Να μαζέψει τα ασυμάζευτα

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για τη Liverpool που πλέον καλείται να αλλάξει σε διάστημα τριών μηνών πολλά στοιχεία, σε πολλούς τομείς, για να παρουσιαστεί δυνατότερη. Το ότι οι "κόκκινοι" έκαναν ένα τεράστιο πισωγύρισμα, είναι γεγονός.

Όταν πέρσι τέτοιες εποχές η χρονιά έφτανε στο τέλος της, υπήρξε μια έκδηλη αισιοδοξία για κάθε οπαδό της Liverpool, αφού θεωρητικά οι βάσεις για μια νέα επιτυχημένη εποχή είχαν τεθεί. Ωστόσο, το περασμένο καλοκαίρι οι άνθρωποι του Merseyside έκαναν απανωτά, ασυγχώρητα λάθη, που φάνηκαν και είχαν καταστροφικές συνέπειες μέσα στη φετινή χρονιά. Τι πρέπει όμως να αλλάξει για να δούμε τους "κόκκινους" ξανά σε καλό αγωνιστικό επίπεδο;

Ο... αντί-Suarez

Ναι, δεν είναι ψέμα. Μπορεί ο Ουρουγουανός να αποτελεί παρελθόν εδώ και περίπου 1 χρόνο, όμως η Liverpool σπατάλησε ένα ολόκληρο καλοκαίρι σε μερικούς παίκτες που δεν πλησίασαν ούτε στο ελάχιστο την προσφορά του. Έτσι, ο Henry και υπό προϋποθέσεις ο Rodgers, ψάχνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον αντικατάσταση του 28χρονου striker, ο οποίος σίγουρα πρέπει να είναι μια επιλογή με λιγότερο ρίσκο και περισσότερα χρήματα!

Ο αντί-Gerrard

Μοιάζει σαν κακόγουστο αστείο αλλά δεν είναι. Οι "κόκκινοι" αυτό το καλοκαίρι θα ψάξουν τον αντικατάσταση του Steven Gerrard. Θεωρητικά το ρόλο αυτό θα μπορούσε να αναλάβει και ο Emre Can, όμως μια προσθήκη πρωτοκλασάτου "box to box" μέσου είναι δεδομένο ότι είναι παραπάνω από αναγκαία.

Κι ένα μπάκ

Ίσως είναι η θέση που έχει ξεχαστεί περισσότερο από όλους μας. Δεδομένου του ότι ο Gerrard αποχωρεί και το πρόβλημα στο σκοράρισμα είναι αισθητό, το γεγονός ότι ο Glen Johnson ευτυχώς ή δυστυχώς φεύγει και ο Jon Flanagan ταλαιπωρείται από σοβαρά προβλήματα τραυματισμών έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Παρ' όλα αυτά, τα συγκεκριμένα γεγονότα ισοδυναμούν με μία ή ακόμη και δύο κινήσεις δεξιού μπάκ.

Λίγο πάγκο

Η περασμένη πλέον χρόνια ξεκινούσε με αισιοδοξία για το γεγονός ότι η Liverpool επιτέλους έχει μεγάλο βάθος πάγκου. Για τον έναν ή τον άλλο λόγο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ και σπανιότατα είδαμε στο πρόσωπο τον παγκιτών τη σιγουριά την οποία περιμέναμε. Ενίσχυση σε θέσεις όπως αυτή του αναπληρωματικού τερματοφύλακα πρέπει χωρίς αμφιβολία να γίνουν.

Λίγη ποιότητα

Το πλάνο της FSG δεν είναι μυστικό. Οι Αμερικανοί θέλουν να στηριχτούν σε νεαρούς παίκτες για να χτίσουν κυρίως με βάση το μέλλον. Θεωρητικά πάντα αυτό δεν είναι παράλογο, όμως η ενίσχυση με λίγους έτοιμους και καταξιωμένους ποδοσφαιριστές, θα μπορούσε να βοηθήσει τόσο τους μικρότερους, όσο και την ίδια την ομάδα.

Που καταλήγουμε; Αν η Liverpool δε θέλει να δει άλλη μια άσχημη χρονιά και τον χρόνο πλέον να κυλάει εις βάρος της, πρέπει να κατευθυνθεί προς το σωστό μεταγραφικό δρόμο. Το αν θα γίνει αλλαγή προπονητή ή όχι στην παρούσα φάση είναι δευτερεύων. Κανένας δε διακρίθηκε με κακή ή μέτρια ομάδα. Τον καλό προπονητή τον κάνουν κυρίως οι καλοί παίκτες.

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης

 


Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.