Αχ, αυτή η αδράνεια της άμυνας...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

1η αγων. Europa League

Η Λίβερπουλ πήγε στη Γαλλία με αρκετές αλλαγές, προηγήθηκε με γκολ του Λαλάνα αλλά η Μπορντό ισοφάρισε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 1-1, στη πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σιον νίκησε την Ρουμπίν Καζάν με 2-1.

Επόμενο παιχνίδι για τους κόκκινους, τη Κυριακή (20 Σεπτέμβρη, 18:00), με τη Νόριτς, στο Άνφιλντ.



Προηγείσαι, διαχειρίζεσαι το σκορ και γυρνάς σπίτι σου με ένα τρίποντο εκτός έδρας.

Αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο για τη Λίβερπουλ. Προηγήθηκε (από τις λίγες φορές μάλιστα), έχασε ευκαιρίες, δεν τελείωσε το ματς όταν έπρεπε, αλλά δεν άντεξε και το πλήρωσε από τη Μπορντό.

Επιστροφή Κουτίνιο (ξανά ο κορυφαίος των κόκκινων), πρώτο επίσημο ματς φέτος για τον Σακό, ο Λαλάνα επέστρεψε με (ωραίο) γκολ, Γκόμεζ, Οριζί, Ρόσιτερ, Τσιριβέγια, Μπράναγκαν έζησαν το ευρωπαϊκό όνειρο!

Το ματς

Η ομάδα του Ρότζερς μπήκε... φουριόζα στο γήπεδο και μόλις στο 4', ο Κουτίνιο απείλησε την αντίπαλη εστία, χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα. Γενικά, οι κόκκινοι είχαν τις φάσεις, και οι γηπεδούχοι κέρδιζαν συνεχώς τη μάχη του κέντρου.

Χωρίς ρυθμό κύλησε το πρώτο μέρος, με τη πιο καλή ευκαιρία του παιχνιδιού να ανήκει στον μικρό μάγο της Λίβερπουλ. Ο Κουτίνιο, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έκανε το σουτ από 20 μέτρα, αλλά για κακή του τύχη, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Καρασό!


Καλύτερα πατούσε στο ξεκίνημα της επανάληψης η Λίβερπουλ, η οποία απείλησε με τον Καρασό να μπλοκάρει εύκολα το σουτ του Λαλάνα στο 58΄. Η απάντηση των γηπεδούχων, άμεση. Ο Σαβιέτ, στην αμέσως επόμενη φάση, αστόχησε από κοντά, ενώ ο Μορίς-Μπελάϊ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 63' να ανοίξει το σκορ με τον Μινιολέ να σώζει την ομάδα του! Αυτό που δεν έκανε ο παίκτης της Μπορντό, το έκανε λίγο αργότερα ο Λαλάνα.



Ο Άγγλος επιθετικός, απέφυγε με ωραία ατομική ενέργεια (ποδίτσα του κανε...!) τον αντίπαλό του, και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 66'!







Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος αλλά σπαταλούσε πολλές ευκαιρίες - ως συνήθως. Μια τέτοια περίπτωση ήταν η φάση του 74'. Ο Ίνγκς ήταν έτοιμος να τελειώσει το ματς αλλά ο Καρασό διάβασε τη φάση και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Κι αφού δεν έγινε το 2-0, έγινε το 1-1. Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο νόμος του ποδοσφαίρου που λέμε...

Σε μια στιγμή που η άμυνα θύμισε (για ακόμη μια φορά)... παιδική χαρά και αδράνησε εντελώς, ο (νεοεισελθών) Ζουσί, μπήκε στη περιοχή, επωφελήθηκε από τις κόντρες και ισοφάρισε για τους Γάλλους, κάνοντας το τελικό 1-1.

Σχόλιο

Με πολλές αλλαγές παρέταξε ο Ρότζερς τη Λίβερπουλ στη Γαλλία. Το γκολ του Λαλάνα έδωσε ώθηση στους κόκκινους, οι οποίοι όμως σπατάλησαν σπουδαίες ευκαιρίες για το 2-0 κι αντ' αυτού, ήρθε η ισοφάριση της Μπορντό.

Οι συνθέσεις

Μπορντό: Καρασό, Παγιουά, Πάμπλο, Πουντζέ, Μορίς-Μπελάϊ, Σαντόμ, Καζρί, Γκάγιτς, Σαϊβέ, Ρολάν, Κριβέλι
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τουρέ (Τσιριβέγια 28'), Σακό, Μορένο, Γκόμεζ, Λαλάνα, Κουτίνιο, Τσαν, Άιμπ, Ρόσιτερ (Μπράναγκαν 80΄), Οριζί (Ίνγκς 73')

#LFC warmed up for their UEFA Europa League clash with FC Girondins de Bordeaux with a training session in France this...

Posted by Liverpool FC on Wednesday, 16 September 2015

Bordeaux 0-1 Liverpool # Adam LallanaExclusive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Thursday, 17 September 2015

Bordeaux 1-1 Liverpool # Jussiê Exclusive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Thursday, 17 September 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.