Αυτά κέρδισε η Liverpool στη Γαλλία

Εμφάνιση, μέτρια. Προβλήματα, υπαρκτά. Αυτή τη φορά όμως δε θα εστιάσουμε στα αρνητικά, αλλά στα θετικά στοιχεία που μπορεί να πάρει η Liverpool από την αναμέτρηση με την Bordeaux και πιστέψτε μας, αυτά δεν είναι τόσο λίγα!


Έχω αναλύσει πολλάκις τα λάθη του Rodgers και της ομάδας γενικότερα, όμως σήμερα νιώθω την ανάγκη να μιλήσω -επιτέλους- για πράγματα που δίνουν ελπίδα σε όλο τον κόσμο των «κόκκινων». Ποια είναι αυτά;

Τα...νιάτα



Οι επιλογές του Brendan Rodgers για την αποστολή στο Atlantic της Bordeaux, είχαν (αρκετές) εκπλήξεις. Ξαφνικά, η...μισή under 21 βρέθηκε στη Γαλλία, μαζί με παίκτες «κλειδιά», αλλά και μερικούς που δεν είχαν χρόνο αυτό το πρώτο μήνα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Όχι ένας, όχι δύο, όχι τρεις, αλλά πέντε (!) έφηβοι βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας συνολικά αξιοπρεπέστατη παρουσία και δείχνοντας ότι το μέλλον είναι «λαμπρό» για αυτούς και τη Liverpool. Rossiter και Chirivella διαχειρίστηκαν το κέντρο αρκετά καλά στα 18 τους μόλις χρόνια, με τον πρώτο ειδικά να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις. Ο Gomez ήταν αποτελεσματικός σε όλες, πλην μιας φάσης στο ματς, αυτή του γκολ, ενώ ο Ibe αν και σε κακή μέρα, δεν ήταν όσο αρνητικός τον παρακολουθούσαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Brannagan κρατάει απλά τη πρώτη του συμμετοχή ως «κόκκινος», αφού δε πρόλαβε να διακριθεί στα 10 λεπτά που έπαιξε.

Jordan Gerr...ε, δηλαδή Rossiter!



Εντάξει, ας μην υπερβάλλουμε, όχι ακόμα τουλάχιστον. Κανείς δε μπορεί να «βαπτιστεί» νέος Gerrard, πόσο μάλλον ένας 18χρονος. Όμως, ο Jordan Rossiter φροντίζει με κάθε του εμφάνιση, είτε στη πρώτη ομάδα, είτε στην under 21, να ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη και τις προσδοκίες του κόσμου για αυτόν. Στο ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο Rossiter έμοιαζε κάθε άλλο παρά «ψαρωμένος», ολοκληρώνοντας μια σπουδαία εμφάνιση. Άψογος ανασταλτικά, «μηχανάκι» μέσα στο γήπεδο, αλλά και ίσως το πιο σημαντικό, δείχνει ότι έχει προοπτικές να γίνει ένας εξαιρετικός playmaker στον χώρο του κέντρου. Αν όχι για φέτος, τότε ο πιτσιρικάς έχει καπαρώσει μια θέση στο rotation της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Το ανήμερο «θηρίο» που ακούει στο όνομα Mamadou Sakho



«Πόσο ακόμα ο Lovren, ας παίξει ο Sakho», έλεγαν οι «κόκκινοι» οπαδοί, βλέποντας τον «Mama» να μη παίρνει χρόνο συμμετοχής στα πρώτα πέντε παιχνίδια της Premier League. Η λαϊκή αυτή πρόταση, μάλλον πρέπει να γίνει απαίτηση, μετά τη τρομερή εμφάνιση του Γάλλου στόπερ, που ήταν παντού μέσα στο γήπεδο, αποσοβώντας τη πλειοψηφία των κινδύνων. Προστάτεψε ιδανικά την αριστερή πλευρά της άμυνας, για την οποία ήταν υπεύθυνος, ενώ έδειξε και εξαιρετική χημεία με τον Joe Gomez που αγωνιζόταν δίπλα του. Μήπως Skrtel-Sakho ενόψει Norwich;

Ο «ανέτοιμος» Lallana



Πολλοί ήταν αυτοί που παρουσίαζαν τον Adam Lallana ως ανέτοιμο για την αναμέτρηση με την Bordeaux και μάλλον αναθεώρησαν μετά από όσα έκανε ο Άγγλος. Αθόρυβη δουλειά στο κέντρο, με πολύ τρέξιμο και διάθεση για δημιουργία ευκαιριών, μαζί με ένα τρομερό γκολ το οποίο αν υπήρχε προσοχή θα μπορούσε να δώσει και μια πολύτιμη νίκη. Στόχος πλέον για τον Lallana είναι να έχει συνέπεια στο παιχνίδι του και όχι απλώς μερικά «ξεσπάσματα».

Δεν είναι... σούπερ το «Χ», αλλά...



Ποτέ ένα ισόπαλο αποτέλεσμα απέναντι στη Bordeaux δε θα μπορούσε να ικανοποιεί έναν σύλλογο όπως η Liverpool. Όμως, με τα χτεσινά δεδομένα όπου έπαιξαν τα... δεύτερα, μερικά τρίτα και λίγοι βασικοί, ίσως αυτό να μην ισχύει. Οι «κόκκινοι» έφυγαν με έναν βαθμό από το θεωρητικά πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου, έχοντας στη σύνθεσή τους παίκτες, που περνούν σε δεύτερη μοίρα στο rotation του Rodgers. Η πάντα απρόβλεπτη πρεμιέρα είναι σημαντικό ότι δεν ήταν κακή, και η Liverpool έχει πλέον τη δυνατότητα να συνεχίσει με νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια και να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους «32».

Σίγουρα δεν είναι όλα ρόδινα, όμως ούτε και τόσο τραγικά όσο το κλίμα από τους οπαδούς της ομάδας μαρτυρούν. Άλλωστε κανείς δεν έφτιαξε ομάδα από μήνα Σεπτέμβρη. Το πώς θα εξελιχτεί αυτή η χρονιά για τη Liverpool, θα το μάθουμε σε λίγους μήνες.

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης


Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.