή διαχείρηση των οικονομικών από τους τωρινούς ιδιοκτήτες, κατάφερε να εμφανίσει κέρδος στους λογαριασμούς της ομάδας.

Η Λίβερπουλ με την FSG στο τιμόνι  και ενώ την περασμένη σεζόν υπήρχε έλλειμμα στα ταμεία ύψους 49,8 εκ. λιρών, φέτος η ομάδα έχει για πρώτη φορά τα τελευταία 7 έτη κέρδη, που ανέρχονται στα 0,9 εκ. λίρες. Επίσης η Λίβερπουλ έχει επιστρέψει στην πρώτη 10αδα των ομάδων με τα περισσότερα έσοδα , σύμφωνα με την Deloitte Money, και κατέχει μέχρι στιγμής την 9η θέση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λίβερπουλ , Ian Ayre, μιλώντας στην LiverpoolEcho για τα οικονομικά της ομάδας είπε:

''Βλέπουμε πως έχουμε περάσει από το μεταβατικό στάδιο τεσσάρων χρόνων και η ομάδα έχει σταθεροποιηθεί βάση μιας πλατφόρμας ανάπτυξης, Τα έσοδα έχουν σταθεροποιηθεί από περίπου 170 εκ. λίρες το 2009 σε 250 εκ. λίρες σήμερα και τα εμπορικά μας έσοδα συνεχίζουν να ενισχύουν στα συνολικά μας αποτελέσματα.''


Το καθαρό χρέος της Λίβερπουλ αυξήθηκε από περίπου 12 εκ. λίρες σε 57 εκ. λίρες, αλλά το συμβούλιο στο Ανφιλντ δεν ανησυχεί με αυτό το στοιχείο και επισημαίνει πως είναι μια τιμή που παίζει κάθε χρόνο είτε θετικά είτε αρνητικά αναλόγως και από τις μεταγραφικές περιόδους.

Κατά την θητεία των Gillett και Hicks, δηλαδή σε 3μιση χρόνια περίπου, η Λίβερπουλ επιβαρύνθηκε με ετήσιες πληρωμές τόκων της τάξεως 25 με 30 εκ. λίρες.

Η FSG μετά την ανάληψη της ομάδας έχει προχωρήσει στην σύναψη δανείου 46 εκ. λιρών, που αποπληρωμή του γίνεται άτοκα, ώστε  να διορθώσει κάποια προβλήματα του παρελθόντος, όπως το αποτυχημένο Stanley Park Stadium project.

Η FSG με ένα νέο σχέδιο ξεκίνησε τις εργασίες για την ανάπλαση του Ανφιλντ μεγαλώνοντας αρχικά το Main Stand και στην συνέχεια υπάρχουν ελπίδες μέσα στον μέλλον να γίνει και επέκταση του Anfiel Road End, της κερκίδας που βρίσκεται απέναντι από το KOP.

Η επέκταση του Main Stand που θα κοστίσει 100 εκ. λίρες περίπου και θα δώσει 8.500 θέσεις θεατών επιπλέον, ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβρη και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμη στις αρχές της σεζόν 2016/2017.


Συγκεντρωτικά στοιχεία της οικονομικής προόδου της ομάδας:

1-  Τα έσοδα της ομάδας αυξήθηκαν κατά 19%, στα 255,6 εκ. λίρες
2-  Τα τηλεοπτικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 46%, στα 100,9 εκ. λίρες
3-  Τα εμπορικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 5%, στα 103,8 εκ. λίρες
4-  Κέρδος στα 0,9 εκ. λίρες σε σχέση με το έλλειμμα των 49,8 εκ. λιρών του 2013
5-  Η Λίβερπουλ ανέβηκε 3 θέσεις στην λίστα της Deloitte Money League
6-  Το καθαρό χρέος αυξήθηκε από 12,2 σε 57,3 εκ. λίρες, όμως το συνολικό χρέος μειώθηκε από τα 237 εκ. λίρες, από τότε που ανέλαβε η FSG το 2010.



Επιμέλεια : Παρδάλης Αθανάσιος
Πηγή : LiverpoolEcho
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.