Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (preview)

Το μεγαλύτερο παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ φιλοξενεί το Όλντ Τράφορντ, στη πρώτη συνάντηση των δύο ιστορικότερων ομάδων της Αγγλίας για τη σεζόν 2015/2016.


Δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει τα πάντα και θέλουν να συνεχίσουν να το πράττουν, χρειάζονται τη νίκη για ψυχολογικούς και βαθμολογικούς λόγους, αφού και για τις δύο η ήττα θεωρείται «καταστροφή» αν και βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο της χρονιάς.

Αγωνιστικά νέα

Για τη γηπεδούχο Μάντσεστερ Γιουναίτεντ, ο Μάικλ Κάρικ κινδυνεύει να χάσει την αναμέτρηση, αφού τραυματίστηκε ελαφρά πριν μια βδομάδα με την εθνική Αγγλίας και παραμένει αμφίβολος. Αυτός είναι και ο μοναδικός πονοκέφαλος για τον Λούις Φαν Χάαλ, ο οποίος θα δει τη νέα του προσθήκη, τον Αντονί Μαρσιάλ να ντεμπουτάρει ίσως και ως βασικός στη θέση του στράικερ, αλλά και τον Νταβίντ Ντε Χεα να επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά και την περιπετειώδη ανανέωση του συμβολαίου του με τους «κόκκινους διαβόλους».

Πιθανή ενδεκάδα: De Gea, Darmian, Shaw, Smalling, Blind, Schneiderlin, Schweinsteiger, Mata, Herrera, Depay, Rooney


Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, η Λίβερπουλ έχει να αντιμετωπίσει κάποια σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τις απουσίες της στο ματς. Ο Φιλίπε Κουτίνιο είναι τιμωρημένος, ενώ οι Λαλάνα και Χέντερσον είναι εξαιρετικά αμφίβολοι και η συμμετοχή τους θα κριθεί τη τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Έτσι, υπάρχει ο κίνδυνος οι «κόκκινοι» να παρουσιαστούν με αρκετό, μα αναγκαστικό ροτέισον στο χώρο του κέντρου. Ο Ίνγκς πιθανότατα θα αρχίσει για πρώτη φορά βασικός, ενώ «παίζεται» και η θέση του αριστερού μπακ ανάμεσα σε Γκόμεζ και Μορένο, με τον πρώτο να συγκεντρώνει ωστόσο περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Πιθανή ενδεκάδα: Mignolet; Clyne, Skrtel, Lovren, Gomez, Can, Lucas, Milner, Firmino, Benteke,Ings



Στατιστικά και ενδιαφέροντα στοιχεία των δύο αντιπάλων


  • Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει 9 από τα τελευταία 10 παιχνίδια της στο Όλντ Τράφορντ.
  • Η Λίβερπουλ έχει κερδίσει μόλις 1 από τα τελευταία 7 παιχνίδια της εκτός έδρας.
  • Και οι δύο ομάδες κρατούσαν ανέπαφες τις εστίες τους στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, μέχρι να ηττηθούν στην τέταρτη.
  • Αν οι «κόκκινοι» δε σκοράρουν στο «θέατρο των ονείρων», θα μείνουν για τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές χωρίς γκολ, κάτι που έχει να συμβεί από τον Μάρτιο του 2005!
  • Η Λίβερπουλ έχει τα περισσότερα δοκάρια μέχρι στιγμής στη Πρέμιερ Λιγκ, πέντε σε αριθμό.
  •  Ο Νταβίντ Ντε Χεα δεν έχει κρατήσει το «μηδέν» στους τελευταίους 7 αγώνες που έπαιξε.

    Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης

Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.