Έτσι ενισχύθηκαν οι "μεγάλοι"


Η Λίβερπουλ ενισχύθηκε και μάλιστα σημαντικά στο φετινό καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Επειδή όμως στο πρωτάθλημα συμμετέχουν άλλοι 19 σύλλογοι, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε και τις κινήσεις των αντίπαλων ομάδων.


Μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της χρονιάς βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ομάδες της Πρέμιερ Λίγκ προετοιμάζονται για τη νέα, απαιτητική σεζόν, που όπως πάντα θα "κρύβει" πολλές συγκινήσεις. Ας δούμε τι πήραν, αλλά και τι έδωσαν μερικές από τις ομάδες που αναμένεται να καταλάβουν τις ψηλότερες θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα.

Ξεκινώντας από τη πρωταθλήτρια Τσέλσι δε θα δούμε κάτι το εντυπωσιακό όσον αφορά τις αγορές της. Δε χρειαζόταν άλλωστε, αφού οι "Μπλέ" είναι πλήρεις σε όλες τις θέσεις και έχουν έναν πολύ καλό κορμό παικτών. Προτεραιότητα για τον Ζοσέ Μουρίνιο ήταν ο στράικερ που θα ερχόταν πίσω από τον Ντιέγκο Κόστα για να του δώσει μερικές "ανάσες" και ελπίζει ότι τον βρήκε στο πρόσωπο του Ρανταμέλ Φαλκάο. Κίνηση με ιδιαίτερο ρίσκο, καθώς ο Κολομβιανός τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που λίγο πολύ όλοι θαυμάσαμε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Από κει και πέρα ο Αμπράμοβιτς έκανε μια επένδυση στο μέλλον με τον εξαιρετικά ταλαντούχο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Νέιθαν, που όμως δε θα έχει ακόμα θέση στο ροτέισον, και αντικατέστησαν τον Πετρ Τσεχ με ακόμη έναν ποιοτικό τερματοφύλακα, τον Άσμιρ Μπέγκοβιτς, ο οποίος δίνει σιγουριά πίσω από τον Κουρτουά.

Από τους παίκτες που υπολογίζονταν πέρσι, έφυγαν μόνο οι Ντιντιέ Ντρογκμπά και Τσεχ.

Προσθήκες: Φαλκάο, Μπέγκοβιτς, Νέιθαν
Αποχωρήσεις: Τσεχ, Ντρογκμπά

Ούτε η Μάντσεστερ Σίτι χρειαζόταν μεγάλη ενίσχυση. Έχει ίσως το πιο "βαθύ" ρόστερ της Πρέμιερ Λίγκ και κατάφερε να το κάνει ακόμη βαθύτερο με λίγες, αλλά ουσιώδης κινήσεις. Αρχικά απέκτησε τον Ράχιμ Στέρλινγκ από τη Λίβερπουλ και συνέχισε με τον Φάμπιαν Ντέλφ της Άστον Βίλα. Έκανε μερικές επενδύσεις στο μέλλον, όπως αυτές του Ενές Ουνάλ και του Πάτρικ Ρόμπερτς, οι οποίοι όμως δεν έχουν θέση στο φετινό ρόστερ.


Από τις αποχωρήσεις, σημαντικότερη ήταν αυτή του Τζέιμς Μίλνερ, ενώ έφυγαν και παίκτες που δε βρήκαν πολύ χρόνο συμμετοχής τον τελευταίο καιρό για διάφορους λόγους, όπως οι Στέβαν Γιόβετιτς και Μίκα Ρίτσαρντς. Είναι σαφέστατο ότι οι "Πολίτες" θα επιχειρήσουν να ξανά επιστρέψουν στη κορυφή του Αγγλικού πρωταθλήματος και έχουν όλα τα φόντα να το καταφέρουν.

Προσθήκες: Στέρλινγκ, Ντέλφ, Ουνάλ, Ρόμπερτς
Αποχωρήσεις: Μίλνερ, Ρεκίκ, Μπογιάτα, Γιόβετιτς, Ρίτσαρντς

Μια ομάδα που δεν έχει κινηθεί ιδιαίτερα σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι είναι η Άρσεναλ. Οι "Κανονιέρηδες" έχουν μεν έναν πολύ καλό κορμό παικτών, χρειάζονται δε μερικές προσθετικές κινήσεις που θα τους ανεβάσουν επίπεδο. Η προσθήκη του Πετρ Τσεχ δίνει ποιότητα και εμπειρία κάτω από τα γκολπόστ, όπου αποχωρεί ο Σέζνι και υπάρχει ήδη ο Νταβίντ Οσπίνα. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι από την Άρσεναλ δεν αποχώρησε ούτε ένας ποδοσφαιριστής με ενεργή συμμετοχή στη πρώτη ομάδα.


Προσθήκες: Τσεχ
Αποχωρήσεις: Ποντόλσκι, Ντιαμπί, Τζένκινσον


Τις σημαντικότερες και πιο "ηχηρές" μεταγραφές στην Πρέμιερ Λίγκ, έκανε χωρίς αμφιβολία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι "Κόκκινοι διάβολοι" επέστρεψαν στο Τσάμπιονς Λίγκ και ξόδεψαν πολλά για να διατηρηθούν εκεί. Αφού κέρδισαν τη Λίβερπουλ στη "μάχη" της απόκτησης του σούπερ ταλαντούχου Μέμφις Ντεπάι, ακολούθησε η πολύ έξυπνη κίνηση του αμυντικού, Ματέο Νταρμιάν, ο οποίος αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Ο Λούις Φαν Χάαλ βρήκε στο πρόσωπο των Σνάιντερλεν Και Σβαινγκστάιγκερ, τους μέσους που θα ανεβάσουν επίπεδο τη Γιουνάιτεντ, η οποία θέλει το πρωτάθλημα. Πριν λίγο ανακοινώθηκε μάλιστα και η μεταγραφή του Αργεντινού πορτιέρο, Σέρχιο Ρομέρο, για τη θέση του αναπληρωματικού τερματοφύλακα.

Στις πωλήσεις δεν υπήρξε κάποιο "σοκ" για το κοινό του Μάντσεστερ, αφού αποχώρησε ο πολύ πεσμένος Ρόμπιν Φαν Πέρσι, με τον Νάνι να τον ακολουθεί στην Τουρκία και τον Κλέβερλι να μετακομίζει στο Λίβερπουλ για λογαριασμό της Έβερτον.

Μεταγραφές: Ντεπάι, Σβαινγκστάιγκερ, Νταρμιάν, Σνάιντερλεν, Ρομέρο
Αποχωρήσεις: Φαν Πέρσι, Νάνι, Κλέβερλι




Στην άμυνα έχει ενισχυθεί μόνο μέχρι στιγμής η Τότεναμ. Οι "πετινοί" κατάφεραν να αποκτήσουν τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ από την Ατλέτικο, τον Τριπιέρ από την Μπέρνλι και τον Ουίμερ από την Φράιμπουργκ. Πλέον, επικεντρώνονται στη μεταγραφή ενός επιθετικού που θα δώσει "ανάσες" στον Χάρι Κέιν και βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Σάιντο Μπεραχίνο της Γουέστ Μπρόμ.

Η ομάδα του Λονδίνου κατάφερε να "ξεφορτωθεί" παίκτες που δεν υπολογίζονταν από τον Ποκετίνο εδώ και καιρό, όπως οι Χόλτμπι, Σταμπουλί, Παουλίνιο, Καπού, αλλά και έναν εκ των αρχηγών, τον
Γιουνές Καμπούλ.

Μεταγραφές: Αλντερβάιρελντ, Τριπιέρ, Ουίμερ
Αποχωρήσεις: Χόλτμπι, Σταμπουλί, Παουλίνιο, Καπού, Καμπούλ




Άλλο ένα "καυτό" καλοκαίρι βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σάουθαμπτον. Αυτό συμβαίνει, επειδή η τοπική ομάδα συνεχίζει να βγάζει πολύ καλούς παίκτες τους οποίους αναγκάζεται να πουλήσει σε μεγαλύτερα κλάμπ. Φέτος, πουλήθηκαν οι Σνάιντερλεν, Κλάιν, Οσβάλντο και Μπόρουτς, ενώ τον αντίθετο δρόμο ακολούθησαν οι Χουάνμι, Σοάρες, Κλάζι, Στεκέλενμπουργκ και Μαρτίνα. Είναι δεδομένο ότι οι "Άγιοι" απέκτησαν ξανά ελπιδοφόρους παίκτες και σχεδόν κάλυψαν τα κενά από τις πωλήσεις. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ρόναλντ Κούμαν όμως, μένουν ακόμη δύο με τρεις κινήσεις για να αυξηθούν οι επιλογές του από τον πάγκο.

Μεταγραφές: Χουάνμι, Σοάρες, Κλάζι, Στεκέλενμπουργκ, Μαρτίνα
Αποχωρήσεις: Σνάιντερλεν, Κλάιν, Οσβάλντο, Μπόρουτς


Πιο επικίνδυνη από την περασμένη χρονιά αναμένεται η Έβερτον. Μπορεί να μην έχει κάνει πολλές, αλλά έκανε ποιοτικές μεταγραφές, υπογράφοντας την δοκιμασμένη "συνταγή" που λέγεται Ζεράρ Ντελοφέου και τον Τομ Κλέβερλι, ο οποίος προέρχεται από μια καλή σεζόν με την Άστον Βίλα. Μετά από αρκετά χρόνια στον σύλλογο, αποχαιρέτησαν ο Αλκαράθ και ο Σιλβέν Ντιστέν, όμως είναι δεδομένο ότι τα "ζαχαρωτά" θα βάλουν τον πήχη πολύ ψηλότερα απ' ότι πέρσι.

Μεταγραφές: Ντελοφέου, Κλέβερλι
Αποχωρήσεις: Αλκαράθ, Ντιστέν

Αρκετά ψηλά θα βρεθούν και ομάδες όπως η Σούονσι, η Γουέστ Χαμ και η Νιουκάστλ, οι οποίες έκαναν σημαντικές κινήσεις. Μερικά χάιλαιτς είναι το "μπαμ" των "κύκνων" με τον Αντρέ Αγιού, οι ποιοτικές προσθήκες των "σφυριών" με Παγιέτ, Ογκμπόνα, Ομπιάνγκ και Λανζίνι, αλλά και οι ταλαντούχοι Τζεορτζίνιο Βαινάλντουμ και Μίτροβιτς που πήρε η Νιουκάστλ, η οποία θα ενισχυθεί κι άλλο.

Δύο βδομάδες μένουν για τη πρώτη σέντρα στη Πρέμιερ Λίγκ και αρκετές ομάδες ανέβηκαν επίπεδο αυτό το καλοκαίρι. Γίνεται να μην είσαι ανυπόμονος;

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
 
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.