Rodgers: "Η αυτοπεποίθηση θα μεγαλώσει μόλις έρθουν τα αποτελέσματα"

Μετά τη λήξη του αγώνα με τη Norwich, ο Μπρένταν Ρότζερς εκθείασε τον Danny Ings και διέκρινε τα προβλήματα που εκπονεί η ομάδα.




Το γκολ του Danny Ings έμοιαζε ως λύτρωση για τη Λίβερπουλ του Μπρένταν Ρότζερς, όμως η Norwich εκμεταλλεύτηκε μα στιγμή αδράνειας, κλέβοντας ένα βαθμό από το Άνφιλντ.

"Είμαστε απογοητευμένοι και θυμωμένοι με το αποτέλεσμα, αλλά πιστεύω πως, κυρίως στο β' μέρος, εκδηλώθηκαν πολλά περισσότερα δείγματα της ικανότητας και της παραγωγικότητας μας".

"Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν λίγο στατικοί. Θεωρώ πως είχαμε την μπάλα σε αρκετά καλές θέσεις, αλλά πιθανώς οι κινήσεις μας μπροστά από την μπάλα δεν ήταν όπως θέλαμε".

"Επίσης, όμως, εξαιτίας ίσως της προηγούμενης εμφάνισης μας εδώ (σ.σ με West Ham), υπήρχε λίγο άγχος στο πρώτο μέρος. Στο β' ημίχρονο, απελευθερωθήκαμε λίγο περισσότερο".

"Ο Danny Ings, μπαίνοντας, ήταν καταπληκτικός, το πρέσινγκ του και η ικανότητα του να τρέχει στην πλάτη της άμυνας ήταν προφανή στοιχεία του παιχνιδιού του".

"Θα ήταν πολύ σημαντικό αν πετυχαίναμε πρώτοι γκολ, κάτι που κάναμε με ένα υπέροχο τέρμα. Μετά, χάσαμε τη συγκέντρωση μας σε ένα στημένο, γεγονός αρνητικό για εμάς".


Για την αλλαγή του Benteke με τον Ings, εξήγησε: "Ένιωσε το γόνατο του λίγο βαρύ, επομένως δεν χρειαζόταν να το ρισκάρουμε. Είχαμε φρέσκους παίκτες στον πάγκο".

"Ο Danny ήταν εξαιρετικός και μας έδωσε διαφορετική δυναμική στο παιχνίδι. Ήταν φανταστικός".

"Είδατε τι σήμαινε γι' αυτόν, και είδατε πως αντέδρασαν οι φίλαθλοι. Έδειξε πολύ ενθουσιασμό και όντως ήταν εξαιρετικό τελείωμα - η επαφή του, το σουτ με το αριστερό ήταν πολύ καλά". 

Στη συνέχεια, ο Ρότζερς εμφανίστηκε απογοητευμένος από τη σωρεία χαμένων ευκαιριών και τον τρόπο που ήρθε το γκολ της Νόριτς.

"Νομίζω ότι κάναμε αρκετές ευκαιρίες για να πάρουμε το παιχνίδι, γι' αυτό είμαι προφανώς απογοητευμένος - αλλά το πιο απογοητευτικό σημείο είναι το γκολ τους".

"Ήταν το πρώτο τους κόρνερ στο ματς και η οργάνωση μας ήταν καθαρή - είχαν έξι παίκτες στην περιοχή και εμείς ξέραμε ακριβώς τους ρόλους μας".




"Αλλά χάσαμε τη συγκέντρωση μας και ο Russell Martin το έβαλε. Ήταν απογοητευτικό και ήταν κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί".


"Εκτός από αυτό, υπήρχαν πολλά θετικά στο παιχνίδι. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι εδώ, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος".


"Φυσικά, το αποτέλεσμα πιστώνεται και στη Νόριτς, μια ομάδα με αυτοπεποίθηση λόγω της ανόδου και του τελευταίου αποτελέσματος της, αλλά ξέρουμε πως όταν παίζουμε εδώ, το επίπεδο των εμφανίσεων μας θα πρέπει να είναι τέτοιο που να κερδίζει τα παιχνίδια".


"Νομίζω πως το σημερινό ήταν ένα βήμα μπροστά για εμάς, όσον αφορά στην παραγωγικότητα στο παιχνίδι μας και ελπίζω να βελτιωθούμε, βασιζόμενοι σε αυτό". 


Ο Daniel Sturridge συμπλήρωσε 62 λεπτά,μετά την επιστροφή του στη δράση μετά από 5 μήνες,και ο Rodgers ήταν χαρούμενος που μπόρεσε να τον έχει ξανά στη διάθεσή του.

''Νομίζω ότι ήταν σημαντικό να επιστρέψει στο γήπεδο, και τα πήγε καλά για μας για την μία ώρα που έπαιξε".

''Είναι ακόμη λίγο πίσω από το να επανέλθει σε φουλ φόρμα, αλλά η παρουσία του και το ανάστημά του πάντα θα μας δίνει ελπίδες επειδή είναι πολύ ποιοτικός παίκτης.Τώρα απλά είναι λεπτά συμμετοχής και παιχνίδια για τον ίδιο για να επιστρέψει στον επιθυμητό ρυθμό-και δεν υπάρχει καμία πίεση για αυτόν για να το κάνει". 


Με τρία παιχνίδια στο Anfield απέναντι στις Carlisle, Aston Villa και Sion FC, να έρχονται σε διάστημα 2 εβδομάδων, ο Rodgers υπογράμμισε γιατί η ομάδα του πρέπει να αυξήσει το ''κουράγιο και το θάρρος'' μπροστά στο Kop.


''Νομίζω ότι είναι πολύ θετικό ότι έχουμε 3 συνεχόμενα παιχνίδια εντός έδρας. Ξέραμε ότι είχαμε 4 παιχνίδια εντός έδρας ώστε το επίπεδο των εμφανίσεων μας να φτάσει εκεί που θέλουμε".

''Το μεγάλο πράγμα για τη Liverpool, το οποίο έχω πει και στους παίκτες, είναι η ομορφιά του να παίζεις στο Anfield. Είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος να αγωνίζεσαι, αλλά πρέπει να έχεις κουράγιο και θάρρος για να παίζεις εδώ".


 ''Υπάρχει μεγάλη ιστορία γύρω από το Anfield, αλλά προσπάθησε να το αντιληφθείς και σιγουρέψου ότι θα πάρεις τα απαραίτητα ρίσκα. Πρέπει να ρισκάρεις και πρέπει να παίζεις ωραίο ποδόσφαιρο".


 ''Είχα το ίδιο συναίσθημα όταν πρωτοήρθα εδώ - υπήρχε ένα είδος άγχους γύρω από την ομάδα, αλλά το αντιμετωπίσαμε και κάναμε 'κάστρο' την έδρα μας".


''Δυστυχώς,τώρα θα πρέπει να το ξαναχτίσουμε αυτό και να δώσουμε συγκέντρωση στο να είμαστε θετικοί εντός έδρας. Είδα μερικά σημάδια από αυτό κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο".


''Νομίζω ότι η αυτοπεποίθηση θα μεγαλώσει μόλις έρθουν τα αποτελέσματα. Είναι φυσικό για τους παίκτες με τις απαιτήσεις γύρω από τη Liverpool, αν κερδίζεις παιχνίδια και το παιχνίδι σου έχει ροή, τότε φυσικά η αυτοπεποίθησή σου θα είναι μεγαλύτερη, από ότι μπορεί να είναι τώρα".



''Πρέπει να χτίσουμε αυτήν την αυτοπεποίθηση μέσα από την προπόνηση και τα παιχνίδια, και βήμα-βήμα,να πηγαίνουμε στο επόμενο παιχνίδι με καλή εμφάνιση και να παίρνουμε καλά αποτελέσματα".


 ''Έτσι είναι τώρα τα πράγματα αυτήν τη στιγμή, είναι δύσκολο γιατί θέλουμε να είμαστε καλύτεροι όσον αφορά τα αποτελέσματα, προφανώς χάνουμε παίκτες-κλειδιά, παίκτες επιστρέφουν, καινούργιοι παίκτες μπαίνουν στην ομάδα προσπαθώντας να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας και στον τρόπο που δουλεύουμε εδώ, και δεν υπάρχει επανάπαυση - αυτό γίνεται παιχνίδι με παιχνίδι".


''Είναι σίγουρα κάτι το οποίο εμείς αντιλαμβανόμαστε και οι παίκτες το ίδιο νομίζω, και είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά όπως μέχρι τώρα σε καθημερινή βάση, θα ανταμειφθούν".


''Η σκληρή δουλειά αποδίδει, και είναι θέμα χρόνου μέχρι οι παίκτες να αρχίσουν να παίρνουν τα αποτελέσματα σαν επιβράβευση". 



πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης - Χρήστος Τσακαλέρης 
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.