Δεύτερη νίκη στην Αυστραλία η Λίβερπουλ, οδεύει προς Μαλαισία

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
Pre-season Tour 2015/2016 - Προετοιμασία

Το τρίτο της φιλικό (και δεύτερο επί Αυστραλιανού εδάφους) έδωσε η Λίβερπουλ στα πλαίσια του φετινού της τουρ, επικρατώντας της Adelaide United με 2-0.

Αποχαιρετά Αυστραλία, με επόμενη στάση την Μαλαισία, την Παρασκευή, 24 Ιουλίου.


Τρία στα τρία για την Λίβερπουλ! Η ομάδα του Ρότζερς νίκησε και την Adelaide United χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Μέτριο πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές τελικές (ξεχώρισε ο Γκόμεζ) εκπληκτικό δεύτερο με δύο γκολ και καλή δουλειά από τους ΆιμπΚλάιν και Μίλνερ.

Ο Ίνγκς πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Το ματς

Μπροστά σε 53.000 κόσμου, οι κόκκινοι ξεκίνησαν πιο δραστήρια το παιχνίδι πατώντας πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή. Χέντερσον, Μίλνερ, Άιμπ, Γκόμεζ και Ορίγκι (ο οποίος... ζάλισε τον αντίπαλο αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ, στο 10') οι πιο κινητικοί της Λίβερπουλ στα πρώτα λεπτά.

Οι γηπεδούχοι ανοίχτηκαν και μπήκαν στη περιοχή του Μινιολέ χωρίς να καταφέρουν κάτι σημαντικό. Η ομάδα του Ρότζερς ήταν αυτή που κυριαρχούσε στο γήπεδο κι έκανε φάσεις αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά τον αντίπαλο πορτιέρο σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους.

Ο Μορένο πήρε τη θέση του άκρως θετικού Γκόμεζ (δεν το... υμνούμε χωρίς λόγο το παιδί, είναι πολύ δραστήριος με τη μπάλα στα πόδια) και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάλι με τους κόκκινους στην επίθεση. Ο Λόβρεν απείλησε με σκαστή κεφαλιά στο 50' αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Ακολούθησαν άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες από τους Άιμπ (58') με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το τέρμα και Λαλάνα (59') με τον αντίπαλο πορτιέρο να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Βρετανού επιθετικού.

Η πίεση των κόκκινων απέδωσε καρπούς και απέφερε το γκολ για την ομάδα του Ρότζερς. Ο Άιμπ βρίσκει εκπληκτικά τον Μίλνερ στη μεγάλη περιοχή, ο οποίος (αν και από θέση οφσάιντ) κάνει το 0-1, πετυχαίνοντας το δεύτερο (ανεπίσημο) γκολ του με τη φανέλα της Λίβερπουλ!

Η αντίδραση της Adelaide ήταν άμεση. Στο 72', ο Έλριχ δοκίμασε το σουτ από μακριά αλλά η μπάλα, για κακή του τύχη, κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Μινιολέ. Μακράν η καλύτερη φάση των γηπεδούχων στο παιχνίδι!

Ορίγκι και Μίλνερ έδωσαν τις θέσεις τους σε Λούκας και Ίνγκς αντίστοιχα. Ο τελευταίος μάλιστα, κατάφερε να σκοράρει λίγο πριν το τέλος. Πρώτα απείλησε με κεφαλιά στο 80' και στο 88', έπειτα από ωραία πάσα του Κλάιν, ο Ίνγκς πέρασε και τον τερματοφύλακα και έκανε το τελικό 0-2, σκοράροντας το πρώτο του (ανεπίσημο) γκολ με την κόκκινη φανέλα!


Σχόλιο
Αν και δεν έβρισκε λύσεις στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο η Λίβερπουλ μπήκε... φουριόζα και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, δυο εκ των οποίων κατέληξαν στα δίχτυα. Οργανωμένη δουλειά από την ομάδα. Δείγμα: θετικό!





Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτέλ, Λόβρεν, Γκόμεζ (Μορένο), Χέντερσον, Άλεν (Μάρκοβιτς), Μίλνερ (Λούκας), Άιμπ, Λαλάνα, Ορίγκι (Ίνγκς)

#LFC play Adelaide United FC in their third match of their pre-season tour tomorrow, kick off 10:30am BST. Catch all the action on LFCTV and LFCTV GO http://lfctour.com/watch.
Posted by Liverpool FC on Sunday, 19 July 2015

Watch as Dejan Lovren FaceTimes his daughter as he meets one of Australia's most famous animals. #LFCTour
Posted by Liverpool FC on Sunday, 19 July 2015

Fans in Adelaide today met #LFC Legends, Luis Garcia and Dietmar Hamann, at the #LFC Rundle Mall Pop-Up Store as they...
Posted by Liverpool FC on Monday, 20 July 2015

#LFC arrive at the Adelaide Oval this evening ahead of their match against Adelaide United FC.
Posted by Liverpool FC on Monday, 20 July 2015

Μορενο απειλείται η θέση σου,Γκομεζ κύριοι ο 18χρονος δείχνει δείγματα πολύ καλού παίχτη μέχρι στιγμής η αποκάλυψη της π...
Posted by Liverpool Fans.gr on Monday, 20 July 2015

An amazing spectacle at the Adelaide Oval this evening as over 50,000 #LFC fans sing 'You'll Never Walk Alone' ahead of #LFC's pre-season fixture against Adelaide United FC. #LFCTour
Posted by Liverpool FC on Monday, 20 July 2015

Το γκολ του Μιλνερ.(Δημος)
Posted by Liverpool Fans.gr on Monday, 20 July 2015

Το δεύτερο γκολ του Ινγκς.(Δήμος)
Posted by Liverpool Fans.gr on Monday, 20 July 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.