Ο Ρότζερς μιλάει για όλα ενόψει Μπορντό!


Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την πρώτη αναμέτρηση της ομάδας για το φετινό Γιουρόπα Λιγκ, ο Μπρένταν Ρότζερς μίλησε για όλα, για την Λίβερπουλ, για την Μπορντό, για τη φόρμα της ομάδας, καθώς επίσης και για τον Μαμαντού Σακό που ετοιμάζεται να κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση στο αρχικό σχήμα των Ρεντς.

Για το Γιουρόπα Λιγκ...

Η προσέγγισή μου είναι αυτή που είχα και όταν πρωτοήρθα στην ομάδα, δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε παίκτες που χρειάζονται παιχνίδια, αλλά και να δούμε κάποιους νεαρούς παίχτες. Την πρώτη φορά τελειώσαμε ως πρώτοι στο γκρουπ και προκριθήκαμε, και ο στόχος είναι ίδιος. Είναι σχεδόν η ίδια κατάσταση- διαλέγουμε την κατάλληλη εντεκάδα για να κερδίσει. Έχουμε πολλούς αγώνες το επόμενο δίμηνο και είναι ενθαρρυντικό που όλα τα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν στην προσπάθεια και να βοηθήσουν. Είμαι βέβαιος ότι όποια εντεκάδα και να επιλέξουμε είναι ικανή να κερδίσει κάθε παιχνίδι.

Για την Μπορντό...

Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Τους παρακολούθησα απέναντι στην Παρί σεν Ζερμέν (2-2) και πήραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ένας παίχτης τους μάλιστα αποβλήθηκε και νωρίς. Οπότε σεβόμαστε το γεγονός ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, είναι μια ομάδα που θα παίξει στην αντεπίθεση, έχει γρήγορους παίχτες και το σεβόμαστε πολύ αυτό. Ξέρουμε ότι στην έδρα μας τα ματς είναι πολύ σημαντικά, αλλά χρειάζεται να παίρνεις και βαθμούς εκτός έδρας. Έχουμε μια ομάδα έμπειρη που διαθέτει και νεαρούς παίχτες. Αυτή η μίξη μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Σε αυτό το στάδιο, για μένα, παίζει μεγάλο ρόλο να προσπαθείς να πιάσεις υψηλά επίπεδα απόδοσης, γιατί πιστεύω πως αν συμβεί αυτό θα μας οδηγήσει και στο θετικό αποτέλεσμα.

Για την βελτίωση...

Πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Στο ξεκίνημα, πήραμε κάποια καλά αποτελέσματα στα πρώτα πέντε ματς. Στα επόμενα όμως θέλω να δω καλύτερο έλεγχο, μεγαλύτερη ένταση και δημιουργικότητα. Αυτό είναι κάτι που θα έρθει με την βελτίωση των εντός έδρας εμφανίσεων, αλλά και αυτών του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι μια διοργάνωση, στην οποία θέλουμε να τα πάμε καλά και να περάσουμε τον όμιλο.

Για την φόρμα της ομάδας...

Πρόκειται για έναν συνδυασμό εμφανίσεων. Στα πρώτα πέντε ματς αν δείτε, σε κάποια παίξαμε καλά και σε άλλα αμυνθήκαμε καλά, αλλά δεν είχαμε το επίπεδο έντασης που έπρεπε και την ποιότητα στο παιχνίδι μας. Αυτό είναι κάτι που κατάλαβα από το ματς του Σαββατοκύριακου. Δημιουργήσαμε κάποιες καλές φάσεις το Σάββατο, αλλά αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για να έχει το πάνω χέρι. Πρέπει να καταφέρεις να έχεις το κουράγιο να παίξεις με ελευθερία, αλλά και να έχεις τη δομή και την οργάνωση να δημιουργείς ευκαιρίες και ταυτόχρονα να κρατάς την ισορροπία και στην άμυνα. Αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε προσοχή, ώστε να μπορέσουν οι παίχτες να εκφράσουν το ταλέντο που έχουν αλλά να μπορούν να κρατούν και την ισορροπία στην ομάδα. Αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε δει- ίσως σε πολύ λίγες περιπτώσεις- αρκετά για τον τρόπο που δουλεύουμε. Από εδώ και πέρα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα βελτιωθούμε και πιστεύουμε πως θα το πετύχουμε. Το ίδιο και οι παίχτες που θα επιστρέψουν από τραυματισμούς, αυτό μας δίνει ευκαιρίες να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε αποτελέσματα.  

Στην επιλογή της ομάδας...

Υπάρχουν σίγουρα κάποιοι παίχτες που έμειναν πίσω και θα παίξουν απέναντι στη Νόριτς. Δεν ένιωσα την ανάγκη να τους πάρω μαζί μου γιατί έχουμε κι άλλους παίχτες να παίξουν στις θέσεις τους, οπότε είναι καλύτερο να μείνουν σπίτι και να ξεκουραστούν για το Σαββατοκύριακο που μας είναι απαραίτητοι. Σίγουρα όμως το Σαββατοκύριακο θα χρησιμοποιήσουμε και παίχτες που θα αγωνιστούν και σήμερα. Η ευκαιρία είναι εκεί για τους παίχτες που παίζουν σήμερα να δείξουν ότι μπορούν να πάρουν μια θέση στην εντεκάδα του Σαββατοκύριακου.

Για την πίεση....

Είναι η ίδια όπως κάθε χρόνο, μπορώ να πω ότι είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι. Δε νομίζω πως έχει αυξηθεί- είναι η πίεση που λαμβάνεις όταν είσαι σε ένα μεγάλο κλαμπ. Τα λένε όλα οι δυο συνεχόμενες ήττες και οι κακές εμφανίσεις, έτσι έρχεται η πίεση. Είναι κάτι που πάντα αποδέχομαι και ευχαριστιέμαι γιατί μου υπενθυμίζει πως είμαι σε ένα κορυφαίο κλαμπ. Όταν δουλεύεις σε αυτό το επίπεδο έχει να κάνει με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις. Τίποτα δεν έχει αλλάξει από αυτό. Πρέπει απλά να συγκεντρωθώ στο να δώσω στην ομάδα την κατάλληλη προσοχή και έμφαση. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, είναι ακόμη πολύ νωρίς, είμαστε μερικούς βαθμούς πιο πίσω από εκεί που θα θέλαμε, αλλά ξέρουμε πως πρέπει να βρούμε ρυθμό για να κερδίσουμε περισσότερους βαθμούς. Η πίεση όμως είναι κάτι που πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει, ανεξέρτητα άμα είσαι στην κορυφή ή στη μέση της βαθμολογίας. Είναι κομμάτι και πακέτο του να είσαι προπονητής σε μια τέτοια μεγάλη ομάδα.

Για τον Μαμαντού Σακό....

Ο Μάμα είναι ένας παίχτης που θέλουμε να κρατήσουμε. Ήταν προφανώς ένα δύσκολο ξεκίνημα για αυτόν, όπως και για όλους του παίχτες. Στα πρώτα πέντε ματς η ομάδα ξεκίνησε με νίκες, οπότε θα ήταν δύσκολο να την αλλάξω. Ο Μάμα δούλευε πολύ για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Φυσικά όμως μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες θα χρειαζόμασταν τον Μάμα, όπως και τους άλλους παίχτες. Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα και θέλουμε να επεκτείνουμε το συμβόλαιό του. Σίγουρα θα παίξει απόψε.

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com 
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.