Δοξάστε τον, το αξίζει!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

1η αγων. Premier League.

Ο Κουτίνιο κεραυνοβόλησε στο 86' τον Μπάτλαντ και η Λίβερπουλ ξεκίνησε νικηφόρα τη νέα σεζόν νικώντας με 1-0 την Στόουκ στο Μπριτάνια! Μέτριοι οι κόκκινοι, ελάχιστες οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Την επόμενη αγωνιστική, η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Μπόρνμουθ (Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 22:00).


Πριν από 77 μέρες, σε αυτό το γήπεδο, γραφόταν μια από τις πιο τραγικές ποδοσφαιρικές ιστορίες της Λίβερπουλ, στο τελευταίο αντίο του μεγάλου αρχηγού.

Σήμερα, στο πρώτο επίσημο ματς χωρίς τον Στίβεν Τζέραρντ, η ομάδα του Ρότζερς κατόρθωσε, έστω και δύσκολα, να σβήσει τις μνήμες από εκείνο το εφιαλτικό 6-1.

Σε μέτρια μέρα σήμερα η Λίβερπουλ, πολλά τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο υπερίσχυσε η πίεση και ο Κουτίνιο μας έβγαλε από τη δύσκολη θέση.

Θετικοί οι νέοι Μπεντέκε και Φιρμίνο, που κάνανε το επίσημο ντεμπούτο τους με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πήραν την κατοχή, ωστόσο δεν δημιούργησαν κάποια φάση για γκολ. Ανιαρό το έλεγες το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με πολλά νεύρα, πολλές κάρτες, πολλά σκληρά μαρκαρίσματα.


Από τους κόκκινους, ξεχώρισε ο Μπεντέκε, ο οποίος είχε κάποιες καλές στιγμές και έμοιαζε αρκετά απειλητικός. Την καλύτερη στιγμή στον αγώνα, την είχε η Στόουκ όμως. Στο 36', ο Σκρτέλ έκοψε τελευταία στιγμή ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Γκλεν Τζόνσον αστόχησε από το σημείο του πέναλτι!

Οι κόκκινοι μπήκαν στην επανάληψη καλύτερα από το πρώτο μέρος και πάτησαν αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή. Ο Κουτίνιο ήταν αρκετά δραστήριος καθώς ξεχυνόταν η ομάδα στην επίθεση αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα.

Τσαν και Φιρμίνο αντικατέστησαν Λαλάνα και Άιμπ αντίστοιχα, και ενίσχυσαν λίγο το ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας. Και εντέλει, τον γόρδιο δεσμό ήρθε να κόψει ο μικρός μάγος της ομάδας, λίγο πριν το τελικό σφύριγμα.


 Ο Κουτίνιο, με ωραία προσωπική ενέργεια, βρήκε χώρο και με ασύλληπτο σουτ έστειλε τη μπάλα εκεί που ο Μπάτλαντ δε μπορούσε να κάνει τίποτα, κάνοντας έτσι το τελικό 1-0 για τη Λίβερπουλ!



Σχόλιο


Σπουδαία νίκη για την ομάδα του Ρότζερς στη Μετά-Τζέραρντ Εποχή, με γκολάρα του Κουτίνιο που γλύτωσε την ομάδα του από μια γκέλα στη πρώτη αγωνιστική. Μέτριο παιχνίδι από τους κόκκινους, ωστόσο, ακόμα και σε κακή μέρα, αυτός ο παίκτης σου φέρνει ευτυχία και γαλήνη!




Οι συνθέσεις

Στόουκ: Μπάτλαντ, Τζόνσον, Κάμερον, Μουνιέσα, Πίτερς, Φαν Χίγκελ, Γουίλιαν, Ουόλτερς, Άνταμ, Αφελάι, Ντιουφ
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτέλ, Λόβρεν, Γκόμεζ, Χέντερσον, Μίλνερ, Λαλάνα (Τσαν 62'), Κουτίνιο, Άιμπ (Φιρμίνο 78'), Μπεντέκε

A very special good-luck message for #LFC and the fans at the start of the new season...
Posted by Liverpool FC on Sunday, 9 August 2015




Αυτή την ώρα από το Britannia.~Γιώργος
Posted by Liverpool Fans.gr on Sunday, 9 August 2015

Η είσοδος της ομάδας μας στον αγωνιστικό χώρο.~Γιώργος
Posted by Liverpool Fans.gr on Sunday, 9 August 2015

Απολαύστε το εκπληκτικό γκολ του Κουτίνιο που έδωσε την νίκη στην Λίβερπουλ!(Δημήτρης)
Posted by Liverpool Fans.gr on Sunday, 9 August 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.