Όσα μάθαμε από την ήττα της Λίβερπουλ απέναντι στη Γουέστ Χαμ

Η Λίβερπουλ υπέστη ήττα-σοκ από τη Γουέστ Χαμ στο Άνφιλντ με 0-3, κι έτσι τα "Σφυριά" έφυγαν με το τρίποντο από τη θρυλική έδρα των "κόκκινων" για πρώτη φορά μετά από 52 (!) ολόκληρα χρόνια! Το Liverpool Fans.gr θα προσπαθήσει να συλλέξει μερικές πληροφορίες από τον αγώνα, και να τις αναλύσει.

Ένα εφιαλτικό απόγευμα για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, το οποίο θύμισε τις περσινές τραγικές εμφανίσεις σε άμυνα και επίθεση, ήταν αρκετό για να αδειάσει μετά από καιρό το Άνφιλντ πριν τη λήξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Οι "κόκκινοι" πρέπει πλέον να αφήσουν πίσω τους το ματς με τη Γουέστ Χαμ, να ανακτήσουν όσο είναι δυνατόν ψυχολογία, και να πάνε με τη φιλοσοφία του νικητή στο Όλντ Τράφορντ τις 12 του Σεπτέμβρη για να μην έχουμε κι άλλα παρατράγουδα. Τα λάθη που έγιναν σήμερα, ήταν κυρίως προπονητικά.

Γιατί δύο αμυντικοί μέσοι;

Η αλήθεια είναι ότι άμα παίξεις τόσο καλά στην έδρα της Άρσεναλ και βάλεις ξανά την επόμενη βδομάδα την ίδια ενδεκάδα, δε θα σου πει κανείς τίποτα. Δεν ισχύει αυτό όμως και στη προκειμένη περίπτωση, αφού στο Έμιρεϊτς ο Ρότζερς ορθώς σκέφτηκε και επιδίωξε να σταματήσει τις γρήγορες συνεργασίες των "κανονιέρηδων" και να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Λούκας Λέιβα μαζί με τον Εμρέ Τσαν. Στο κατάμεστο Άνφιλντ όμως, με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ, η επιλογή αυτή δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Επιθετικά δε μπορούσαν να δημιουργηθούν καταστάσεις στη περιοχή, αφού οι "κόκκινοι" έπαιξαν με δύο αμυντικογενείς, holding μέσους, τη στιγμή που κάλλιστα θα μπορούσε να καθίσει στον πάγκο ένας εκ των Λούκας, Τσαν και να αρχίσει το παιχνίδι ο Ντάνι Ίνγκς. Επομένως, η τακτική προσέγγιση του αγώνα από πλευράς Ρότζερς ήταν μάλλον άστοχη.

Η άμυνα

Η Λίβερπουλ τον τελευταίο καιρό δεν είναι και η πιο αξιόπιστη ομάδα σε θέματα συνεχόμενων καλών εμφανίσεων, και δυστυχώς φρόντισε να μας το αποδείξει για ακόμη μια φορά σήμερα. Η άμυνα, ήταν αυτή που έδωσε κακή ψυχολογία από την αρχή, μετά την κακή ομαδική προσπάθεια στο γκολ του Λανζίνι μόλις στο τρίτο λεπτό. Ο Γκόμεζ έδειχνε να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ ο Λόβρεν μας έδειξε κάτι από τα... περσινά του, χαρίζοντας στην κυριολεξία με παιδικό λάθος αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους. Ο Σκρτέλ δεν ήταν σε μέρα, ενώ μόνο ο Κλάιν ήταν αυτός που στάθηκε σε αξιοπρεπή επίπεδο από τους τέσσερις της άμυνας. Πραγματικά ένα ανεξήγητο πισωγύρισμα, αφού το "'όπλο" των πρώτων τριών αγωνιστικών ήταν το μεγαλύτερο πλην της Λίβερπουλ σε αυτό το εφιαλτικό απόγευμα.

Ώρα για full backs;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που τις επόμενες δύο βδομάδες θα πρέπει να βασανίζει τον Ρότζερς. Μήπως ήρθε η ώρα του Μορένο να πάρει θέση στην αρχική ενδεκάδα; Σίγουρα ο Τζο Γκόμεζ μέχρι στιγμής δείχνει καλός, όμως αν στα προηγούμενα τρία παιχνίδια τα πήγε περίφημα αμυντικά, επιθετικά (δικαιολογημένα) δε μπορεί να βοηθήσει. Όντας πιο αμυντικογενής παίκτης, ο Γκόμεζ παίζοντας και με αντίθετο πόδι, δε μπορεί να κάνει το κατάλληλο support στον μέσο που παίζει από τη πλευρά του, (Κουτίνιο), ενώ και οι σέντρες του με το κακό του πόδι είναι πολύ κακές. Έτσι, το ερώτημα αν η Λίβερπουλ χρειάζεται full backs και στις δύο πλευρές, είναι πλέον πολύ σημαντικό για επιθετικούς λόγους.

Να δοκιμαστεί και ο Σακό

Η εμφάνιση του Ντέγιαν Λόβρεν θα μπορούσε να σχολιαστεί με διάφορους τρόπους σήμερα, αλλά ας πούμε ότι απλά ήταν πολύ κακή! Ο αναξιόπιστος Κροάτης που είδαμε την περσινή σεζόν επέστρεψε σήμερα στο Άνφιλντ, το ίδιο και ο προβληματισμός και οι ήττες. Μήπως στη δύσκολη έδρα της Γιουνάιτεντ να έπρεπε να δοκιμαστεί η επιτυχημένη συνταγή που ακούει στο όνομα Μαμαντού Σακό; Ο Γάλλος δεν έχει πάρει ακόμη την ευκαιρία του, όμως η ψυχραιμία και η εμπειρία του είναι σημαντική για τους "κόκκινους". Δε χωρά αμφιβολία ότι η σημερινή εμφάνιση του Λόβρεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί με πάγκο στο επόμενο παιχνίδι.

Δεν υπάρχει φαντασία

Δεν είναι ψέμα ότι η απίθανη άμυνα της Λίβερπουλ στα προηγούμενα τρία παιχνίδια, έκρυβε το γεγονός ότι οι "κόκκινοι" δεν έχουν φαντασία, και δε δημιουργούν καλές προϋποθέσεις για γκολ. Με εξαίρεση 45 λεπτά στο Έμιρεϊτς, το κέντρο έως τώρα παρουσιάζεται προβληματικό στη δημιουργία ευκαιριών, με αποκορύφωμα τη σημερινή μέρα και τα μηδέν (!) σουτ στο στόχο απέναντι στην ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς. Φιρμίνο και Κουτίνιο βρέθηκαν σε μια μέρα που θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα, ενώ και οι Μίλνερ, Τσαν, Λούκας φάνηκαν κάκιστοι μετά από καλές εμφανίσεις και των τριών με την Άρσεναλ.

Ό,τι έγινε έγινε για τη Λίβερπουλ, η οποία καλείται να σηκώσει κεφάλι, και να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη, αν θέλει να διεκδικήσει την είσοδό της στην τετράδα. Επόμενη στάση, το Μάντσεστερ...

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης

Δείτε ακόμη στο Liverpool Fans.gr
Το match report του Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ
 
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.