Ρότζερς:" Ο Μπεντέκε θα αποδειχθεί μια πολύ καλή αγορά για εμάς"

Αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής της Λίβερπουλ στη Φινλανδία για το ματς με την Ελσίνκι, ο Μπρένταν Ρότζερς μίλησε στους Σκανδιναβούς δημοσιογράφους για το ρόστερ της ομάδας του, τον Μπεντέκε, αλλά και τη σημερινή αντίπαλό του.


Ο 42χρονος τεχνικός αρχικά μίλησε για τις αλλαγές στη Λίβερπουλ.
"Όταν κάποιοι παίκτες φεύγουν, τότε προφανώς πρέπει να αντικατασταθούν. Το πλάνο μας είναι να έχουμε ένα σύνολο παικτών που θα μείνει για τις επόμενες σεζόν στην ομάδα, αλλά αυτό εξαρτάται από τους ίδιους τους παίκτες. Μερικές φορές όταν κάποιος δεν παίζει, θέλει να φύγει. Είμαστε μια νεαρή ομάδα. Έχουμε μερικούς μικρούς αλλά εκπληκτικούς παίκτες. Αλλά έχουμε και εμπειρία που ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει."

"Σίγουρα η αρχή και το τέλος της περσινής χρονιάς, δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Υπήρξαν κάποιες μεγάλες αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν αυτό το καλοκαίρι και για το πώς θα δουλέψω εγώ, αλλά και για τους παίκτες. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη δουλειά των νέων παικτών και των συνεργατών μου. Δουλεύουμε πολύ σκληρά. Οι νέοι παίκτες έχουν προσαρμοστεί περίφημα και αυτό μας δίνει σιγουριά."

"Ο Μπεντέκε με τον Φιρμίνο δεν είναι 100% έτοιμοι και είναι λογικό, αφού ενσωματώθηκαν αργά στην ομάδα. Πήραμε την απόφαση να τους αφήσουμε στην Αγγλία για να τους δώσουμε μερικές έξτρα μέρες προπόνησης και δουλειάς. Ακόμα κι έτσι φέραμε ένα πολύ δυνατό ρόστερ εδώ, με παίκτες που ήταν μαζί μας και πέρσι. Όποιος όμως είναι έτοιμος την επόμενη βδομάδα θα παίξει."

"Η Ελσίνκι είναι η πιο επιτυχημένα ομάδα στη Φινλανδία. Ξέρουμε πώς δουλεύουν, παίζουν ένα 4-2-3-1. Είναι πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα και έχουν πολύ καλούς παίκτες. Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο σαν να είναι αγώνας Πρέμιερ Λιγκ. Ξέρουμε ότι παίζουν καλό ποδόσφαιρο, πολύ οργανωμένο και καλό αμυντικά. Βρίσκονται στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για εμάς το τελευταίο φιλικό πρέπει να είναι ένα δυνατό ματς, που θα μας προετοιμάσει για τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας εδώ είναι πολύ καλός και μπορούμε να τεστάρουμε τους εαυτούς μας."

"Ο Μπεντέκε θα αποδειχθεί μια πολύ καλή αγορά για εμάς. Έχω διαβάσει και δει πράγματα για το παιχνίδι του, αλλά το λίγο διάστημα που βρίσκεται μαζί μας, έχω εντυπωσιαστεί ακόμα περισσότερο! Τον έχω παρακολουθήσει τα τελευταία 3 χρόνια, βρισκόμενος στον πάγκο και αυτός στον αγωνιστικό χώρο. Η δύναμή του και οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες είναι τρομερές. Θυμάμαι ένα γκολ που σκόραρε απέναντί μας στο Άνφιλντ, έτρεξε όλο το δεύτερο μισό του γηπέδου. Αυτό δε το κάνει κάποιος χωρίς ταχύτητα και εξυπνάδα. Δεν είναι ο παίκτης που περιμένει τη μπάλα στα πόδια του. Είμαι ευχαριστημένος που τον αγοράσαμε, γιατί είναι μόλις 24 και θα είναι πολύ καλός για εμάς. Πραγματικά μας έχει ήδη εκπλήξει."

Για το ποια μεταγραφή τον ενθουσίασε περισσότερο, είπε:

"Έχουμε κάνει αρκετές μεταγραφές και οι περισσότερες είναι νεαροί παίκτες. Ποτέ δε μπορείς να πεις ποιος σε ενθουσίασε περισσότερο. Όσοι ήρθαν είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, αλλιώς δε θα βρίσκονταν εδώ. Είμαι ενθουσιασμένος που δουλεύω με όλα αυτά τα παιδιά. Για παράδειγμα ο Μπεντέκε, μεταγράφηκε σε εμάς και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτά που μπορεί να προσφέρει και από αυτά που έχω δει να κάνει ως αντίπαλός μου. Μπορεί να γίνει ήρωας για τους οπαδούς. Το ίδιο και οι υπόλοιποι παίκτες που πήραμε. Έχουμε και τον Ντάνιελ Στάριτζ ο οποίος θα επιστρέφει. Δε πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν επιστρέψει θα έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις και να σκοράρουν γκολ. Με τον Κρίστιαν, (Μπεντέκε) ανυπομονώ να δουλέψουμε κι άλλο μαζί και να τον δω να εξελίσσεται στο σύλλογο."

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.