Να φύγει και να μη ξανάρθει αυτή η χρονιά... ΠΟΤΕ!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής. 


38η (και τελευταία) αγων. Premier League.

Στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Λίβερπουλ, προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ο Στίβεν Τζέραρντ σκόραρε αλλά η ομάδα του γνώρισε μια ντροπιαστική-ιστορική ήττα με 6-1 (!) από τη Στόουκ, στο Μπριτάνια.

Αυτή η ήττα, σε συνδυασμό με τη νίκη της Τότεναμ, έφεραν τα σπιρούνια στη 5η θέση και την έξοδο στους ομίλους του Europa League και τη Λίβερπουλ στην 6η θέση και θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League την ερχόμενη σεζόν.



Σίγουρα ο ίδιος το ονειρευόταν αλλιώς.

Ήταν που ήταν θλιβερή η σημερινή μέρα λόγω της αποχώρησης του Στίβεν Τζέραρντ από τη Λίβερπουλ, ήρθε και το 6-1 και έβαλε ταφόπλακα στην όποια θετική -τελευταία- εικόνα θα μπορούσε να χαράξει στη μνήμη του.

Δεν νίκησε σήμερα απλώς. Η Στόουκ διέλυσε, διέσυρε, ντρόπιασε, σκότωσε (κι άλλα τόσα ρήματα βουτηγμένα στη θλίψη και την απογοήτευση) τη Λίβερπουλ μέσα σε ένα ημίχρονο, βάζοντάς της 5 γκολ στο πρώτο κι άλλο ένα στο δεύτερο. Χαμένοι στο απέραντο διάστημα η ομάδα σε όλο της το σύνολο.

Παρ' όλα αυτά, ο αρχηγός έκανε το καθήκον του και σκόραρε για τελευταία φορά με την αγαπημένη του φανέλα.

Το ματς

Οι κόκκινοι (φορώντας τις μαύρες εμφανίσεις) ξεκίνησαν κάπως... μουδιασμένα το τελευταίο ματς της σεζόν στο Μπριτάνια. Η ομάδα του Ρότζερς ήταν υπό συνεχή πίεση από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και η Στόουκ εκμεταλλευόταν τους κενούς χώρους που έβρισκε στην άμυνα.


Η Λίβερπουλ είχε τις καλές της ευκαιρίες με τους Κουτίνιο και Λαλάνα αλλά η Στόουκ ήταν αυτή που έδειχνε να θέλει περισσότερο το γκολ. Ξαφνικά, και χωρίς καμία αιτία, οι κόκκινοι έπαθαν μια αγωνιστική καθίζηση και δέχτηκαν 3 γκολ σε διάστημα 8'!

Ο Ντιούφ έκανε το 1-0 στο 22' και μόλις στο 26' το σκορ είχε γίνει 2-0, με τον ίδιο παίκτη να σκοράρει. Στο 30' μάλιστα, ο Γουόλτερς νικήθηκε σε πρώτη φάση από τον Μινιολέ αλλά η άμυνα ήταν απούσα κι ο ίδιος παίκτης ήρθε να κάνει το 3-0! Αλλά το μαρτύριο για τη Λίβερπουλ είχε και συνέχεια.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καμία απάντηση ως αντίδραση στα 3 γκολ που δέχτηκαν και η Στόουκ συνέχιζε ακάθεκτη το επιθετικό της κρεσέντο. Ο Άνταμ έκανε το 4-0 στο 41' και ο Ενζονζί στο 45' το 5-0 επί της Λίβερπουλ, με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Ο εφιάλτης δεν είχε τελειωμό για τους κόκκινους, ενώ η Τότεναμ είχε ήδη ανοίξει το σκορ απέναντι στην Έβερτον.


Στην επανάληψη, τα πράγματα ήταν ήδη δύσκολα και η κατάσταση μη αναστρέψιμη. Στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ απλά βγήκε για... να βγει και να τελειώσει τον αγώνα και τη σεζόν -έστω- με ένα γκολ της (όποιας) τιμής. Ένα γκολ το οποίο επετεύχθη από τον Τζέραρντ (στο τελευταίο του επίσημο παιχνίδι με τους κόκκινους) στο 70'.

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε, η Στόουκ ήταν ήδη θριαμβεύτρια από το πρώτο μέρος και οι παίκτες της απλά περίμεναν τον διαιτητή να σφυρίξει τη λήξη. Προτού γίνει αυτό, ένας παλιός γνώριμος, ο Πίτερ Κράουτς, έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο τελικό 6-1.


Τα 5 γκολ σε ένα ημίχρονο που δέχτηκε η Λίβερπουλ είναι τα περισσότερα που έχει δεχτεί στην ιστορία της, από καταβολής Premier League. Το δε 6-1 αποτελεί, σίγουρα, την πιο βαριά της ήττα στο πρωτάθλημα εδώ και... δεκαετίες. Ανάλογο εφιάλτη είχαν ζήσει οι κόκκινοι το 1963, όταν και είχαν διασυρθεί από την Τότεναμ με 7-2!
Σχόλιο



Εφιαλτικό αντίο του αρχηγού με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Δεν πήγε τίποτα καλά από την αρχή και στα πρώτα 45' βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ με 5-0 - σκορ βγαλμένο από άλλον πλανήτη. Πανάξια νίκη για την Στόουκ που ήταν καλύτερη και στα 90' απέναντι σε μια Λίβερπουλ, η οποία δεν κατάλαβε από που της ήρθε. 6η θέση και 3ος προκριματικός γύρος Europa League για τους κόκκινους.








Οι συνθέσεις

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκορς, Μουνιέσα, Πίτερς, Γουίλιαν, Ενζοζί, Άνταμ, Γουόλτερς, Αρναούτοβιτς, Ντιούφ
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τσαν (Τουρέ), Σκρτέλ, Σακό, Μορένο (Άιμπ) , Λούκας, Άλεν (Λάμπερτ), Χέντερσον, Τζέραρντ, Λαλάνα, Κουτίνιο
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.