Ποιοι θα μπουν στη...Βουλή της Liverpool;

Η επικαιρότητα είναι μια πολύ όμορφη κατάσταση, που πάντα δίνει "τροφή" για συζήτηση. Και επειδή είμαι...πεινασμένος, δεν αφήνω την ευκαιρία για...χαριτωμενιές. Ποιοι 18 αξίζουν μια θέση στη...Βουλή της Liverpool;


   Το καλοκαίρι έβαλα τον Ρότζερς να γράψει...πανελλήνιες, υπολόγισα τα μόρια του, μέχρι και επιλογές για το μηχανογραφικό τού πρότεινα (εδώ)! Επειδή, όμως, στην Ελλάδα η επικαιρότητα τα 2/3 του χρόνου καλύπτεται από τις εκλογές, δεν θα μπορούσα να αφήσω και αυτήν την εκλογική αναμέτρηση ανεκμετάλλευτη! Καταθέτω, λοιπόν, παρακάτω την πολιτική μου πρόταση, τα πρόσωπα που θα ήθελα να δω στην...αποστολή (σε κάθε αποστολή - πλην εξαιρέσεων σε ειδικές περιπτώσεις όπως το κύπελλο), από το απόγευμα της 20ής Σεπτεμβρίου και μετά. Και για να προλάβω τους κακοπροαίρετους - πλην όμως σεβαστούς - αναγνώστες που ίσως κρίνουν αρνητικά τις απόψεις μου, να τονίσω ότι στη δημοκρατία  που ζούμε, έχω το συνταγματικό δικαίωμα να εκφράσω ελεύθερα τη γνώμη μου, όπως λέει και η πρώην κυρία Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου...("τι μας την θύμησες αυτήν;")

   Είπα αρκετά για να σας βάλω στο κλίμα και δεν θέλω να εντείνω την προεκλογική σας αγωνία. Οι αναποφάσιστοι είναι πολλοί, γι αυτό και γρήγορα παραθέτω τις προτάσεις μου, μήπως και βοηθήσω κάποιους να κατασταλάξουν.




Οι...οπισθοδρομικοί

Mignolet και Bogdan έχουν θέση στη Βουλή μας, και θα τη χάσουν μόνο σε περίπτωση που αποκαλυφθεί κάποιο σκάνδαλο εναντίον τους, κάτι που απευχόμαστε. Έπειτα, κοιτώντας στα στόπερ, ο Skrtel είναι αδιαμφισβήτητα ο πρώτος σε ψήφους, ενώ θεωρώ πως ο Sakho επιβάλλεται να παίρνει περισσότερα λεπτά...ομιλίας στην ολομέλεια της Βουλής, έχοντας αποδείξει βάσει έργων και όχι λόγων την ανωτερότητα του ως προς τον Lovren. Στην αποστολή φυσικά θα βρίσκεται και ο Κροάτης.

Οι..Κεντρώοι

Η παράταξη με τους περισσότερους υποψηφίους είναι αυτή των Κεντρώων. Δίχως δεύτερη σκέψη, οι δύο πρώτοι σταυροί μου πηγαίνουν στον αρχηγό του κόμματος, Jordan Henderson, και τον...πολιτικά έμπειρο, James Milner, που βρίσκεται πολλά χρόνια στο χώρο και πολλάκις έχει δώσει λύσεις σε κρίσιμες στιγμές. Θέση στη Βουλή μας αξίζει και ο Emre Can που με τη δυναμική του μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά στις..διαπραγματεύσεις.
Έξω κρατώ τους Lucas και Allen, αλλά θα έδινα μια θέση αναπληρωματικού μέλους στον Jordan Rossiter (υποψήφιο βουλευτή της...Β' Λίβερπουλ).
Το...κομματό-σκυλο, ο Milner!

Οι...Δεξιοί

Ο Clyne ανέδειξε τις δεξιές παραμέτρους της ομάδας και οπωσδήποτε θα αποτελέσει βασικό στέλεχος όλη τη χρονιά. Στην αποστολή βάζω και τον Gomez, που παρά το νεαρό της ηλικίας του, δρα ώριμα και δείχνει να μην "μασάει" από τις δυσκολίες της πολιτικής. Ένα...έδρανο πιο μπροστά θέλω να χρησιμοποιήσω τον Adam Lallana, επενδύοντας στη διάθεση που έδειξε...προεκλογικά και στις νέες τεχνοτροπίες που φέρνει στο χώρο. Ως backup επιλέγω τον Jordon Ibe, τον εξέχοντα εκπρόσωπο της συγκεκριμένης παράταξης, αφού τριπλάρει μόνο προς τα δεξιά! Περιμένω βελτίωση από τον μικρό.

Οι...Αριστεροί

Στην πολιτική, πρέπει να είσαι ολίγον τι επιθετικός προς την αντιπολίτευση. Γι' αυτό και θέλω να βλέπω τον Alberto Moreno στο βήμα να στηρίζει Υπουργούς όπως οι επιθετικοί της ομάδας μου. Στα χαφ οφείλω να επιλέξω τον Coutinho που χάρη στην οξυδέρκεια του δίνει...μπρος στο σύστημα. Τέλος, με βαριά καρδιά, αλλά και ελπίδα, σταυρώνω και τον Firmino, παρόλο που τα...σποτάκια του δεν με έχουν πείσει ακόμα. 
O Alberto Moreno χωρίς γραβάτα, δείγμα των αριστερών του θέσεων!


Κόμμα...Κυνηγών

Σκουπίστε από τώρα τα έδρανα των Benteke και Sturridge, αφού η παρουσία τους θεωρείται επιτακτική, προκειμένου να πετύχει η ομάδα τους στόχους που έθεσε προεκλογικά. Περιμένω πολλά από τον Ings, που όπως φαίνεται θα έχει λαμπρό μέλλον στην πολιτική. Αντιθέτως, προτιμώ να αφήσω για λίγο ακόμα στη νεολαία του κόμματος τον Divock Origi, μέχρι να εξοικειωθεί με την ιδεολογία της ομάδας.


Σε ένα 4-4-2 με ρόμβο θα ήθελα να δω τον Ρότζερς να κατευθύνει την ομάδα, λοιπόν, με τους εξής...Υπουργούς: Mignolet, Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno, Henderson, Lallana, Milner, Coutinho, Benteke, Sturridge. Στην αποστολή προσδοκώ τους: Bogdan, Lovren, Gomez, Can, Ibe, Firmino, Ings.

Όμως η φαντασία μου δεν περιορίζεται εδώ. Εκλέξαμε τους 18. Αλλά πώς θα κυβερνήσουν αυτοί σωστά; Ιδού η πρόταση μου για το ιδανικό πολιτικό σύστημα της Liverpool. 
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά ένα κράμα ιδεολογιών επιβάλλεται να λειτουργήσει μέσα στην ομάδα. Και εξηγούμαι. Πρώτον, και κύριον, η Liverpool χρειάζεται τον...παρεμβατισμό εκ μέρους του προπονητή. Πειθαρχία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεύτερον, υπάρχει ανάγκη για...φιλελευθερισμό στις κινήσεις των παικτών, ούτως ώστε να ξεκλειδώνουν εύκολα τις αντίπαλες άμυνες. Ακόμα, επειδή παντού κολλάει και λίγος σοσιαλισμός, η ομάδα πρέπει να αποκτήσει κοινωνική προσέγγιση των πραγμάτων, αλληλεγγύη, που σημαίνει ασσίστς. Σημαντικό στοιχείο του σοσιαλισμού, βέβαια, είναι και η αμοιβή (τα συμβόλαια, οι πωλήσεις) του καθενός σύμφωνα με την εργασία που προσφέρει, σε ένα ποδόσφαιρο που έχει ευτελήσει το περιεχόμενο του στον βωμό του χρήματος. Τέλος, οφείλουν οι ποδοσφαιριστές της Liverpool να αποκτήσουν...εθνικιστικές ιδέες, να γνωρίσουν πού βρίσκονται και αγωνίζονται, και να υπερασπίζονται το σύλλογο με κάθε τρόπο, πλην σαφώς των αθέμιτων και ακραίων.

Ψηφίζοντας με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας μου, βάσει των 6 πρώτων επίσημων παιχνιδιών της, ελπίζω ο πλέον αρμόδιος, Brendan Rodgers, να ακολουθήσει τις όχι και τόσο ουτοπικές προτάσεις μου και να αλλάξει γρήγορα σύστημα και πρόσωπα, πριν καθαιρεθεί από τη θέση του.. Προέδρου της Βουλής. 


Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.