Danny Ings, το λαμπρό αστέρι της ομάδας: "Αυτό δεν είναι πίεση, είναι ευκαιρία"



































Ο Danny Ings εμφανίστηκε σαν ακτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι.

Δύο φορές την περασμένη βδομάδα ο νέος στράικερ της Liverpool δέχτηκε την αναγνώριση του Kop.

Δύο φορές έφυγε από το Anfield με τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα.

Καθώς η προβληματική ηγεσία του Brendan Rodgers οδεύει προς το κρισιμότερο σημείο της, ο Ings έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του.

Ξεκινώντας τα γκολ του με την ομάδα στον αγώνα με την Norwich το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου μπήκε ως αλλαγή, ο 24χρονος διπλασίασε τα τέρματά του στον αγώνα της Τετάρτης με την Carlisle United.

Κρίσιμα, ο Ings σκόραρε και στη διαδικασία των πέναλτυ, αφού ενημέρωσε τον Rodgers πως ήθελε να εκτελέσει αυτός το καθοριστικό 5ο πέναλτυ.

Εκεί όπου κάποιοι άλλοι κρύφτηκαν στις δύσκολες στιγμές, ο Ings πήρε την ευθύνη. Ο ενθουσιασμός και η σκληρή δουλειά του, σε συνδυασμό με την ποιότητά του, τον έχουν ανεβάσει στα μάτια των φιλάθλων.

“Σαν παίκτης είναι τρομερό να έχεις την υποστήριξη, και το να τραγουδούν οι φανς το όνομά σου σίγουρα σε βοηθάει να χτίσεις αυτοπεποίθηση, ” είπε ο Ings.

“Πάντα πίστευα πως θα μπορούσα να χτίσω μια πολύ καλή σχέση με τους φανς εξαιτίας της πίεσης και της σκληρής δουλειάς που κάνω.

“Είναι πάντα καλό όταν οι φανς ταυτίζονται με αυτό. Βοηθάει πραγματικά την ομάδα, αν ένας παίκτης πάει να πιέσει και το κοινό πανηγυρίζει, το ηθικό ολόκληρης της ομάδας ανυψώνεται.

“Το να αναδειχθείς ο παίκτης του αγώνα είναι σίγουρα κάτι σπουδαίο, αλλά για μένα όλα έχουν να κάνουν με τη σκληρή δουλειά και τα αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό για μένα είναι η ομάδα.”

Όταν ο Rodgers ζήτησε εθελοντές για τα πέναλτυ εναντίον της Carlisle, ο Ings δε δίστασε.

Ζήτησα το 5ο,” είπε. “Πήρα μεγάλη αυτοπεποίθηση από το προβάδισμα που πήραμε στο παιχνίδι και είχα και μερικές άλλες ευκαιρίες. Μερικές από αυτές δεν βγήκαν όπως θα ήθελα, αλλά είχα αρκετή αυτοπεποίθηση.

“Μου αρέσει πάντα να εκτελώ το 5ο στη σειρά, επειδή μου αρέσει η πρόκληση σε κάθε περίσταση. Τα καταφέραμε στο τέλος και αυτό είναι το μόνο που μετράει. ”

Ο Ings ξεκίνησε ως η 4η επιλογή των Κόκκινων πίσω από τον Christian Benteke, τον Daniel 
Sturridge και τον Divock Origi, όταν ήρθε το καλοκαίρι από την Burnley.

Ο γεννημένος στο Winchester παίκτης δεν ξεκίνησε στα πρώτα 3 παιχνίδια της σεζόν, αλλά με τον Benteke τραυματία, τον Sturridge ακόμα ανέτοιμο και τον Origi να προσπαθεί να εντυπωσιάσει, πήρε τα ηνία.

Τώρα οι οπαδοί περιμένουν τον Ings να ξεκινήσει στον αγώνα με την Aston Villa το Σάββατο στο Anfield, αλλά αυτός δεν πτοείται από το βάρος.

“Νομίζω πως η πίεση είναι μια δυνατή λέξη,” είπε. “Δεν το βλέπω ως πίεση, αλλά ως μια ευκαιρία.

“Όλη μου την καριέρα περίμενα για ευκαιρίες σε κάθε επίπεδο, οπότε εκτιμώ πολύ το γεγονός πως παίρνω ευκαιρίες να παίξω ως στράικερ και πως είμαι κομμάτι της ομάδας.

“Το καλοκαίρι ήξερα πως αυτή ήταν η ομάδα στην οποία ήθελα να πάω – το μέγεθος της ομάδας, οι οπαδοί της, οι παίκτες που είναι εκεί, η πίεση στο παιχνίδι, οι δημιουργικοί παίκτες πίσω μου, νομίζω πως ταιριάζουν όλα αυτά στο στυλ μου και στην προσωπικότητά μου.

“Οι προσδοκίες είναι πολύ περισσότερες στη Liverpool απ’ όσες ήταν στην ομάδα απ’ την οποία έρχομαι, αλλά το βρίσκω αυτό πολύ θετικό. Το χρησιμοποιώ σαν κίνητρο για να βελτιώνομαι.

“Πιστεύω πως ένας επαγγελματίας κερδίζει πολλά καθημερινά – κάθε μέρα μαθαίνεις και κάτι καινούργιο. Έχω μάθει πως όταν ευκαιρίες σαν αυτή προκύπτουν, θα πρέπει να είμαι έτοιμος για την περίσταση.  

“Ο καθένας που παίζει στη Liverpool πρέπει να αποδεχτεί τις ευθύνες που αυτό συνεπάγεται. Νιώθω πολύ περηφάνια να φοράω αυτή τη φανέλα.”

Εκτός του γηπέδου, ο Ings μένει στο Greater Manchester, αλλά σπάνια μένει και στο Woolton με την χρόνια σύντροφό του Ellis Duke.

“Δεν είναι οπαδός της Liverpool, η οικογένειά της είναι οπαδοί του τέννις ,” είπε.

“Είναι αρκετά ανακουφιστικό το γεγονός πως η οικογένειά της δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. 
Αλλά είναι πολύ υποστηρικτικοί, και η ίδια ήταν παρούσα στον αγώνα της Τετάρτης.”

Ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα τελείωσε τον αγώνα της Τετάρτης εναντίον της Carlisle αποτέλεσε αφορμή για νέα κριτική.

Παρόλα αυτά, ο Ings δεν θεωρεί πως η ομάδα υποφέρει από κρίση αυτοπεποίθησης ενόψει του αγώνα με την Aston Villa.

“Όλοι ήταν ανακουφισμένοι που περάσαμε στον επόμενο γύρο,” είπε.

“Το μόνο που είχε σημασία ήταν να πάρουμε το αποτέλεσμα. Μια άλλη μέρα θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει τον ίδιο αγώνα με 3-0 ή και 4-0.

“Έχω υπάρξει στη θέση της Carlisle, να παίζω εναντίον μιας μεγαλύτερης ομάδας στο κύπελλο, οπότε το περίμενα πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι.

“Είχαμε 53 σουτ και τα περισσότερα από αυτά ήταν εκτός πεδιάς, οπότε πιστεύω πως αυτό δείχνει πόσο σοβαρά είχαν πάρει το παιχνίδι. Όταν οι ομάδες το κάνουν αυτό είναι τόσο δύσκολο να το «σπάσεις», αλλά πιστεύω πως η ψυχολογία μας και ο επαγγελματισμός μας ήταν κορυφαίος. Κάναμε τη δουλειά μας και κερδίσαμε, άσχετα από το πως το καταφέραμε.

“Θεωρώ πως ο τρόπος που πίεσα στο παιχνίδι ίσως φαίνεται εύκολο να το δουν οι οπαδοί, αλλά για μένα ολόκληρη η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά. Ήταν απλώς λιγάκι δύσκολος αγώνας.

“Κάθε ομάδα περνάει δύσκολες περιόδους που και που, αλλά το σημαντικό είναι ότι δημιουργήσαμε ευκαιρίες και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο.


“Προχωρώντας μπροστά θα έχουμε το κεφάλι μας ψηλά και θα τα πάμε ακόμα καλύτερα από δω και μπρος.”

Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.