Stoke City, κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!

Η Κληρωτίδα της Premier League Στέλνει την Liverpool στο Britannia Stadium για να αντιμετωίσει την Stoke City!
Από εκεί που τελείωσε την προηγούμενη σεζόν, καλείται να ξεκινήσει την νέα η ομάδα του Merseyside, αφού θα αντιμετωπίσει την Stoke City εκτός  έδρας για την πρεμιέρα της Premier League!  (ΕΔΩ μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις τελευταίες πρεμιέρες της Ομάδας μας)

Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μεταξύ τους, στις 1 Αυγούστου στο μακρινό 1894!
Έκτοτε έχουν αγωνιστεί 127 ακόμη φορές σε όλες τις επίσημες εγχώριες διοργανώσεις , 64 από τις οποίες στην έδρα της Stoke City!
 Στην έδρα της η Στοουκ, έχει νικήσει την Λίβερπουλ 27 φορές, 21 φορές ο αγώνας έληξε ισόπαλος ενώ η Λίβερπουλ κατάφερε να αποδράσει με το διπλό 16 φορές!
Στο σύνολο, η Λίβερπουλ έχει κερδίσει 64 φορές, 34 φορές έχει έρθει ισόπαλο το αποτέλεσμα ενώ η Στοουκ έχει κερδίσει 30 φορές!

Στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις των δυο ομάδων για την Premier League στο Britannia η Λίβερπουλ έχει κερδίσει μόλις μια φορά ,την σεζόν 2013/14 με το εμφατικό 3-5 ενώ έχει χάσει τις υπόλοιπες 4 φορές με 3-1, 1-0, 2-0 και το εφιαλτικό 6-1!

Τέλος για τους λάτρεις των αριθμών στα 128 ματς έχουν επιτευχθεί 348 τέρματα, 136 για την Stoke και 212 για την Liverpool ενώ η μεγαλύτερη νίκη ήταν για την Λίβερπουλ με 0-8 την σεζόν 2000/01


Επιμέλεια: Δημήτρης Γκουτρίδης

Share on Google Plus

About Δημήτριος

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.